sreda, 29 novembra, 2023
DomaGradnjaSANACIJA kapilarne vlage s strojnim prerezom zidu (100% zanesljivo)

SANACIJA kapilarne vlage s strojnim prerezom zidu (100% zanesljivo)

Kapilarna vlaga najpogosteje nastane v starejših hišah, razlog za to pa je neustrezno izvedena ali celo manjkajoča hidroizolacija. Vlaga tako prehaja direktno v zidove in  se, s kapilarnim dvigom, širi po zidovih navzgor. Tudi novejši objekti, zaradi slabo izvedene horizontalne in vertikalne izolacije na kapilarno vlago niso imuni. Za sanacijo in odpravo težav s kapilarno vlago predstavljamo izredno učinkovito rešitev, sanacijo s strojnim prerezom zidu in injektiranjem hidroizolativne mase.

Ob slabi hidroizolaciji spodnjih delov objekta se lahko s tal navzgor po steni dviguje kapilarna vlaga. Vlaga na svoji poti skozi zemljo in po steni raztaplja delce soli, ki jih pri izhlapevanju nalaga v omet. Ko se sol kristalizira, poveča prostornino in omet razpoka, zid pa počasi a vztrajno razpada. Dodatno so zaradi vlage zidovi hladnejši in nizko temperaturo, ki je zunaj, hitreje prevajajo v notranjost hiše. Kako prepoznamo težave s kapilarno vlago si oglejte v video  v nadaljevanju pa preverite kako je težavo možno 100% učinkovito sanirati 👇 

PREDSTAVLJAMO: Preizkušeno in 100% zanesljivo rešitev za sanacijo kapilarne vlage 

Glede sanacije in težav s kapilarno vlago, smo govorili s podjetjem HAK PLUS, s specialisti za hidroizolacije. Direktor podjetja, gospod Janos Hack nam je povedal, da odlašanje s sanacijo težav s kapilarno vlago, lahko vodi tudi do zmanjšanja nosilnosti gradbene konstrukcije, zato je objekt nujno potrebno čim prej sanirati. Sanacija se lahko izvede na več načinov. Najbolj poznana je klasična hidroizolacija z bitumenskimi trakovi, kjer se odpravi vzrok zamakanja neizoliranih zidov z odkopavanjem zemlje okoli objekta in vgradnjo nove hidroizolacije (več TUKAJ). Preizkušena in 100% zanesljiva rešitev, za kapilarno vlago, ki je trajna in takoj prepreči dvigovanje kapilarne vlage v objekt pa je rešitev, ki temelji na žaganju zidov in vstavljanju izolacijskega materiala neposredno v odprtino. Postopek se imenuje »sanacija s strojnim prerezom zidu«  postopek je izredno učinkovit, saj zalije vse pore in tako še dodatno trajno stabilizira objekt. Hidroizolacijski rez se izvede čim nižje na objektu, če je le mogoče v nivoju temelja, sledi čiščenje samega reza in vstavitev hidroizolacijskega materiala v odprtino. Postopek je izredno učinkovit.

Postopek sanacije s strojnim prerezom zidu se izvede brez uporabe kemikalij, elektromagnetnih valov ipd. Gre za to, da se čim nižje na objektu, če je le mogoče v nivoju temelja, izvede hidroizolacijski rez. Po določitvi višine reza, se odbije obstoječi omet v višini rezanja, zaradi določitve možnih inštalacij (voda, elektrika, telefon …). Sledi strojno rezanje zidu, čiščenje samega reza in vstavitev hidroizolacijskega materiala v odprtino. Na koncu se izvede zamet odprtine in injektiranje nabrekajoče cementne hidroizolativne mase, s katero zapolnimo rez in tako popolnoma preprečimo dvigovanje vlage v konstrukcijo objekta.

 

Informacije za strokovno sanacijo kapilarne vlage

Predstavljen  postopek sanacije s strojnim prerezom zidu izvajajo v podjetju HAK PLUS d.o.o.. Ker je kakovostna izvedba ključna na vsa dela dajejo  kar 10 let garancije. S številnimi izkušnjami in več kot 30 letno tradicijo veljajo za specialista za področje hidroizolacij in odpravljanja težav z vlažnimi zidovi. Na področju celotne Slovenije izvajajo tako večja, kot manjša izolacijska in gradbena dela, tudi hidroizolacije po klasični metodi z bitumenskimi trakovi, ter ostale rešitve:

  • Sanacije in izvedbe vseh vrst hidroizolacij pri novogradnjah in ob adaptacijah starejših objektov
  • Toplotne izolacije ravnih streh, teras, balkonov, …
  • Rezanje odprtin v zidovih in stropih.
  • Ostala gradbena in sanacijska dela na starejših in novejših objektov.
  • Odkop starejših objektov, ki jih zaliva voda.
  • Izdelavo drenažnih sistemov.
  • Izoliramo vodohrame (štirne).
  • Prerez, proti dviganju kapilarne vlage – 100% in zanesljiva rešitev za sanacijo starejših objektov.

Več o postopku hidroizolacije z bitumenskimi trakovi najdete tukaj:

Kontaktirajte ponudnika: HAK PLUS d.o.o. Dobrovnik 13
tel.: 041 675 039  I  www.hakplus.si  I info@hakplus.si

 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA