window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

V TRENDU: Pohodna ravna streha in bivalna terasa

Kakšni so sodobni trendi ravnih streh in kaj je ključno pri izvedbi smo povprašali pri Kernovih, ki so najbolj znani prav po izdelavi to vrstnih streh.

O pohodnih ravnih strehah govorimo, kadar prostor nad garažo ali bivalnim delom hiše uredimo v prijetno bivalno teraso. Pravimo jim tudi zelene strehe, kadar jih dodatno še ozelenimo. Pohodne ravne strehe so dolgo veljale kot butična oblika med strehami, danes pa so že skoraj osnova sodobne gradnje. Take strehe nam podaljšajo bivalni prostor, ozelenjene imajo ekološki učinek, boljši sta tudi toplotna ter zvočna izolacija objekta.

👌 Zelene strehe ali terase so trend sodobnega bivanja, zagotavljajo ugodno mikroklimo in povečajo udobje bivanja.

Predstavljeni rešitvi sta kot ideja za ureditev vaše terase v prijeten zelen kotiček. Ozelenitev pohodne ravne strehe ali večje terase je vse pogostejša praksa, sploh v strnjenih urbanih naseljih ali na manjših parcelah, kjer je ključno da vsak m2 površine optimalno izkoristimo. Danes si lahko tako tudi v zgornjem nadstropju eno ali več stanovanjske hiše uredite lepo in zeleno teraso in s tem sledite sodobnemu trendu ali konceptu zelenega bivanja. Prednosti ozelenitve ravne strehe je več. Poleg trajnosti, povečane toplotne in zvočne izolativnosti je vse bolj v ospredju tudi ekološki vidik, ki stremi k čim več zelenim površinam, le te ob enem zagotavljajo tudi ugodnejšo mikroklimo ob vročih poletnih dneh.

 

Blagovna Znamka podjetja Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje je znak kakovostne izolacije in izvedbe. Projekti pri katerih ravne in betonske strešne površine spremenijo v bivalni vrt zahtevajo kakovostno izvedbo. Ključna je dobro izvedena hidroizolacija, saj morajo površine prenesti nenehno močenje in zalivanje ter morajo biti stoodstotno varne pred zamakanjem, so nam zaupali ob prijetnem pogovoru.

Čudovito urejena terasa, želja vsakogar. In kaj pravite na tole?

V kolikor se odločate za izvedbo ravne strehe nad garažo ali drugim neogrevanim prostorom, je pomembna dobro izvedena hidroizolacija. Ob izvedbi ravne strehe ali terase nad bivalnimi prostori pa je ključnega pomena tudi kakovostna toplotna izolacija. V obeh primerih mora biti ustrezno urejeno tudi odvodnjavanje. Pomanjkljiva izvedba lahko povzroči zamakanje, odstopanje oblog in ometa ter toplotne mostove. Pred izvedbo je dobro tudi premisliti kaj si želite, skladno željami (dodatna osvetlitev, letna kuhinja na terasi, terasa s prho,…) in navadami uporabnika je potrebno predvideti tudi ustrezne instalacije.

 

Kaj pa mit “Ravna streha je problematična streha”? Ravnih streh se je v preteklosti pogosto držal sloves problematičnih streh, ki zamakajo. A to seveda ne drži, v kolikor je izvedba kakovostna. Pohodne terase in zelene strehe, so povsem vodotesne, tudi po več kot dvajsetih letih, je pa res, da mora biti hidroizolacija odlično narejena, so nam pojasnili v podjetju Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje

V podjetju Izolacija - Kern d.o.o. Radomlje tako za izvedbo hidroizolacij uporabljajo izključna najbolj kakovostne hidroizolacijske bitumenske trakove, ki so jih pri priznanem italijanskem proizvajalcu dodelali posebej za visok hidroizolacijski standard podjetja Kern izolacije.

Izvedba je možna do določene faze ali na ključ. Oglejte si tele izjemne referenčne projekte:

Kernovi v Sloveniji spadajo med najboljše izdelovalce ravnih streh in teras. Največji izziv jim predstavljajo ravno pohodne zelene strehe. Ceneni materiali nas ne zanimajo, delamo le s preverjenimi, kajti ne sme se zgoditi, da bi streha zamakala. Z garancijo stojimo za izvedbo, zato je kvalitetna izvedba za nas ključna, so nam pojasnili. Izvajajo manjše in enostavne projekte, kot so sanacije balkonov ali teras, kakor tudi večje, zelo zahtevne in elitne. Mednje prav gotovo sodi tudi izvedba ravne strehe z bivalno teraso in golf igriščem na poslovni stavbi (predstavljamo na fotografiji zgoraj). Projekt je izveden na ravni strehi nad poslovnim prostorom in sicer v kompletu z vgradnjo hidroizolacije, odvodnjavanjem, zaključnimi kleparskimi obrobami vse do končne ureditve (ozelenitev in ureditev golf igrišča), na ključ.

Simpatična je tudi ureditev terase ne pohodni ravni strehi. Projekt je izveden na terasi, nad garažo stanovanjske hiše, na ključ z izvedbo kakovostne hidroizolacije, odvodnjavanja, vsemi kleparskimi zaključki in obrobami, vključno s polaganjem lesene zunanje talne obloge so nam zaupali v podjetju Izolacije – Kern d.o.o. Radomlje.

Nadvse domiselna je tudi ureditev manjše terase v zgornjem nadstropju več stanovanjske hiše, kjer so z leseno talno oblogo v kombinaciji z vso pripadajočo opremo zasnovali nadvse prijeten prostor za poletno druženje.

Podjetje Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje je nastalo iz obrtne delavnice, ki sta jo leta 1979 odprla Kernova starša Cirila in Ivan. V dobrih dveh desetletjih je prerasla v družinsko podjetje, danes podjetje sodi med najboljša podjetja na področju izvedbe hidroizolacij ravnih streh. Dela izvajajo tako na novogradnjah, kot tudi na starejših objektih (adaptacije in prenove). Na fotografiji zgoraj predstavljamo projekt izvedbe sanacije balkona (terase) na starejši hiši. Poskrbljeno je za kakovostno odvodnjavanje, ustrezno hidroizolacijo, kleparske zaključke, kot zaključna talna obloga pa je vgrajena izjemno kakovostna keramika, na prvih mestih po kakovosti, debelina keramike znaša kar 2 cm, kar ji zagotavlja izjemno odpornost na vremenske vplive in udarce, so nam objasnili v podjetju Izolacije – Kern d.o.o. ob obisku v Radomljah.

Glavna dejavnost podjetja Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje je izdelava hidroizolacij ravnih streh, pohodnih in nepohodnih teras, balkonov, parkirnih streh in drugih talnih hidroizolacij, vključno z ozelenitvami ravnih streh ali teras in polaganjem zunanjih talnih oblog na pohodnih površinah. Dela izvedejo do določene faze ali na ključ v kompletu z vsemi kleparskimi zaključki in obrobami.

Kontaktirajte izvajalca:  Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje

Kontakt: 01 729 57 30, info@izolacija-kern.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]