window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Pametni nasveti za izbiro popolnega vgradnega kuhinjskega pomivalnika – kako izbrati najboljši material, obliko in globino?

Kuhinjski pomivalnik je eden izmed najbolj uporabljenih elementov v vsaki kuhinji, zato je pomembno, da pri izbiri pomivalnika upoštevate svoje potrebe in zahteve. V tem članku bomo govorili o vgradnem kuhinjskem pomivalniku in vam ponudili nekaj nasvetov za izbiro pravega pomivalnika za vašo kuhinjo.

Velikost in vgradnja

Pri izbiri vgradnega kuhinjskega pomivalnika je treba upoštevati velikost in obliko pomivalnika. Pomivalnik naj bo dovolj velik, da lahko vanj udobno namestite velike posode in ponve. Posode z velikimi radiji so enostavnejše za krožno čiščenje in brisanje, toda posode z malimi radiji nam nudijo bistveno večji volumen in prostor za čiščenje izdelkov, ki jih v posodah z velikimi radiji ne moremo (npr. v SINK SOLUTION posodi 500×400 R 12 lahko enostavno operete rešetko iz pečice).

Globina in odtok

Globina pomivalnika je pomembna pri izbiri vgradnega kuhinjskega pomivalnika. Pomivalnik z večjo globino bo omogočal lažje pomivanje velikih posod in ponv. Odtok je prav tako pomemben, saj bo omogočal odvajanje vode in odvečnih odpadkov. Pri izbiri odtoka se prepričajte, da je primeren za vašo kuhinjsko napeljavo in da je dovolj velik za vaše potrebe.

Nasvet: Premislite na kateri strani oziroma s katero roko običajno odpirate pipo in na kateri strani bo štedilnik, kje boste imeli prostor na pultu za pripravo hrane in si tako pomagajte za ergonomsko ureditev kuhinje.

Pravilo: stojite pred pomivalnikom, če je posoda na levi strani in odcejalnik na desni – ta pomivalnik je LEVI (LEVI –DESNI; definira pozicija posode).

Primer: če imate omarico v kateri imate v zidu instalacijske priključke – vodo in odtok, širine 40 cm, lahko izbirate med pomivalniki ki so narejeni za omarico 40 cm. Če imate omarico z temi priključki na levi strani potem iščite levi pomivalnik oziroma “Reverzibilen” – ta pomivalnik lahko obrnete na obe strani.

Material

Kakovostni pomivalniki so ključni za funkcionalno in lepo urejeno kuhinjo. Pri SINK SOLUTION se zavedajo pomembnosti, zato izdelujejo pomivalnike, ki ustrezajo najvišjim standardom kakovosti. Njihovi pomivalniki so na voljo v različnih materialih – od nerjavnega jekla do granita in kaljenega stekla. Vsak material ima svoje prednosti, zato lahko izberete tistega, ki bo najbolj ustrezal vašim potrebam in okusu.

  • Rostfrai – nerjavna pločevina
   SINK SOLUTION pomivalniki so izdelani iz najkakovostnejše nerjavne pločevina AISI 304. Površina je lahko Satinirana ali polirana.
    

  • GRANIT –COMPOZIT
   Kuhinjam prilagodljive barve, enostavne za čiščenje, na površini se ne nabira vodni kamen, naravni material vzdržljiv in odporen na praske. Tudi zelo visoke pipe bodo stale trdno.
    

  • Kaljeno steklo
   Naraven material, enostavno za vzdrževanje in nego. Odporno na temperaturo, praske in udarce. Oblike pomivalnika in barve se lahko prilagajajo kuhinji. Možna izdelava tiska na steklo po želji – ideji kupca v kombinaciji zidno stekleno oblogo. Tudi zelo visoke pipe bodo stale trdno.

Dodatna oprema

Dozirnik tekočega detergenta
Zelo enostavna in prijazna uporaba – brez vsakokratnega iskanja plastenke s tekočim detergentom, enostavno polnjenje (približno na 1x na dva meseca). Montira se ga lahko skoraj na vsak pomivalnik, ki ima dovolj prostora.
 

Deske za rezanje
Steklene – uporabimo jih lahko kot pokrov posode, za rezanje in odcejanje ter kot podstavek za vroče posode v katerih kuhamo. Lahko jih peremo v pomivalnem stroju.
Lesene – kot steklene so izdelane po oblikah posod pomivalnikov. Uporabimo jih za rezanje in odcejanje ter kot podstavek za vroče posode v katerih kuhamo. Ne smemo jih prati v pomivalnem stroju.
 

Odcejalne posode in košare
Vsestransko uporabne – narejene po oblikah pomivalnikov. Za odcejanje oprane posode, za pranje sadja in zelenjave zelo uporabne pri jesenskem vlaganju živil.

Splakovalnik kozarcev

Predstavljamo vam dodatek, ki vam bo spremenil način pranja in splakovanja kozarcev, skodelic, šalčk in podobnega posode – Splakovalnik kozarcev. Ta dodatek je združljiv s katerim koli koritom ali pultom.

Izboljšajte svojo kuhinjsko izkušnjo z Granitnim Pomivalnikom Set Niagara

Kuhinja je središče vašega doma in pomembno je, da je opremljena z ustrezno opremo, ki bo olajšala vaše kulinarične podvige. Granitni pomivalnik Set Niagara, ki ga ponuja Sink Solution, je ena izmed najboljših možnosti za izboljšanje vaše kuhinjske izkušnje. Zasnovan z najnovejšo tehnologijo in izdelan iz kakovostnih materialov, vam bo ta set pomagal učinkovito obvladovati umazano posodo in obdržati vašo kuhinjo čisto in urejeno.

Materiali visoke kakovosti

Granitni pomivalnik Set Niagara je izdelan iz visokokakovostnih materialov, ki so odporni proti praskam, odpornejši proti udarcem in trajnejši kot drugi materiali. Material granita je zelo trpežen in odporen proti toploti, kar pomeni, da lahko brez skrbi postavite vročo posodo ali ponev na pomivalnik. Poleg tega material granita zagotavlja eleganten videz in je na voljo v več barvah, ki se prilegajo različnim kuhinjskim dekorjem.

Moderen in atraktiven 𝗽𝗼𝗺𝗶𝘃𝗮𝗹𝗻𝗶𝗸 𝘇 𝘃𝗲𝗹𝗶𝗸𝗼 𝗶𝘇𝗯𝗶𝗿𝗼 𝗱𝗼𝗱𝗮𝘁𝗸𝗼𝘃 𝗙𝗜𝗕𝗘𝗥 𝟴𝟬𝟬 𝗣𝗟𝗨𝗦 𝗶𝗻 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗳𝘂𝗻𝗸𝗰𝗶𝗷𝘀𝗸𝗮 𝗮𝗿𝗺𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗩𝗮𝗻𝗲𝘀𝘀𝗮 zagotavljata nadstandardno udobje in praktičnost.

Celoten set

Granitni pomivalnik Set Niagara je sestavljen iz pomivalnika, odcejalne police, košare za odvečne odpadke in sifona. Ta celoten set je popolnoma opremljen in ga ni treba dokupovati posebej. Z uporabo tega seta lahko enostavno organizirate svoje posode in pribor, ter poskrbite za učinkovito odvajanje odvečnih odpadkov.

Enostavna montaža

Montaža Granitnega pomivalnika Set Niagara je zelo enostavna in jo lahko izvedete sami. Set vključuje tudi navodila za namestitev, ki so enostavno razumljiva in vam bodo pomagala pri namestitvi pomivalnika v vašo kuhinjo. Če imate težave pri namestitvi, lahko vedno pokličete strokovnjake iz Sink Solution, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Granitni pomivalnik Set Niagara je eden izmed najboljših izbir za vašo kuhinjo. Materiali visoke kakovosti, celoten set in enostavna montaža so le nekaj prednosti, ki jih ta izdelek ponuja. Ne glede na vaše potrebe in zahteve, je Granitni pomivalnik Set Niagara popolna izbira za izboljšanje vaše kuhinjske izkušnje.

Izboljšajte svojo kuhinjsko izkušnjo z Granitnim Pomivalnikom Set Niagara! Ne glede na to, ali pripravljate družinsko večerjo ali le hitro kosilo, je pomembno, da imate v kuhinji kakovostno opremo. Granitni pomivalnik Set Niagara, ki ga ponuja Sink Solution, je narejen iz visokokakovostnih materialov in je opremljen z vsemi potrebnimi dodatki, ki bodo olajšali vaše kulinarične podvige. Ne odlašajte več, izboljšajte svojo kuhinjsko izkušnjo in si zagotovite Granitni Pomivalnik Set Niagara še danes!

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title