V TRENDU: Pohodna ravna streha in bivalna terasa

O pohodnih ravnih strehah govorimo, kadar prostor nad gara┼żo ali bivalnim delom hi┼íe uredimo v prijetno bivalno teraso. Pravimo jim tudi zelene strehe, kadar jih dodatno ┼íe ozelenimo. Pohodne ravne strehe so dolgo veljale kot buti─Źna oblika med strehami, danes pa so ┼że skoraj osnova sodobne gradnje.┬áTake strehe nam podalj┼íajo bivalni prostor, ozelenjene imajo ekolo┼íki u─Źinek, bolj┼íi sta tudi toplotna ter zvo─Źna izolacija objekta.

Kak┼íni so sodobni trendi in kaj je klju─Źno pri izvedbi smo povpra┼íali pri Kernovih, ki so najbolj znani prav po izdelavi to vrstnih streh. Najprej pa si oglejmo nekaj idej za izvedbo pohodne ravne strehe.

 

­čĹî Zelene strehe ali terase so trend sodobnega bivanja, zagotavljajo ugodno mikroklimo in pove─Źajo udobje bivanja.

Predstavljeni re┼íitvi sta kot ideja za ureditev va┼íe terase v prijeten zelen koti─Źek. Ozelenitev pohodne ravne strehe ali ve─Źje terase je vse pogostej┼ía praksa, sploh v strnjenih urbanih naseljih ali na manj┼íih parcelah, kjer je klju─Źno da vsak m2 povr┼íine optimalno izkoristimo. Danes si lahko tako tudi v zgornjem nadstropju eno ali ve─Ź stanovanjske hi┼íe uredite lepo in zeleno teraso in s tem sledite sodobnemu trendu ali konceptu zelenega bivanja. Prednosti ozelenitve ravne strehe je ve─Ź. Poleg trajnosti, pove─Źane toplotne in zvo─Źne izolativnosti je vse bolj v ospredju tudi ekolo┼íki vidik, ki stremi k ─Źim ve─Ź zelenim povr┼íinam, le te ob enem zagotavljajo tudi ugodnej┼ío mikroklimo ob vro─Źih poletnih dneh.

 

Blagovna Znamka podjetja Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje je znak kakovostne izolacije in izvedbe. Projekti pri katerih ravne in betonske stre┼íne povr┼íine spremenijo v bivalni vrt zahtevajo kakovostno izvedbo. Klju─Źna je dobro izvedena hidroizolacija, saj morajo povr┼íine┬áprenesti nenehno mo─Źenje in zalivanje ter morajo biti stoodstotno varne pred zamakanjem, so nam zaupali ob prijetnem pogovoru.

 

­čĄę ─îudovito urejena terasa, ┼żelja vsakogar. In kaj pravite ne tole?

V kolikor se odlo─Źate za izvedbo ravne strehe nad gara┼żo ali drugim neogrevanim prostorom, je pomembna dobro izvedena hidroizolacija. Ob izvedbi ravne strehe ali terase nad bivalnimi prostori pa je klju─Źnega pomena tudi kakovostna toplotna izolacija. V obeh primerih mora biti ustrezno urejeno tudi odvodnjavanje. Pomanjkljiva izvedba lahko povzro─Źi zamakanje, odstopanje oblog in ometa ter toplotne mostove. Pred izvedbo je dobro tudi premisliti kaj si ┼żelite, skladno ┼żeljami (dodatna osvetlitev, letna kuhinja na terasi, terasa s prho,…) in navadami uporabnika je potrebno predvideti tudi ustrezne instalacije.

 

Kaj pa mit “Ravna streha je problemati─Źna streha”? Ravnih streh se je v preteklosti pogosto dr┼żal sloves problemati─Źnih streh, ki zamakajo. A to seveda ne dr┼żi, v kolikor je izvedba kakovostna. Pohodne terase in zelene strehe, so povsem vodotesne, tudi po ve─Ź kot dvajsetih letih, je pa res, da mora biti hidroizolacija odli─Źno narejena, so nam pojasnili v podjetju Izolacija ÔÇô Kern d.o.o. Radomlje

 

V podjetju Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje tako za izvedbo hidroizolacij uporabljajo izklju─Źna najbolj kakovostne hidroizolacijske bitumenske trakove, ki so jih pri priznanem italijanskem proizvajalcu dodelali posebej za visok hidroizolacijski standard podjetja Kern izolacije.

 

­čĹë Izvedba je mo┼żna do dolo─Źene faze ali na klju─Ź. Oglejte si tele izjemne referen─Źne projekte:

Kernovi v Sloveniji spadajo med najbolj┼íe izdelovalce ravnih streh in teras. Najve─Źji izziv jim predstavljajo ravno pohodne zelene strehe. Ceneni materiali nas ne zanimajo, delamo le s preverjenimi, kajti ne sme se zgoditi, da bi streha zamakala. Z garancijo stojimo za izvedbo, zato je kvalitetna izvedba za nas klju─Źna, so nam pojasnili. Izvajajo manj┼íe in enostavne projekte, kot so sanacije balkonov ali teras, kakor tudi ve─Źje, zelo zahtevne in elitne. Mednje prav gotovo sodi tudi izvedba ravne strehe z bivalno teraso in golf igri┼í─Źem na poslovni stavbi (predstavljamo na fotografiji zgoraj). Projekt je izveden na ravni strehi nad poslovnim prostorom in sicer v kompletu z vgradnjo hidroizolacije, odvodnjavanjem, zaklju─Źnimi kleparskimi obrobami vse do kon─Źne ureditve (ozelenitev in ureditev golf igri┼í─Źa), na klju─Ź.

 

 

Simpati─Źna je tudi ureditev terase ne pohodni ravni strehi. Projekt je izveden na terasi, nad gara┼żo stanovanjske hi┼íe, na klju─Ź z izvedbo kakovostne hidroizolacije, odvodnjavanja, vsemi kleparskimi zaklju─Źki in obrobami, vklju─Źno s polaganjem lesene zunanje talne obloge so nam zaupali v podjetju Izolacije ÔÇô Kern d.o.o. Radomlje.

 

 

 

Nadvse domiselna je tudi ureditev manj┼íe terase v zgornjem nadstropju ve─Ź stanovanjske hi┼íe, kjer so z leseno talno oblogo v kombinaciji z vso pripadajo─Źo opremo zasnovali nadvse prijeten prostor za poletno dru┼żenje.

 

 

Podjetje Izolacija ÔÇô Kern d.o.o. Radomlje je nastalo iz obrtne delavnice, ki sta jo leta 1979 odprla Kernova star┼ía Cirila in Ivan. V dobrih dveh desetletjih je prerasla v dru┼żinsko podjetje, danes podjetje sodi med najbolj┼ía podjetja na podro─Źju izvedbe hidroizolacij ravnih streh. Dela izvajajo tako na novogradnjah, kot tudi na starej┼íih objektih (adaptacije in prenove). Na fotografiji zgoraj predstavljamo projekt izvedbe sanacije balkona (terase) na starej┼íi hi┼íi. Poskrbljeno je za kakovostno odvodnjavanje, ustrezno hidroizolacijo, kleparske zaklju─Źke, kot zaklju─Źna talna obloga pa je vgrajena izjemno kakovostna keramika, na prvih mestih po kakovosti, debelina keramike zna┼ía kar 2 cm, kar ji zagotavlja izjemno odpornost na vremenske vplive in udarce, so nam objasnili v podjetju Izolacije ÔÇô Kern d.o.o. ob obisku v Radomljah.

 

Glavna dejavnost podjetja Izolacija ÔÇô Kern d.o.o. Radomlje je izdelava hidroizolacij ravnih streh, pohodnih in nepohodnih teras, balkonov, parkirnih streh in drugih talnih hidroizolacij, vklju─Źno z ozelenitvami ravnih streh ali teras in polaganjem zunanjih talnih oblog na pohodnih povr┼íinah. Dela izvedejo do dolo─Źene faze ali na klju─Ź v kompletu z vsemi kleparskimi zaklju─Źki in obrobami.

 

 

Kontaktirajte izvajalca:┬á Izolacija – Kern d.o.o. Radomlje

Kontakt: 01 729 57 30, info@izolacija-kern.si

 

 

 

­čĹÇ┬áPrelistajte tudi revijo na povezavi TUKAJ┬á

POZOR!┬áZa vas smo na 48 straneh zbrali ┼íe ve─Ź trenutno najbolj aktualnih re┼íitev za var─Źno, enostavno in sodobno obnovo va┼íega doma. Dobro si jih je ogledati┬á­čśë

 

 

 

Vas zanimajo ┼íe druge prakti─Źne re┼íitve? Priporo─Źamo tole:┬á

ÔśÇ Celostna ureditev sen─Źenja in aktualne novosti

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

Ureditev okolice s so┼íkimi prodniki – ideje

Lepa okolica in kuhanje na prostem ­čĹî

Vrtne pipe Gala.

Okrasni zbiralniki de┼żevnice

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

 

­čĹî Za ┼íe ve─Ź aktualnih re┼íitev obi┼í─Źi vstopno stran. KLIK TUKAJ.

Avtor: Matej Kvasnik

Deli ─Źlanek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja