sobota, 25 junija, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaSončna elektrarna

Sončna elektrarna [tudi v kompletu s toplotno črpalko]

Sončna energija danes zagotovo postaja eden izmed najpomembnejših obnovljivih virov energije. Izgradnja sončnih elektrarn zato strmo raste. Zanje se danes odloča vse več gospodinjstev. Hišna sončna elektrarna zagotovo je tako postala trend sodobne gradnje in prihodnost bivanja, saj se ob koriščenju subvencije in EKO kredita investicija pogosto izenači z obstoječim stroškom električne energije. S sončno elektrarno tako postanete neodvisni od gibanja cen električne energije in si zagotovite dolgoročne prihranke. Po informacije vezano na izgradnjo sončne elektrarne smo se obrnili na podjetje EPEU (Elektro energija E.U.)  👇

 

 

Kaj so dejavniki, ki vplivajo na povračilno dobo sončne elektrarne?

Povračilna doba sončne elektrarne zavisi od več dejavnikov. Glavni dejavnik je lega strehe, pri čemer je lega strehe obrnjena direktno proti jugu optimalna. Zelo ugodna je tudi lega proti jugozahodu in proti jugovzhodu. Lega proti vzhodu ali zahodu se izkaže za približno 13% manj ugodno. Zelo pomemben dejavnik je tudi naklon strehe, pri čemer je optimalen naklon 32° – 35°. Pomembna je tudi sama lokacija objekta, na podlagi česa zavisi količina letnega obsevanja – povprečno letno obsevanje na horizontalno površino v Sloveniji znaša 1250 kWh/m^2. Vsi zgoraj našteti dejavniki definirajo letno proizvodnjo električne energije, ki jo navadno merimo v količini električne energije na enoto moči sončne elektrarne (enota [kWh/kW] inštalirane moči).

 

Pri izračunu povračilne dobe so ključni tudi podatki o letni porabi električne energije, saj lahko na podlagi omenjenega podatka ter zgornjih podatkov o legi in strehi pripravijo izračun velikosti elektrarne, ki bi zadostila vašim potrebam po električni energiji.

 

Ob razgovoru s podjetjem EPEU (Elektro prodaja E.U.), smo izvedeli, da si večina njihovih kupcev iz naslova zmanjšanja računa za električno energijo povrne investicijo v 7 do 10 letih postavitve sončne elektrarne , ki ima življenjsko dobo nad 30 let. V primeru, da so vsi dejavniki optimalni je lahko povračilna doba celo nižja. Zaupali so nam tudi, da v kolikor investitor nimate potrebnih sredstev za postavitev sončne elektrarne vam lahko njihovi svetovalci pomagajo urediti ugodno financiranje, s katerim postane sončna elektrarna resnično dostopna!

 

 

V podjetju EPEU izvedejo vgradnjo tudi v kompletu s toplotno črpalko

EPEU je uveljavljen ponudnik sončnih elektrarn. Sončne elektrarne vgrajujejo na ključ, po želji investitorja pa tudi v kompletu s toplotno črpalko ali električno polnilnico. Dejavnosti podjetja segajo na vse elektroenergetske rešitve, kar jim omogoča, da vam ponudijo celovito rešitev in zagotovilo, da bodo stali za garancijami do zaključkov veljavnosti le-teh. Tukaj naj omenimo, tudi to, da pri podjetju EPEU prejmete garancije, ki so preverjeno med najdaljšimi na trgu. EPEU sodeluje tako pri velikih kot tudi pri majhnih projektih vgradnje sončnih elektrarn. Lastnikom, ki jim postavijo sončno elektrarno pa celo omogočajo kompenzacijo viškov električne energije. Dogovorite se za brezplačen ogled objekta: info@elektro-prodaja.eu, 01 367 20 83

 

 

Kaj je še dobro upoštevati? 

Planiranje porabe električne energije… V gospodinjstvih se z leti število porabnikov električne energije poveča, saj se vedno več stvari elektrificira. Za optimalno sončno elektrarno je tako potrebno predvideti višje zahteve po odjemu zaradi vgradnje novih naprav, kot je toplotna črpalka ali nakupa električnih avtomobilov. Je pa seveda module sončne elektrarne možno dodajati tudi naknadno, v kolikor seveda razpolagamo z zadostnimi površinami za vgradnjo, so nam zaupali pri EPEU.

 

 

In kako izračunamo ustrezno velikost sončne elektrarne?

Za izračun velikosti sončne elektrarne je najpomembnejši podatek vaša letna poraba električne energije. Predvideti je potrebno tudi priključitev večjih porabnikov električne energije v srednjeročnem obdobju kot so na primer električni avto ali toplotna črpalka. Ko imamo oceno koliko kilovatnih ur porabimo na letnem nivoju, preverijo vašo lokacijo ter predvidijo letni izplen glede na lokacijo. Na podlagi dobljenih podatkov lahko predvidijo velikost sončne elektrarne, ki bi zadostila vašim elektroenergetskim potrebam.

 

Slovensko povprečje proizvodnje elektrike na enoto inštalirane moči elektrarne znaša 1050 kWh/kW, to pomeni, da vam 1kW inštalirane moči letno proizvede 1050kWh. Po izkušnjah podjetja EPEU je za povprečno hišo, ki uporablja toplotno črpalko in ima mesečni strošek za elektriko 130€ potrebna 11,5kW sončna elektrarna.

Zaradi vpliva vremenskih pojavov na proizvodnjo sončne elektrarne pa so se pri EPEU odločili tudi za delno kompenzacijo viškov v primeru nastanka le teh. Še vedno pa je najbolj smotrno, da se sončna elektrarna dimenzionira tako, da vam pokrije elektroenergetske potrebe.

 

 

Postavite si lahko tudi EPEU nadstrešek za avto s sončno elektrarno 👌

Zaščitite svoj vozni park in si znižajte stroške električne energije. Izvedba sončne elektrarne na nadstrešnico je odlična rešitev tudi za objekte, ki imajo premalo strešne površine za postavitev sončne elektrarne. Moduli se lahko montirajo na obstoječo kritino na nadstrešnici (npr. trapezna pločevina) ali pa se solarni paneli uporabijo kot kritina. Pri EPEU vam omogočajo postavitev nadstreška povsem po vaših željah. Vgrajujejo tudi transparentne module, ki so prikazani na fotografiji zgoraj. Nadstrešek pa vam postavijo njihovi pooblaščeni sodelavci. Spoznajte več o tej edinstveni rešitvi in izvedbi nadstreška za avto s sončno elektrarno.

Pri EPEU omogočajo tudi združitev več odjemalcev pod eno sončno elektrarno. Preverite kakšne so prednosti združevanja merilnih mest pod eno sončno elektrarno.

 

 

SONČNA ELEKTRARNA EPEU. Elektro Prodaja E.U. nastopa na trgu kot ponudnik električne energije, ki omogoča odkup elektrike, neposreden dostop do energetskih trgov, dostop do izravnalnega trga z električno energijo ter možnost prilagajanja odjema. Gradi lastne proizvodne vire električne energije, izgradnjo le-teh pa omogoča tudi trgu, s čimer gradi lastno energetsko skupnost. Nudijo brezplačen ogled strokovnjaka, ki vam svetuje na lokaciji in upošteva vaše potrebe in želje. Postopek postavitve sončne elektrarne vodi strokovno podkovana ekipa z večletnimi izkušnjami.

 

 

Kontaktirajte ponudnika: EPEU, Elektro prodaja E.U. Sedež: Lesna ulica 2, 3230 Šentjur
Poslovna enota: Obirska ulica 4, 1000 Ljubljana

info@elektro-prodaja.eu   I   01/ 367 20 83   I   www.elektro-prodaja.eu

 

 


 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili dva izmed atraktivnih trendov za sodoben dom, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

Izbira med roletami ali žaluzijami ter možnosti pametnega upravljanja senčil

Sodobna garažna vrata [ekskluzivno] 😍

Sodobne kaminske peči [NOVOSTI, ki prepričajo]

Stilsko dovršeni smetarniki StyleOUT®

Nova generacija PVC OKEN [tudi z vgrajenim prezračevalnim sistemom]

Fasadni sistemi JUBIZOL (Fasada, ki diha in ostane lepa)

Svetila za sanjsko ureditev okolice in vrta [Sodobni TRENDI]

BoxSpring postelja – Novi trend postelje na ključ

Talna obloga Corques liquid lino [NOVOST na trgu]

 

☝😍👀 Še več PRAKTIČNIH rešitev za gradnjo, obnovo doma ali zunanjo ureditev najdete na vstopni strani KLIK TUKAJ.

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...