sreda, 29 novembra, 2023
DomaNa terasiBazeniZIMSKA POKRIVALA ZA BAZENE

ZIMSKA POKRIVALA ZA BAZENE

Bazen je potrebno po končani sezoni pravilno pripraviti na prezimovanje. Med najučinkovitejša sredstva spadajo razna ceradna pokrivala, ki bazen pozimi ščitijo pred UV sevanjem, umazanijo iz okolice in atmosferskimi nečistočami.

Pokrivala so neprosojna, zaradi česar je nastanek alg praktično nemogoč. Vse te lastnosti zimskih pokrival omogočijo zelo enostavno čiščenje bazena pred sezono. Pri pripravah na prezimovanje bazena ne pozabite tudi na dodatno opremo, ki vam bo omogočila brezskrbno zimo: sredstvo za prezimovanje, vodni plovci ter plovci za skimerje.

Katero pokrivalo izbrati je odvisno od vrste vašega bazena (prostostoječ ali vgradni).

PROSTOSTOJEČI BAZENI

Za PROSTOSTOJEČE okrogle ali ovalne bazene so na voljo pokrivala standardnih dimenzij. Pokrivalo se na bazen namesti s plastificirano jeklenico (pod bazenski rob). Sestava pokrivala je polietilen PEB ojačana mrežna folija, masa katere je 94 g/m².

Če pokrivalo nima luknjic, nanj ob namestitvi nalijte vodo (to bo preprečilo dvigovanje ob močnejšem vetru). Če se ob močnejšem deževju ali sneženju na pokrivalu nabere preveč vode, jo je potrebno odstraniti.

PROSTOSTOJEČI BAZENI

Pri prostostoječem bazenu se lahko odločite tudi za izdelavo zimskega pokrivala po meri COVEA PRIMA, za katerokoli obliko in velikost bazena. Pokrivalo je izdelano iz posebnega platna tretiranega z UV zaščito in fungicidi. Teža platna je 200g/m2. Pokrivalo je po celotnem obodu zarobljeno, na vsakih 80 cm je opremljeno z dvojnimi inox ušesci za namestitev napenjal. Pokrivalo se na bazen namesti s posebnimi PVC sidri in napenjalno vrvico.

Skrb in nega vašega bazena vam bo omogočilo dolgoročno uporabo bazena brez večjih skrbi. Poskrbite za vaš bazen ustrezno tudi skozi zimo z izbiro pravega bazenskega pokrivala.

VGRADNI BAZENI

Tudi za VGRADNE bazene poznamo dve kategoriji zaščitnih pokrival. Pri podjetju Bazeni Stotinka, imajo različna zimska pokrivala, ki se lahko naredijo tudi po merah vašega bazena.

Plavajoče zaščitno pokrivalo CF ADRIA je namenjeno zaščiti bazenske folije in vode. Preprečuje vdor umazanije v bazen, izhlapevanje vode ter hkrati ščiti bazensko folijo pred UV žarki, kar foliji podaljša življenjsko dobo. Voda ostane čista do pomladi in jo lahko v celoti ponovno uporabimo. Zimsko pokrivalo CF Adria Premium je izdelano iz dvoslojnega posebnega nevpojnega PVC materiala, ojačanega s poliestrsko tkanino-teža 580 g/m². Pokrivalo ob namestitvi po celotnem obodu obtežimo z vodnimi tulci, katere lahko napolnimo z bazensko vodo, ki jo spomladi zopet uporabimo za polnjenje bazena. Priporočamo namestitev drenažne črpalke na površino platna za avtomatsko odvajanje prevelikih količin deževnice.

Zimska pokrivala za bazene
Zimska pokrivala za bazene

V primeru da želimo poskrbeti tudi za varnost otrok in hišnih ljubljenčkov so na voljo tudi zimska pokrivala, ki se po celotnem obodu bazena pripnejo z napenjalno vrvjo ali vzmetjo in se sidrajo v podlago. Tako služijo tudi kot zaščitna pokrivala. Pokrivala COVEA SAFETY in LAKE SAFETY odlikuje njihov izreden estetski videz, ki je dosežen z napenjanjem ceradnega pokrivala po celotnem obodu. Pokrivala so opremljena z drenažno mrežo ali odprtinami, s tem preprečujemo zadrževanje deževnice na površini. Teža platna je 580g/m².

Skrb in nega vašega bazena vam bo omogočilo dolgoročno uporabo bazena brez večjih skrbi. Poskrbite za vaš bazen ustrezno tudi skozi zimo z izbiro pravega bazenskega pokrivala.

KONTAKT:  CF Group Adria d.o.o., Kolodvorska ulica 25a, 2310 Slovenska Bistrica

02/80-50-430, info@stotinka.si

www.bazenistotinka.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA