SANACIJA kapilarne vlage s strojnim prerezom zidu (100% zanesljivo)

Kapilarna vlaga najpogosteje nastane v starejših hišah, razlog za to pa je neustrezno izvedena ali celo manjkajoča hidroizolacija. Vlaga tako prehaja direktno v zidove in  se, s kapilarnim dvigom, širi po zidovih navzgor. Tudi novejši objekti, zaradi slabo izvedene horizontalne in vertikalne izolacije na kapilarno vlago niso imuni. Za sanacijo in odpravo težav s kapilarno vlago predstavljamo izredno učinkovito rešitev, sanacijo s strojnim prerezom zidu in injektiranjem hidroizolativne mase.

 

Ob slabi hidroizolaciji spodnjih delov objekta se lahko s tal navzgor po steni dviguje kapilarna vlaga. Vlaga na svoji poti skozi zemljo in po steni raztaplja delce soli, ki jih pri izhlapevanju nalaga v omet. Ko se sol kristalizira, poveča prostornino in omet razpoka, zid pa počasi a vztrajno razpada. Dodatno so zaradi vlage zidovi hladnejši in nizko temperaturo, ki je zunaj, hitreje prevajajo v notranjost hiše. Kako prepoznamo težave s kapilarno vlago si oglejte v video TUKAJ v nadaljevanju pa preverite kako je težavo možno 100% učinkovito sanirati 👇 

 

 

 

 

PREDSTAVLJAMO: Preizkušeno in 100% zanesljivo rešitev za sanacijo kapilarne vlage 👇
Glede sanacije in težav s kapilarno vlago, smo govorili s podjetjem HAK PLUS, s specialisti za hidroizolacije. Direktor podjetja, gospod Janos Hack nam je povedal, da odlašanje s sanacijo težav s kapilarno vlago, lahko vodi tudi do zmanjšanja nosilnosti gradbene konstrukcije, zato je objekt nujno potrebno čim prej sanirati. Sanacija se lahko izvede na več načinov. Najbolj poznana je klasična hidroizolacija z bitumenskimi trakovi, kjer se odpravi vzrok zamakanja neizoliranih zidov z odkopavanjem zemlje okoli objekta in vgradnjo nove hidroizolacije (več TUKAJ). Preizkušena in 100% zanesljiva rešitev, za kapilarno vlago, ki je trajna in takoj prepreči dvigovanje kapilarne vlage v objekt pa je rešitev, ki temelji na žaganju zidov in vstavljanju izolacijskega materiala neposredno v odprtino. Postopek se imenuje »sanacija s strojnim prerezom zidu«  postopek je izredno učinkovit, saj zalije vse pore in tako še dodatno trajno stabilizira objekt. Hidroizolacijski rez se izvede čim nižje na objektu, če je le mogoče v nivoju temelja, sledi čiščenje samega reza in vstavitev hidroizolacijskega materiala v odprtino. Postopek je izredno učinkovit.

 

Postopek sanacije s strojnim prerezom zidu se izvede brez uporabe kemikalij, elektromagnetnih valov ipd. Gre za to, da se čim nižje na objektu, če je le mogoče v nivoju temelja, izvede hidroizolacijski rez. Po določitvi višine reza, se odbije obstoječi omet v višini rezanja, zaradi določitve možnih inštalacij (voda, elektrika, telefon …). Sledi strojno rezanje zidu, čiščenje samega reza in vstavitev hidroizolacijskega materiala v odprtino. Na koncu se izvede zamet odprtine in injektiranje nabrekajoče cementne hidroizolativne mase, s katero zapolnimo rez in tako popolnoma preprečimo dvigovanje vlage v konstrukcijo objekta.

 

Informacije za strokovno sanacijo kapilarne vlage:

Predstavljen  postopek sanacije s strojnim prerezom zidu izvajajo v podjetju HAK PLUS d.o.o.. Ker je kakovostna izvedba ključna na vsa dela dajejo  kar 10 let garancije. S številnimi izkušnjami in več kot 30 letno tradicijo veljajo za specialista za področje hidroizolacij in odpravljanja težav z vlažnimi zidovi. Na področju celotne Slovenije izvajajo tako večja, kot manjša izolacijska in gradbena dela, tudi hidroizolacije po klasični metodi z bitumenskimi trakovi, ter ostale rešitve:

  • Sanacije in izvedbe vseh vrst hidroizolacij pri novogradnjah in ob adaptacijah starejših objektov
  • Toplotne izolacije ravnih streh, teras, balkonov, …
  • Rezanje odprtin v zidovih in stropih.
  • Ostala gradbena in sanacijska dela na starejših in novejših objektov.
  • Odkop starejših objektov, ki jih zaliva voda.
  • Izdelavo drenažnih sistemov.
  • Izoliramo vodohrame (štirne).
  • Prerez, proti dviganju kapilarne vlage – 100% in zanesljiva rešitev za sanacijo starejših objektov.

 

Več o postopku hidroizolacije z bitumenskimi trakovi najdete tukaj:

https://gradnjainobnova.si/2020/04/03/%e2%98%9d-kaj-je-potrebno-izolirati-kako-in-zakaj/

 

 

Kontaktirajte ponudnika: HAK PLUS d.o.o. Dobrovnik 13
tel.: 041 675 039  I  www.hakplus.si  I info@hakplus.si

 

 

 

👀 Prelistajte tudi revijo na povezavi TUKAJ 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve? Priporočamo tole:

Sanacija posedenih temeljnih tal

Vzroki za nastanek vlage in zidne plesni.

😍 Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Izsuševanje vlage pri novogradnjah ali obnovah 👇

Fasadni sistemi Caparol premikajo meje mogočega

Suhomontažni estrih z utorom za talno ogrevanje

Obnova asfaltnih površin je lahko enostavna!

🤩 Za še več izjemnih rešitev obišči vstopno stran. KLIK TUKAJ

 

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: