petek, 27 maja, 2022
DomaGradnjaKako izbrati malo čistilno napravo med množico ponudnikov?

Kako izbrati malo čistilno napravo med množico ponudnikov?

Podjetje ProSIGMA Plus je podjetje z dolgoletno tradicijo, pri izbiri male čistilne naprave so pomagali že nešteto kupcem.  Ponujajo dolgo življenjsko dobo, odlične garancijske pogoje, napredno tehnologijo in vrhunsko kvaliteto.

Slovenija je s svojo razpršeno poselitvijo ena izmed držav, kjer kar polovica prebivalstva živi v krajih z manj kot 2000 prebivalci. Posledica tega je, da velik del hišnih gospodinjstev (več kot 50%) nima možnosti priključitve na javno kanalizacijsko omrežje, temveč morajo za hišne odplake poskrbeti sami.

Predpis, ki nalaga, da se morajo vsa gospodinjstva, če jim je to omogočeno, obvezno priključiti na centralno čistilno napravo je že stopil v veljavo. Gospodinjstva, ki nimajo možnosti priklopa na javno kanalizacijsko omrežje s centralno čistilno napravo, lahko komunalne odplake očistijo v lastni čistilni napravi ustrezne kapacitete.

5 nasvetov, ki jih je nujno upoštevati pred nakupom male čistilne naprave!

1. Prava tehnologija čistilne naprave je pomembna. Izberite tehnologijo, ki ne bo zahtevala, da v čistilno napravo dodajate kemikalije oz. ste kako drugače angažirani pri pospeševanju dobrega delovanja naprave.

2. Izberite ustrezno velikost čistilne naprave glede na porabo vode: s številom uporabnikov določimo hidravlično in biološko obremenitev čistilne naprave. Enota PE pomeni specifično porabo vode 150 l/osebo/dan (150 litrov vode na osebo na dan) in biokemijsko obremenitev 0,06 kg BPK5/osebo/dan.

3. Vgradnja na pohodno ali povozno področje? V obeh primerih je potrebno to načrtovati in ustrezno prilagoditi gradbena dela. Na povoznem področju je vgradnja nekoliko dražja, pokrov je litoželezen. Svetujemo, da v fazi načrtovanja to definirate in upoštevate ustrezna navodila za vgradnjo.

4. Zakonsko je potrebno odvišni mulj iz naprave očistiti vsaj vsake 3 leta oz. po potrebi. Izberite napravo, ki jo lahko vzdržujete sami oz. le na vašo željo sklenete pogodbo o vzdrževanju z dobaviteljem. Poraba elektrike mora biti zelo majhna, zato izberite napravo, ki je krmiljena in nima le časovnega stikala.

5. Dobro pa je vedeti od koga kupujete, pomembno je, da gre za zaupanja vrednega prodajalca, če le imate možnost preverite boniteto podjetja.

Čistilna naprava Prosigma plus

Zakaj izbrati čistilno napravo pri podjetju Prosigma plus d.o.o.?

Podjetje Prosigma plus d.o.o. uporablja male čistilne naprave proizvajalca Premier Tech Aqua. Njihove čistilne naprave so kompaktne, rezervoarji so proizvedeni v enem kosu z rotomoulding procesom (brez lepljenja). Čistilna tehnika je integrirana v jašku, v vodi ni rotirajočih in električnih komponent.  

Premier Tech Aqua je vodilni proizvajalec malih čistilnih naprav in sistemov za rabo deževnice. Celovito podpira specializirane partnerje v tej industriji z inovativnimi, zmogljivimi in trajnostnimi rešitvami. Podjetje se ukvarja s celotnim ciklom nastanka izdelkov: načrtovanje, izdelava in prodaja izdelkov, proizvedenih z naprednimi tehnološkimi procesi. Svoje znanje o lastnih tehnologijah in procesih deli s partnerji po vsem svetu.

Ob nakupu čistilne naprave

Ob dostavi serviser opravi zagon naprave, če so gradbena dela na objektu že končana. Če to ni možno, opravi “suhi zagon”, da ob koncu gradbenih del uporabnik napravo samo vklopi v električno omrežje. Naknaden prihod serviserja ni potreben. Za zagon in delovanje naprave Solido Smart ni potrebno dodajanje bakterij ali kemičnih preparatov. 

Finančna pomoč pri nakupu male čistilne naprave

Investitor ima možnost pridobiti kredit na EKO SKLADU in subvencijo v svoji občini stalnega prebivališča, če je občina objavila razpis. Obe možnosti vam pomagajo preveriti in realizirati, če so za to vsi pogoji.

Izpolnite obrazec in kontaktiral vas bo njihov strokovnjak ter za vas preveril vse opcije kako najhitreje in najceneje do male čistilne naprave.

Z vrhunsko čistilno napravo za vaš denar dobite še:

  • brezplačno strokovno svetovanje pri izbiri najprimernejše tehnologije za vaš primer;
  • pomoč pri pridobitvi morebitnih subvencij;
  • strokovno montažo in zagon čistilne naprave;
  • možnost strokovnega pogodbenega vzdrževanja.

Zakaj izbrati Podjetje Prosigma plus d.o.o.?

Podjetje ProSIGMA Plus je podjetje z dolgoletno tradicijo, pri izbiri male čistilne naprave so pomagali že nešteto kupcem. Klik za ogled referenc vgrajenih malih čistilnih naprav. Ponujajo dolgo življenjsko dobo, odlične garancijske pogoje, napredno tehnologijo in vrhunsko kvaliteto ter renomirane proizvajalce s certifikati po EU normah.

Kontaktirajte jih in potrudili se bodo, da za vas najdejo trajnostno rešitev, ki bo upoštevala aktualne izzive varovanja narave.

 

Kontaktirajte ponudnika: ProSIGMA plus d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš

02 421 32 00  I   080 88 55  I   info@prosigmaplus.si  I  www.prosigmaplus.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...