Prva prenosna visoka greda z velikim zalogovnikom za vodo

Moja kišta. Moderna visoka greda za balkone in terase. Z njo lahko vrtnarite kjerkoli, z domačimi pridelki pa razveselite sebe in svoje najdražje ...

Moja kišta je moderna sorodnica klasične visoke grede, za sodobno sproščujoče vrtnarjenje brez stresa

Živimo v času, ko nam zaradi vseh obveznosti vedno primanjkuje časa zase, za sprostitev in zdravo življenje.
Prav zato smo želeli to združiti in poiskati rešitev, da sodobno sproščujoče vrtnarjenje, brez stresa, omogočimo vsem, ki si to želijo. Tudi če nimajo njive, vrta ali vrtička…   

Razvili smo prvo prenosno visoko gredo z velikim zalogovnikom za vodo.

Postavite ali prestavite jo lahko praktično kamorkoli. Primerna je za na balkon, teraso, atrij, nadstrešnico, letno kuhinjo, ob dovoz, potko do hiše, vrt ali vikend.

Z njo lahko predelimo ali ogradimo gostinske terase, poživimo prostore v pisarnah, avlah, sprejemnicah in jo nenazadnje uporabimo tudi kot eksperimentalni učni pripomoček v vrtcih in šolah.
Vrtnarjenje v tej prenosni visoki gredi vam omogoča odličen izkoristek prostora, saj lahko na majhni površini, ob minimalnem trudu, skozi celo leto pridelujete svojo zelenjavo, zelišča ali jagode, kar je za sodobnega zaposlenega človeka velikega pomena.

Omogoča vam sprostitev ob gojenju rastlin za lastno uporabo in zadovoljstvo.  Brez vsakodnevnega zalivanja, brez nadležnega plevela, brez polžev in voluharjev…

Ljudem, ki nimajo veliko prostora ali živijo v blokih in stolpnicah, je Moja kišta morda prva možnost lastnega vrtička, kot moderen, uporaben in dekorativen element, pa je na vrtovih, terasah in vikendih vedno bolj nepogrešljiva.

Visoka greda z zalogovnikom za vodo

Kako je nastala?

Ker nihče ne mara vsakodnevnega zalivanja,  je bila rešitev kot na dlani. V masivno leseno ogrodje visoke grede smo vgradili zalogovnik za vodo.

Kar nekaj različnih poskusov je bilo potrebnih, da je bila prenosna visoka greda z zalogovnikom za vodo pripravljena na test.  Naredili smo drenažo, zemljo dobro prepojili z vodo, nato pa posadili solato, češnjev paradižnik ter papriko. Še enkrat dobro zalili z vodo in čakali na rezultate.

Lesene kište smo imeli na terasi, takorekoč pri roki, zato smo kar naprej  preverjali, kdaj bo potrebno zaliti rastline.

Spomladi smo jih zaradi zaloge vode v zalogovniku zalivali le na približno 10 dni, včasih pa jih je namesto nas zalil kar dež.

Solato smo v času najintenzivnejše rasti zalivali na približno teden dni, kar je bil fantastičen rezultat in dokaz, da zalogovnik super deluje.

Kakovost solate in kasneje paprike ter paradižnika smo pridno preverjali (beri: jedli).
Bili smo prijetno presenečeni in navdušeni nad obilnim pridelkom na tako majhnem prostoru, zato lahko s ponosom rečemo, da so naše prve prenosne visoke grede z zalogovnikom za vodo uporabniški test opravile ODLIČNO!

Visoka greda “Moja kišta”

Moja kišta je čudovita harmonija narave, lesa, sodobnosti in domačnosti.

S pomočjo Moje kište, prenosne visoke grede z velikim zalogovnikom za vodo, se je koncept vrtnarjenja, kot smo ga poznali nekoč, popolnoma spremenil…
Sodobno pridelovanje bio zelenjave in zelišč, v količinah, ki jih potrebujemo za lastno, sprotno uporabo, že prehaja iz podeželskega v urbano okolje in vedno bolj iz potrebe v željo.

Načeloma imamo vsi raje doma pridelano hrano, saj vemo, da se tista, ki jo kupimo v trgovinah, ponavadi pomika po raznih skladiščih in hladilnicah že mesece, preden jo zložijo na police.

Vendar, pa pa vas je še vedno veliko, ki si želite svoj zeleni kotiček, pa zanj nimate prostora…

Z Mojo kišto tudi to ni več problem.

Postavite jo lahko na vsak svetel prostor, zunaj na prosto ali pa v dnevno sobo. Skoraj ni mesta, kjer se ne bi odlično vklopila v vaš ambient. Lahko vam jo izdelamo po vaših merah, da se natančno prilega prostoru, ki ga imate na voljo.

Z njo si polepšate svoj dom, sebi in svojim najdražjim, pa privoščite najboljše, kar jim lahko daste – lastno, z vašo roko in ljubeznijo vzgojeno zelenjavo, zelišča in okrasne rastline…

Visoka greda z zalogovnikom za vodo

Kako se MOJA KIŠTA razlikuje od klasične visoke grede?

Vsi, ki smo kadarkoli imeli klasično visoko gredo, smo se že srečali s težavo, ki jo po parih letih predstavlja obnavljanje visoke grede.

  • Iztrošeno in zbito zemljo je potrebno odstraniti.
  • Drenažni material na dnu grede je v parih letih zgnil, zato ga je potrebno nadomestiti z novim.
  • Čepkasta folija ponavadi zleze v visoko gredo ali pa scefrana visi po robovih.
  • Lesene deske se po parih letih zvijejo, zato žeblji popustijo in greda sili narazen na vseh koncih.

Ko pomislimo, da bi morali nabrati vejevje, listje, travnato rušo in nekje dobiti še ovčjo volno, najraje to zamudno opravilo preskočimo, za posledico pa imamo iztrošeno in zbito zemljo ter slab pridelek.
Ali še slabše – vrtnarjenje v visoki gredi opustimo…

Pri načrtovanju Moje kište  so se držali načela enostavnosti za uporabnika.

  • Za drenažo na dno zalogovnika v Moji kišti, namestimo vnaprej pripravljeno Zeleno mineralno polnilo, ki je sestavljeno iz 8 cm debele plasti naravnih mineralnih vlaken. So odličen izolator in imajo zelo veliko sposobnost vpijanja vode.
  • Na pripravljeno podlago nasujete ustrezen substrat ali rodovitno zemljo in nato posadite rastline.

Na ta način dobite preverjeno najboljše pogoje za rast in razvoj rastlin. Takšen sestav mineralne zelene podlage je narejen, da skladišči vlago. Ta način omogoča zalivanje v daljših časovnih razmakih (cca. 7 dni), hkrati pa v zemlji, na dosegu korenin, zadržuje hranilne snovi. Zeleno mineralno polnilo, kot smo poimenovali ta sestav naravnih
mineralnih vlaken, odlično opravlja funkcijo drenaže, saj zmore že 1m2 vsrkati okoli
60 litrov vode, takrat ko zalivamo ali pada dež. Zeleno mineralno polnilo lahko naročite na povezavi TUKAJ.

Tako je Moja kišta,  standardnih dimenzij ali po vaših merah, idealna, da kot moderna sorodnica nadomesti klasično visoko gredo.

Kontaktirajte ponudnika:

MARSAN d.o.o., Moja kišta, Mlinska pot 6, 3330 Mozirje

Telefon: 031 301 616
E-pošta: info@mojakista.si

www.mojakista.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title