sreda, 18 maja, 2022

Rešitve, ki jih ob sanaciji ali obnovi hiše ni dobro spregledati

Obnova stare hiše ni poceni, po izračunih strokovnjakov pa je vendarle cenejša od gradnje povsem nove hiše. Cena prenove stare hiše variira med 800 – 1600 €/m2, cena pa je lahko tudi višja v kolikor se odločite za kakovostne materiale.

Pri obnovi stare hiše je v prvi vrsti ključen načrt prenove. Prelagamo, da se o obnovitvenih delih posvetujete z arhitektom, gradbenim inženirjem in kasneje tudi z notranjim oblikovalcem. Pridobiti morate načrt prenove, oceno stroškov in predviden čas prenove.

V naslednji fazi se lotite finančnega in časovnega načrtovanja obnove.

Med investicijska vzdrževalna dela za katere ne potrebujemo gradbenega dovoljenja sodijo popravila, inštalacijska dela, obrtniška dela, zamenjava tehnoloških naprav in inštalacij. Npr. pleskanje sten, fasade, vgradnja toplotne izolacije, zamenjava sanitarnih elementov…

Brez gradbenega dovoljenja lahko opravite vsa dela, ki ne posegajo v konstrukcijo objekta, velikost, zmogljivost, namembnost in zunanji videz objekta. Za vse ostalo potrebujete gradbeno dovoljenje.

V nadaljevanju smo zbrali 7 rešitev, ki vam bodo prav prišle pri sanaciji ali obnovi hiše:

1. SANACIJA kapilarne vlage s strojnim prerezom zidu (100% zanesljivo)

Kapilarna vlaga najpogosteje nastane v starejših hišah, razlog za to pa je neustrezno izvedena ali celo manjkajoča hidroizolacija. Vlaga tako prehaja direktno v zidove in se, s kapilarnim dvigom, širi po zidovih navzgor. Tudi novejši objekti, zaradi slabo izvedene horizontalne in vertikalne izolacije na kapilarno vlago niso imuni. Za sanacijo in odpravo težav s kapilarno vlago predstavljamo izredno učinkovito rešitev, sanacijo s strojnim prerezom zidu in injektiranjem hidroizolativne mase.

👀 Vse o sanaciji in odpravi težav s kapilarno vlago KLIK tukaj.

Sanacija kapilarne vlage

2. Rešitev za sanacijo posedenih temeljev

Uretek Deep Injections je vodilna tehnologija za sanacijo posedenih temeljnih tal, katere odlika sta hitro dokončanje del in izvedba posega brez razkopavanja. Cilj posega je zaustaviti razpoke na stenah. Gre za učinkovito rešitev, kjer se v vrtine namestijo cevi, skozi katere vgradijo geotehnično smolo Uretek Geoplus, ki se v tleh takoj strdi in večkrat poveča svoj volumen. Raztezna sila močno utrdi teren. Gradnja in obnova bo s to rešitvijo enostavnejša.

👀 Oglejte si video kako poteka izvedba in pridobite kontakt za sanacijo. KLIK ZA OGLED

Rešitev za sanacijo posedenih temeljev

3. Zaščita stavb pred radonom

V sodobnih hišah, kjer imamo zaradi varčevanja z energijo tesno zaprta okna in vrata, se lahko zaradi pomanjkljivega tesnjenja vkopanih delov stavbe in ob nezadostnem zračenju poviša tudi koncentracija radioaktivnega plina radona.

Mejna koncentracija radona v bivalnih prostorih je 300 Bq/m³; če je presežena, je ukrepanje nujno.

Kako ukrepati? Preberite TOLE.

Kako stavbe zaščititi pred radonom?

4. Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Predstavljamo vam postopek diamantnega brušenja in poliranja naravnega kamna, s katerim dosežemo nov videz starih in obrabljenih površin, na katerih je z leti uporabe prišlo do obrabe politure (izguba sijaja) ali vidnih poškodb. Storitev se opravlja na površinah marmorjev in granitov, teraco tlakov, venecianskih tlakov, lahko tudi na betonskih površinah in na tlakih iz opeke.

Poglejte si ta sijaj na kamniti površini, ki je bil dosežen z mehansko obdelavo kamnite površine.

Obnova kamnite površine, primerjava PREJ-POTEM.

5. Stara dvižna garažna vrata bodo spet zasijala kot nova!

V podjetju MKL systems opažajo, da se naročniki zaradi obledelosti in obrabe garažnih dvižnih vrat pogosto odločajo za menjavo. A ker so takšna garažna dvižna vrata še vedno povsem funkcionalna, so se odločili, da ponudijo rešitev, s katero vaša obstoječa vrata povsem obnovijo.

In kakšen je postopek izvedbe? Poglejte TOLE.

Obnova dvižnih garažnih vrat, primerjava PREJ-POTEM.

6. Obnova asfaltnih površin je lahko enostavna!

Predstavljamo vam STRADALAN, idealno regeneracijsko sredstvo za asfaltne površine. Asfaltne površine z leti postanejo grobe in razpokane, robovi se začno krušiti. Z bitumenskim premazom STRADALAN lahko dotrajane asfaltne površine obnovite. Nanos je preprost, asfaltne površine pa so zopet kot nove.

STRADALAN lahko podaljša “življenjsko dobo” asfalta tudi do 10 let.

Poglejte si tole izvedbo sanacije asfalta na domačem dvorišču.

7. Rešitev za sanacijo kaminov in odprtih kurišč 

Ste pred časom vgradili odprt kamin in ga zaradi svoje nefunkcionalnosti ali težav zaradi dimljenja ne uporabljate?

Predstavljamo vam rešitev 👉 sanacijske kaminske kasete.

Njihova montaža je preprosta in to brez večjih posegov ali rušenja kaminske obloge.

Sanacijska kaminska kaseta se enostavno vgradi v že obstoječe kurišče.

8. Nasveti, ki jih je nujno upoštevati pred nakupom male čistilne naprave! 

Slovenija je s svojo razpršeno poselitvijo ena izmed držav, kjer kar polovica prebivalstva živi v krajih z manj kot 2000 prebivalci. Posledica tega je, da velik del hišnih gospodinjstev (več kot 50%) nima možnosti priključitve na javno kanalizacijsko omrežje, temveč morajo za hišne odplake poskrbeti sami.

Predpis, ki nalaga, da se morajo vsa gospodinjstva, če jim je to omogočeno, obvezno priključiti na centralno čistilno napravo je že stopil v veljavo. Gospodinjstva, ki nimajo možnosti priklopa na javno kanalizacijsko omrežje s centralno čistilno napravo, lahko komunalne odplake očistijo v lastni čistilni napravi ustrezne kapacitete. Preverite kako. Klik na povezavo.

Čistilna naprava Prosigma

8. PVC ograja je trajna rešitev. Nekaj idej, v kolikor pri prenovi potrebujete tudi ograjo.

PVC ograja ne potrebuje vzdrževanja, barvanja in je cenovno izjemno dostopna rešitev, sploh kadar ograjujete večje površine. Montaža je enostavna, zato jo lahko montirate tudi v lastni režiji.

Preverite različne kombinacije PVC ograje. Klik na povezavo.

Možno je veliko različnih kombinacij in rešitev za PVC postavitev ograje.

Takole, prišli smo do konca. Upam, so vam aktualne rešitve za gradnjo in obnovo vaše hiše bile v korist. V kolikor pa želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso tolikšni, da bi zadoščali za vse stroške imajo v Delavski hranilnici odlične rešitve. Preverite spodaj:

Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

Zadnje novice

Lesena preobrazba vrta → PREJ IN POZNEJE

V 19. stoletju so drugače razmišljali o pripravi hrane in počitku kot danes. Značilnosti takratne gradnje so bile simetrično oblikovanje,...

Majhni triki, ki vaš dom naredijo stilsko dovršen!

Podjetje Rujz design je z vami že več kot 30 let! Pohištveni ročaji, obešalniki, pohištvene noge, aluminijasti profili, sistem...

Inovativna rešitev ogrevanja na lesno biomaso

Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART s pametnim nadzorom V prvi vrsti je prednost ogrevanja na biomaso njena dosegljivost. Veliko...

Kako velik vrt potrebujemo?

Kako pridelati več zelenjave na domačem vrtu? Pridelek na vrtu bistveno povečamo z nekaj spremembami: sajenjem vrtnin s sadikami, ki...

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter...

LESENA PREOBRAZBA OB VINSKI KLETI → PREJ IN POZNEJE

Med trte in vinske sode. Degustacijski paviljon smo postavili na rob dvorišča domačije, z odprtim pogledom na pobočja vinogradov, pašnikov...

Preberite še

Montažne hiše Žilavec – preprosto POPOLNE!

Predstavljamo vam premišljeno in racionalno zasnovane montažne hiše Žilavec....

Mnenja zadovoljnih strank

Kaj o nas pravijo stranke? Najboljša promocija so zadovoljne...

Morda vam bo všeč NOVO
priporočamo

Imate težave z vlago?

Posledično slab zrak, ki ga tudi z zelo pogostem odpiranju oken ne odpravite?