sreda, 29 novembra, 2023
DomaOgrevanjeZakaj izbrati toplotno črpalko Daikin?

Zakaj izbrati toplotno črpalko Daikin?

Pri dolgoročnih investicijah, kot je nakup toplotne črpalke, si želimo, da bi nam kupljeni proizvod služil čim dlje, zato odločanje za nakup zgolj na osnovi cene ni smotrno. Temelj vsakega kvalitetnega nakupa je poznavanje izdelka in proizvajalca. Za kvalitetnim proizvodom praviloma stoji uveljavljeno podjetje.

Podjetje Daikin ima več kot 95-letno tradicijo inovatorstva ter zanesljivosti na področju toplotnih črpalk in klimatskih naprav. Toplotne črpalke, prilagojene evropskemu podnebju so vse razvite in izdelane v Evropi – sedež podjetja Daikin Europe, skupaj z razvojnim centrom, je namreč lociran v Belgiji.

Lastni razvojni center jim omogoča, da so v dosedanjih letih delovanja predstavili številne novosti in premaknili mnoge mejnike v razvoju ogrevalne in klimatizacijske tehnologije. Prav Daikin je namreč vpeljal tehnologijo spremenljivega pretoka hladiva v sisteme za večje komercialne aplikacije. Sodeloval je tudi pri razvoju hladiva R-410A, ki se je še nekaj let nazaj uporabljal v veliki večini ogrevalnih in hladilnih sistemov. Vse dokler Daikin ni razvil novega hladilnega sredstva R32, ki je ekološko kar 3-krat bolj prijazen okolju.

Že leta 1969 so razvili multi-split sistem tj. več notranjih enot v povezavi z eno samo zunanjo enoto. Trgu so predstavili na sploh prvo visokotemperaturno toplotno črpalko. Daikin pa je poznan tudi po popularizaciji inverter sistemov tj. sistemov, ki so zmožni svojo moč prilagajati trenutnim potrebam objekta in na ta način zagotoviti bistvene prihranke pri porabljeni energiji in nenazadnje tudi pri stroških. S konstantnim vlaganjem v razvoj znanja in tehnologije je vodilni na poti k vedno bolj učinkovitim in stroškovno varčnejšim rešitvam za zagotavljanje popolnega toplotnega udobja čez vse leto.

Ena takšnih rešitev je tudi toplotna črpalka Altherma 3 H HT, katere kompresor z vgrajeno tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano ”double injection technology”, skupaj z izjemno učinkovitim hladilnim sredstvom R32 (katerega vpliv na okolje je, v primerjavi z R410A, manjši za 68 odstotkov), pri zunanji temperaturi -15°C dosega kar 70°C ogrevalne vode. Posebej gre poudariti, da toplotna črpalka to zmogljivost dosega z zgolj enim vgrajenim kompresorjem. Prav slednje pa ji omogoča izjemno učinkovitost tudi pri nizkih ogrevalnih temperaturah, kar pomeni, da je primerna tudi za sisteme talnega ogrevanja.

Zagotavlja delovanje vse do -28°C zunanje temperature (do -15°C celo brez uporabe rezervnih grelnikov). Spada med najvarčnejše rešitve za ogrevanje, saj dosega najvišjo oznako energetske učinkovitosti, to je A+++. Zaradi enoventilatorske zasnove pa je zunanja enota tudi izjemno tiha (od 35dBA na oddaljenosti 3 metrov, kar je enako kot glasnost šepeta).

Zunanjo enoto odlikujejo čiste linije, minimalizem in enostaven dizajn. S svojo elegantno zasnovo s črno rešetko in sivim mat ohišjem pritegne pozornost že na prvi pogled. Zaradi vodoravno položene črne rešetke je ventilator znotraj enote skorajda neviden. Notranjo enoto pa odlikujeta sodoben in predvsem kompakten dizajn (enota meri zgolj cca. 60x60cm) v beli ali srebrni barvi. Altherma 3 H HT je prejela celo dve prestižni nagradi za dizajn (nagradi IF in RedDot).

Daikin Altherma 3 H HT pa ne bi bila vrhunski kos tehnologije, če se je ne bi dalo nadgraditi z upravljalnikom za pametni dom, kakršen je Madoka. Preprost dizajn, ki ga poudarja izrazit modri krog, zagotavlja intuitivno, enostavno in učinkovito upravljanje s samo tremi na dotik občutljivimi gumbi in preglednim zaslonom. Vmesnik upravljalnika poenostavi napredne funkcije, kot so nastavitev urnika gretja, aktivacija varčevanja z energijo, nastavitev omejitev in podobno.  Madoka je preko tehnologije Bluetooth povezljiva tudi s pametnim telefonom. Z namenom upravljanja na daljavo pa ima Daikin Altherma 3 H HT že vgrajen Wi-Fi modul. Preko aplikacije za pametne naprave je mogoče temperaturo doma upravljati kjerkoli in kadarkoli.

Upravljalnik Madoka

Za več informacij se obrnite na podjetje Airabela d.o.o., ki je največji uradni uvoznik in distributer Daikin izdelkov v Sloveniji. Dosegljivi smo na brezplačni telefonski številki 080 88 50, na email naslovu info@airabela.si, lahko pa nas obiščete tudi v našem razstavnem salonu na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani.

Kontakt ponudnika:

narocila@airabela.si   I   080 88 50  I   www.airabela.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA