TERASA: Uredimo jo premišljeno, po korakih

Ali obstaja kaj lepšega od počitka na terasi? Zagotovo se boste strinjali, da ni udobnejše sprostitve kot je počitek na perfektno urejeni terasi. Prav terase se lahko z malce truda in svežih idej  prelevijo v čudovit podaljšek hiše, kjer v toplih mesecih radi sedimo, srkamo osvežilno pijačo, se družimo z najbližjimi in vzpostavljamo svoje notranje ravnovesje. Ta naš mali kotiček sreče in sprostitve radi namenjamo zabavi, ki nam ob toplejših večerih ali ob piknikih prijetno popestrijo vsakdanje življenje.

Ali si tudi vi želite, da bi z izpopolnjenim vrtom, teraso in okolico hiše zbujali občudovanje (in ščepec zavisti) pri sosedih, hkrati pa imeli okolico doma, na katero bi bili tudi vi izjemno ponosni. 

Če je vaš odgovor da, potem ste na pravem mestu. Za vas smo namreč pripravili kar 12 čudovitih in svežih idej, ki vam bodo pomagale te sanje spremeniti v realnost. Sedaj pa se kar naravnost zapodimo v to zakladnico sodobnih idej za nadgradnjo vašega doma.

1. Bazen na domači terasi

Keramični Compass bazeni so zadnja leta vse večji HIT. Modeli so izjemni. Izvedba Compass bazena pa je cenejša in bistveno manj zahtevna, kot gradnja zidanega ali kateregakoli drugega vgradnega bazena! 95% manj je nepredvidenih situacij, ki se pojavljajo pri klasični gradnji bazena. Pomembno je, da se izbere prava rešitev, primerna za vašo lokacijo. Več o izjemnih keramičnih bazenih Compass, ki jih na slovenskem trgu vgrajuje podjetje EMA BAZENI smo zbrali TUKAJ

Keramični bazeni Compass.

2. Hard-Top pergola® [premium senčilo za 365 dni udobja na terasi]

Podaljšajte uporabnost vaše terase na vse dni v letu.

Hard-Top pergola je moderen arhitekturni element najvišje kvalitete, ki z motorno rotacijo lamel regulirano prepušča do 80 % sonca kadar to želite, zadrži pomladanski ali jesenski naliv, vas ščiti pred vročim poletnim soncem in vnaša sonce ali ohrani teraso suho tudi pozimi.

V podjetju Inoxvrbovšek so razvili prvo lamelno pergolo – Hard-Top pergolo, več o tej izjemni rešitvi TUKAJ.

Hard–Top pergola® uporabna vse dni v letu.

3. Edinstvene letne kuhinje CookOUT®

V kolikor vas mika popolno udobje na vašem vrtu, smo za vas poiskali najlepše rešitve za kuhanje na prostem, ki so na voljo na slovenskem trgu. Očarala nas je tale edinstvena, estetsko dovršena in trendovska letna kuhinja CookOUT®. Kaj pravite? Letna kuhinja CookOUT® je prilagojena uporabi na prostem in je zato odporna na vremenske vplive. Z odlagalnimi površinami omogoča, da kuhinjske pripomočke varno skrijete, po želji pa tudi zaklenete v notranjost. Si želite v kuhinji tudi žar, štedilnik, hladilnik … Omenite to strokovnjakom podjetja Dukin d.o.o. in z veseljem vam bodo kuhinjo prikrojili vašim potrebam. Izbran model letne kuhinje vam sestavljen dostavijo na dom. Preverite več, pridobite kontakt ali prelistajte katalog letnih kuhinj s KLIKOM TUKAJ.

Edinstvena, estetsko dovršena Letna kuhinja CookOUT®

Revijo Gradnja in obnova, kjer najdete še več rešitev za obnovo ali gradnjo vašega doma si lahko tudi prenesete na svoj računalnik ali telefon, povezava do revije tukaj.

4. Fantastične Woodcore WPC terasne podnice 

Teraso postavljamo za daljše obdobje, zato je dobro izbrati kakovostne podnice. WoodCore WPC terasne podnice so narejene iz bambusa in recikliranega polietilena. Zaradi vremenske odpornosti materiala in enostavnega vzdrževanja so po naši oceni trenutno najboljša rešitev za zunanjo uporabo. Deske imajo naravni videz, se ne cepijo in ne posivijo. življenjska doba materiala pa je čez 35 let. Nas so navdušile! Na slovenskem trgu so na voljo pri podjetju Roksal d.o.o. Kontakt ponudnika ter dejstva zakaj so tako fantastične preverite TUKAJ.

WoodCore WPC terasne podnice so narejene iz bambusa in recikliranega polietilena.

5. Uredite teraso ali okolico s SOŠKIMI PRODNIKI 

Nadvse prekrasni so naravni soški prodniki, ki so na slovenskem trgu na voljo pri podjetju Zuprom. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami, primernimi za različne načine uporabe tudi za ravne strehe, drenaže in gabione (kamnite ograje). Dobavljivi so v razsutem stanju ali pakirani v Big bag vrečah po 1500kg.  👉Dostavijo jih po vsej Sloveniji. Kontakt in več idej za ureditev najdete na povezavi TUKAJ.

Soški prodniki – izjemna rešitev za ureditev okolice ali terase.

6. NOVA generacija prosojnih polikarbonatnih kritin odpornih na točo

V poletnih mesecih toča povzroča ogromno škodo tudi na zasebni lastnini. Ker se tega vremenskega pojava ne da z gotovostjo napovedati, je preventiva najboljša obramba. Avtomobile in lastnino na terasah zaščitite s prosojnimi polikarbonatnimi kritinami odpornimi na točo. Polikarbonatno steklo je zelo žilavo in varuje naše premoženje, hkrati pa prepušča velik del naravne svetlobe, ki pa je izjemno pomembna za človekovo počutje in zdravje. Uredite si vašo teraso v prijeten kotiček. Kot posebno rešitev predstavljamo Solar control plošče saj zagotavljajo udobnejše bivanje, saj zaustavijo več kot 50% IR žarkov. Zaradi tega je pod njimi nižja tudi temperatura, bivanje pa postane udobnejše ter prijetnejše. Pri Termotomu vam nudijo kvalitetne kritine, s standardno dvostransko UV zaščito, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in ves potreben pritrdilni material. Poleg tega pa lahko med ponudbo najdete tudi atermične, solar control večslojne polikarbonatne plošče v sivi barvi. Še več konkretnih rešitev in idej ter kontakt za naročilo najdete TUKAJ (KLIK).

Revijo Gradnja in obnova, kjer najdete še več rešitev za obnovo ali gradnjo vašega doma si lahko tudi prenesete na svoj računalnik ali telefon, povezava do revije tukaj.

7. Bivalna terasa za vrhunsko udobje [Tudi na strehi]

Bivalna terasa ali pohodna ravna streha trenutno veljata za eno najbolj zaželenih rešitev sodobnega bivanja. Projekti pri katerih ravne in betonske strešne površine spremenimo v bivalni vrt ali teraso zahtevajo kakovostno izvedbo. Ključna je dobro izvedena hidroizolacija, saj morajo površine prenesti nenehno močenje in zalivanje ter morajo biti stoodstotno varne pred zamakanjem, so nam zaupali v podjetju Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje.  Kernovi v Sloveniji spadajo med najboljše izdelovalce ravnih streh in teras. Največji izziv jim predstavljajo pohodne zelene strehe. Izvajajo manjše in enostavne projekte, kot so sanacije balkonov ali teras, kakor tudi večje, zelo zahtevne in elitne. Izvedba je možna do določene faze ali na ključ. Oglejte si še nekaj idej in referenčnih projektov in pridobite kontakt za izvedbo. KLIK TUKAJ.

Pohodne zelene strehe – ne lotite se tega sami!

8. Odličen stroj za čiščenje teras in … 👌 

Spoznajte nov stroj za ribanje in poliranje Motorscrubber, ki vam bo v pomoč pri čiščenju tako talnih kot stenskih in stropnih površin (tudi steklenih). Gre za edinstven pripomoček, ki je primeren tako za domačo, kot tudi poslovno rabo. Gre za univerzalni čistilni stroj. Zaradi visokih vrtljajev motorja, vam omogoča odlične rezultate čiščenja in poliranja vse do višine 4 metrov. Ima namreč teleskopsko raztegljiv ročaj. Za različne površine in različno stopnjo zamazanosti so na voljo različne ščetke in filci, s katerimi bo čiščenje kar najbolj učinkovito. Stroj deluje na akumulator, tako da ne potrebuje napajalnega kabla in lahko z njim delate tudi tam, kjer nimate elektrike. Na primer zunaj na terasi, ob bazenu, tudi na gradbišču in na površinah, kjer je kabel v napoto (na stopniščih). Je izredno lahek. Kontakt za nakup in video o tem kako deluje je na voljo s KLIKOM TUKAJ.

Edinstven pripomoček za čiščenje, ki je primeren tako za domačo, kot tudi poslovno rabo.

9. Osupljivi dizajni vrtnih pip GALA

Harmonija lepote, oblike, kakovosti. Ročno izdelane iz najboljših materialov, elegatnega in modernega videza, enostavne za montažo, življenjska doba je neomejena. To so GALA vrtne pipe.

So samo-stoječe, namestimo jih lahko kjerkoli na vrtu. Na voljo so različni modeli in materiali – od INOX-a do naravnega kamna (različni graniti, tonaliti, kamen iz krasa …). Je edina pipa, ki ima betonski pritrdilni podstavek, zasun s keramičnimi tesnili in talni priklop za vrtno cev. nas so navdušile. Tukaj si oglejte si še več modelov in pridobite kontakt ponudnika!

10. Lesena preobrazba terase, dvojček družinske hiše [prej in pozneje]

Predstavljamo vam vrhunski primer zunanje ureditve, ki ga lahko uporabite v kolikor je vaš dom dvojček ali vrstna hiša. Gre za primer zunanje ureditve, ki reši marsikateri problem zasebnosti med sosedi.

Predstavljamo vam projekt, izveden na objektu družinske hiše (dvojček), kjer so v mizarstvo Kos zunanji prostor preuredili v prijeten kotiček s teraso in letno kuhinjo. Več na povezavi TUKAJ.

Lesena preobrazba okolice.

Revijo Gradnja in obnova, kjer najdete še več rešitev za obnovo ali gradnjo vašega doma si lahko tudi prenesete na svoj računalnik ali telefon, povezava do revije tukaj.

11. Visoka greda za sodobno sproščujoče vrtnarjenje


Moja kišta je prva lesena, prenosna visoka greda, ki je idealna tudi za vrtiček na balkonu ali terasi. Omogoča vam vrtnarjenje brez nadležnega plevela in polžev. Odlikuje jo velik zalogovnik za vodo, zaradi katerega zalivate le po potrebi, enkrat na 7 do 10 dni. Več informacij, mere in cene najdete na TUKAJ.

Visoka greda z velikim zalogovnikom za vodo.

12. Vrtne hiške in prekrasne terase z nadstreški

Predstavljamo simpatične Ciproš vrtne hiške, ki so ekološke in izdelane iz izbranega masivnega lesa slovenskega porekla. Odlikuje jih sodobna arhitekturna zasnova in ekološka naravnanost. Les je naraven in topel material, kar ustvarja ugodno bivalno klimo in prijetno počutje. Ciproš vrtni program pa je do naročnika prijazen tudi po ekonomski plati. VEČ.

Sodobno zasnovana vrtna savna ali počitniška hiška Ciproš 

Predstavili smo 12 vrhunskih REŠITEV za urejeno okolico in udobno bivanje na terasi, ki so trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor ste v fazi urejanja vaše okolice in boste za implementacijo idej potrebovali nadstrešek, letno kuhinjo, ograjo… prihranki pa niso tolikšni, da bi zadoščali za vse stroške imajo v Delavski hranilnici odlične rešitve.

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title