sreda, 29 novembra, 2023
DomaUrejamo okolicoTrendiLESENA PREOBRAZBA VRTA → A.M.O.R. ali ljubezen do bivanja v letni...

LESENA PREOBRAZBA VRTA → A.M.O.R. ali ljubezen do bivanja v letni kuhinji

V hiši živi družina treh generacij, ki čuti ljubezen do soljudi, živali in narave. Odločili so se za preobrazbo zunanjega prostora, ki je vključevala energetsko sanacijo fasade, izgradnjo lesenega paviljona in pokrite letne kuhinje. Le-ta pa ni običajna, temveč po meri prilagojena aktivnostim hišnih članov: pripravi in uživanju hrane, druženju, sprostitvi, delu in igri. Tako kot je ljubezniva družina, je privlačen tudi pogled izpod nadstreška - proti dolini in gozdni planoti Krajinskega parka Ponikovski kras.

Mamin leseni paviljon je prvi hišni pozdrav.

V pritličju prebiva dama, ki je s hišnim paviljonom in po meri narejenim pohištvom pridobila topel prostor za srečevanje s sosedi in prijatelji. Rahlo dvignjen in s severnim vhodom povezan zahodni paviljon je polkrožne oblike in spominja na nasmeh gostiteljice, ki lahko v svojem intimnem prostoru spije kavico, prebere dnevne novice ali pa se tam samo (po)greje. Okroglina skrbi za optično znižanje hiše in povečano ravnino pred garažo (obračališče, ploščad za pranje avtomobilov, košarkarsko igrišče). Od tod je do južnega letnega vrta možno priti po tlakovani pešpoti.

Leseni paviljon

Namesto brežine pokrita letna kuhinja, ki pooseblja ljubezen do priprave hrane zunaj. Z vkopom v teren smo oblikovali družabni vrtni prostor za pripravo kulinaričnih mojstrovin. Kuhinja je prostorna, ima veliko odlagalnih površin in omogoča uporabo v vseh letnih časih – od priprave vsakdanjih jedi, vrhunskih specialitet, pa tudi ozimnice. Prav zato boste tu našli pizzo peč (peka mesa, kruha, pic, slaščic), odprto kurišče za peko srednje velikosti (gril, podpeka), plinski žar (hitra priprava hrane) in plinsko kuhališče (za domačo kavico). Kombinacija modernih kovinskih, steklenih in lesenih elementov, novodobno obdelanega kamnitega pulta in rustikalnega mozaika je poskrbela za sodoben izgled s pridihom domačnosti.

Letna kuhinja
Oprema letne kuhinje

Presežek preobrazbe je vzpostavitev »in-out prehoda« med notranjostjo hiše in vrtom (hišna kuhinja, toaleta) ter izgradnja vzhodnega stopnišča v brežini, ki omogoča 360° pot okoli hiše. Leseni nadstrešek smo podeskali, pokrili s PVC folijo in steklenim svetlobnim pasom (prepust svetlobe v hišo) ter zaključili z aluminijastimi obrobami. Severovzhodni del smo zaradi vetra in zasebnosti zaprli, južnega pa zaradi pogleda, toplote, komunikacije z zelenjavnim vrtičkom, otroškim igriščem in mini kmetijo odprli.

Leseni nadstrešek.

Kako se počutiš, ko prideš k »ljubezni« na obisk?

Če bi prišli na obisk k družabnim stanovalcem, ki imajo izjemen občutek za estetiko in premišljene detajle, bi začutili njihovo gostoljubje in ljubeznivost. To ponazarjajo začetnice njihovih imen A.M.O.R. (lat. ljubezen), ki smo jih upodobili na personaliziranih lesenih tablicah pod nadstreškom. Običajno v njihovi letni kuhinji doživite domačnost v odnosu in okusu.

A.M.O.R.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA