Razmišljate o gradnji bazena?

Vsak ima svojo predstavo kaj je zanj sanjsko poletje, pa vendar se nihče ne bi branil brezskrbnega poležavanja ob lastnem bazenu. Ker nam hiter tempo življenja in vsakdanjik, zapolnjen s številnimi obveznostmi, ne dovoljujeta pogostega razvajanja, je ideja o bazenu na domačem vrtu še toliko bolj privlačna. Morda pa se odločite in boste proste trenutke v lastnem sprostitvenem kotičku preživljali že letos. V nadaljevanju preverite več o tem kdaj je pravi čas za postavitev bazena in kakšni so njegovi obratovalni stroški.

👉 Predstavljamo vam izjemne karbonsko keramične bazene Compass

Odločitev za postavitev bazena: Ko se odločate za postavitev bazena je potrebno premišljeno določiti lokacijo bazena (naj bo tam, kjer je veliko sonca). Pri postavitvi bazena je potrebno upoštevati tudi podnebje, v katerem se bo bazen nahajal. Pozorni morate biti na pravilno izbiro materiala in nikar ne pozabite na varnost otrok in živali, v kolikor jih imate.

Karbonsko keramične bazene Compass na slovenskem trgu vgrajuje podjetje EMA BAZENI:

💦 zaupate jim lahko svoje želje za letošnje počitnice in strokovno podkovani možje bodo že v petih dneh vaš vrt spremenili v pravi kopalni raj,
💦 na pomoč (ali vsaj odgovor) lahko računate, če vas zanima področje privatnih bazenov, bazenska tehnika, strehe in vse aktivnosti, povezane z bazenom.
💪 Obljubljajo vam celostni pristop in čisto vodo – vaša vodna oaza bo tako resnična, da boste iskali korale. 😉

Kdaj je idealen čas za postavitev bazena in kako dolgo traja vgradnja?

Strokovnjake iz podjetja EMA d.o.o. smo povprašali kdaj pa je idealen čas za postavitev bazena. Povedali so nam tole: “Jesen velja za enega najbolj primernih, ko govorimo o postavitvi/gradnji bazena. Njegova postavitev oz. gradnja in trajanje le te je odvisno od številnih dejavnikov, vsekakor pa jo je zaradi specifike bolje prepustiti strokovnjakom, ki imajo dovolj izkušenj in znanja. Bazenske školjke Compass karbonsko-keramičnih bazenov, so za vgradnjo manj zahtevne napram zidanim bazenom. Ker compass karbonsko- keramični bazeni v večini primerov ne potrebujejo betonske plošče, se jih vgradi enostavno in hitro. V kolikor je bazen na zalogi, je vgradnja, od izkopa do urejene okolice, možna že v sedmih dneh. Vgradnjo pospeši tudi montažna strojnica, ki je predizdelana. V tem primeru je vgradnja bazena v enem dnevu končana. Možnost vmesnega skladiščenja bazena pri nas na podjetju nam omogoča večjo prilagodljivost stranki in manjšo vremensko odvisnost. Preden se dokončno odločite za tip bazena, njegovo velikost, obliko in dodatno udobje, ki ga želimo imeti in tega je kar nekaj (masažne šobe, osvetlitev, ogrevanje vode, barva, …) je potrebno določiti višino investicije, saj boste tako najlažje dobili tisto, kar želite.

Pri podjetju Ema d.o.o. poudarjajo, da mora biti bazen uporaben vsaj 6 mesecev, imeti mora nizke obratovalne stroške, delovati mora brez vaše večje skrbi ter tako, da ga ne bo potrebno neprestano čistiti. Predvsem pa mora biti varen in se vklopiti v vaš vrt.’ Pomembno je, da se izbere prava rešitev, primerna za vašo lokacijo, sicer bo bazen draga investicija.

Kontakt za ponudbo: 041 626 760  I   info@ema-bazeni.si www.ema-bazeni.si

☝☝ Povprašali smo tudi: Kako je s čiščenjem bazena in kdaj je bazen čist?

Bazen je čist, kadar je voda kvalitetno filtrirana. Filtriranje bazenske vode je del obvezne bazenske opreme in se izvaja dnevno. Kemični parametri vode morajo biti pravi (dezinfekcija in pH vrednost), lahko se uravnavajo ročno ali avtomatsko in jih je mogoče na oba načina kvalitetno zagotavljati. Bazensko dno mora biti čisto. Čiščenje dna, stopnic in klopi v bazenu se izvaja z ročnim sesalcem, z bazenskim robotom ali pa to opravlja sodoben VANTAGE sistem. Le ta vam zagotavlja čist bazen, ne da bi vi morali skrbeti za to, so nam zaupali strokovnjaki podjetja EMA d.o.o. ob prijetnem pogovoru.

VANTAGE sitem je sklop strateško razporejenih posebnih patentiranih rotirajočih šob, katere po posebnem programu, s curki pometajo umazanijo, ki se je nabrala na stopnicah in dnu bazena. Šobe so nemoteče integrirane v školjko bazena in se ob delovanju izmenično dvigujejo iz dna. Posebna sesalna šoba MDX, povezana s filtrirnim sistemom bazena, umazanijo trajno odstrani iz bazena. Sistem iz bazena odstrani do 99% umazanije deluje neslišno in nemoteče. VANTAGE sistem je VAREN, UČINKOVIT in ZANESLJIV sistem. Več preverite TUKAJ.

Preverite še te ključne informacije, ki jih je dobro vedeti, ko se odločate za vgradnjo domačega bazena 👇

Kako je s toplotno izolacijo bazena in pokrivanjem?

V našem podnebju je dobro, da je bazen toplotno izoliran. Ker toplota iz bazena uhaja vertikalno, veter pa odvajanje toplote iz vode še pospešuje, je toplotna izolacija bazena zelo pomembna, saj tako ohranimo do 90% toplotne energije. Pokrivanje bazena ali samo vodne površine je najučinkovitejša izolacija. Pokritje bi v naših krajih naj imelo tudi solarno funkcijo – prevajanja sončne energije v vodo za dogrevanje vode, kadar je bazen čez dan zaprt. Pri nepokritih bazenih brez ogrevanja velja, da za en dan slabega vremena potrebujemo pet sončnih dni, da se voda ponovno ogreje.

Izolacija bazenske školjke

Kadar govorimo o zunanjih bazenih, ki se jih uporablja od maja do septembra, je smotrna nižja stopnja izolacije sten. Kadar pa govorimo o zunanjih bazenih, ki se jih uporablja že od marca pa vse do novembra, je smotrno posvetiti več pozornosti tudi izolaciji sten in talne plošče. Prav tako pa ne smemo pozabiti na ustrezno izolacijo strojnice. Tudi ko bazen pozimi ”miruje” voda tako v njem ne zmrzuje. Pri notranjem bazenu pa je pomembna izolacija celotne školjke, vodne površine in objekta. Ker v prostoru vladajo ”tropske” razmere, lahko minimalne izgube predstavljajo velike stroške.

In kakšni so obratovalni stroški za letno obratovanje povprečnega bazena?

V kolikor je bazen načrtovan lokaciji primerno, lahko računate na zmerne stroške. Na kakovost vode v bazenu vpliva več različnih dejavnikov, zato je tudi količina porabljenih kemikalij precej različna. Vendar pa lahko računate s povprečno količino porabljenih kemikalij v bazenu med 120 in 200 € letnih stroškov. Strošek elektrike obratovanja bazena pa je med 150 do 200 €. Pričakovanim stroškom moramo dodati še ceno vode in čistil ter želeno ogrevanje.

V družinskem podjetju Ema d.o.o. so poskrbeli že za številne prijetne poletne trenutke v slovenskih domovih. Več kot 25 let izkušenj in na tisoče zadovoljnih strank podjetju daje dovoljenje, da se predstavijo kot strokovnjaki, specializirani za izvedbo privatnih plavalnih bazenov. Nudijo vse od svetovanja in izvedbe pa do načrtovanja postavitve in spremljajoče opreme z izvedbo bazena na ključ. Prav zaradi tega vam lahko svetujejo, da si, preden se odločite za tovrstno investicijo, odgovorite na nekaj vprašanj – za kaj in kako bomo uporabljali bazen, kje bo stal, kdo ga bo uporabljal … To so osnovne stvari, na podlagi katerih se boste ob njihovi strokovni pomoči odločali med različnimi tehnikami izgradnje, oblikami in velikostmi bazenov.

Komplet ponudbo bazenov in še več najdete direktno na spletnem mestu www.ema-bazeni.si

Kontaktirajte ponudnika:

EMA d.o.o., Stara cesta 20, 2311 Hoče, Slovenija

+386 (0)41 626 760  I   info@ema-bazeni.si www.ema-bazeni.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title