petek, 24 marca, 2023
DomaNa terasiLESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE Na terasi se zgodijo najprijetnejše...

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE Na terasi se zgodijo najprijetnejše stvari

V rastočem naselju nizkoenergetskih hiš živi štiričlanska družina. Po službenih in šolskih obveznostih skupne trenutke najrajši preživljajo na domači terasi, kjer se zgodijo najprijetnejše stvari: jutranja kava ob vzhodu, reševanje nalog v družbi ptic, sproščujoča večerja, partija enke ali pomirjujoče vonjanje sivk. Kdo bi si mislil, da je avtocesta tik za bližnjim gozdom?

Leseni nadstrešek je podaljšek hišnega volumna.

Privilegij življenja v hiši je lasten vrt, ki predstavlja sprostitveno okolje za stanovalce, s pogledom pa lahko navdihuje tudi bližnje sosede. Če mu dodamo nadstrešeno teraso, povežemo notranjost z naravo in pridobimo podaljšani prostor, uporaben v vsaj treh letnih časih. Z dodanim vrtnim pohištvom, urejenim senčenjem in zasaditvijo postane funkcionalen, pas stekla pa poskrbi, da svetloba proseva tudi v notranjo kuhinjo.

Velikost in višina odvisna od števila in vrste vozil.

Garažni kubus je postal pretesen, zato je avtomobilski nadstrešek s tremi parkirnimi mesti postal njegov podaljšek. Prednost razširjene strehe, ki se naslanja na betonsko garažo, je optično zmanjšanje arhitekture in suha pot od avtomobila do hišnega praga. V poletnih mesecih pa lahko zaradi svoje velikosti nadstrešek hitro postane pokriti prostor za piknik ali senčna igralnica za otroke. Običajne svetle višine nadstreškov so od 220-240, v opisanem primeru zaradi dograditve garaže in parkiranja višjih vozil (kombi, avtodom, avto s strešnim kovčkom) pa 310 centimetrov.

Izbor barv in materialov vpliva na višjo kakovost zunanjega prostora.

Izhodišče za barvno kombinacijo lesenih nadstreškov (barva bele kave in antracit sive) predstavlja fasadni ovoj. Umirjena barvna tona na stanovalce in sosede delujeta sprostitveno ter se dobro vključujeta v naravne odtenke vrta in bližnjega gozda. Pomembna je vgradnja naravnih lokalnih materialov, to slovenska smreka namreč je, saj njena proizvodnja ni energijsko potratna. Predstavljen model trajnostne gradnje bi morali posnemati in vključevati v novo zgrajene objekte.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...