nedelja, 2 oktobra, 2022
DomaNa terasiLetne kuhinjeLesena preobrazba terase, dvojček družinske hiše

Lesena preobrazba terase, dvojček družinske hiše [prej in pozneje]

Nakup stanovanjskega dvojčka je cenejši od samostoječe enodružinske hiše, prav tako pa je zemljišče v primeru dvojčka bolje izkoriščeno. Pogosto pa bodoči stanovalci dvomijo o zasebnosti takšne bivalne enote. Poglejte si ta vrhunski primer zunanje ureditve!

Prednosti dveh stanovanjskih enot ali dvojčkov so nižji gradbeni stroški, energetski prihranek zaradi stikajoče stene in gradnja na manjših parcelah. Največji pomislek se poraja pri točki »zasebnost«. Notranje udobje odlično rešujejo sodobni zvočno izolativni materiali, kako pa spojena vrtova urediti v prilagojene zasebne kotičke? Lahko bi rekli: »Tu imamo primer.«

Predstavljamo vam projekt, izveden na objektu družinske hiše (dvojček), kjer smo zunanji prostor preuredili v prijeten kotiček s teraso in letno kuhinjo. Ključno je, da pri sami zasnovi postopamo celostno. Celostna rešitev tako v prvi vrsti upošteva želje prebivalcev in kakšen je njihov življenjski stil, arhitektura hiše in njena okolica. V našem primeru je zadnji del vrta obrnjen na južno stran, kar nam daje optimalne pogoje za bivanje zunaj.

Povezana vrtova razdvojuje lesena in zelena pregrada.

Parcelno mejo dvojčkov zaznamuje visoka macesnova stena, preprečuje poglede na sosedovo teraso, delno pa skrbi za vetrno in zvočno zaščito. Vrtno ločnico nadaljujemo z zimzeleno živo mejo in listopadnimi drevesi, ki bodo sčasoma postali naravni ščitnik ob nalivih in pripeki.

Z nadstreškoma zagotovimo visoko stopnjo bivalnega in estetskega udobja.

Sodobna lesena nadstreška z nevidnim padcem strehe in skritimi detajli dopolnjujeta podaljšan dvokapni volumen hiše. Nadstrešek na terasi povezuje dnevno sobo z bivalnim vrtom, nadstrešek na letno kuhinjo pa odpira pogled proti zelenjavnemu vrtu in soseščini. Oba v konstrukciji skrivata odtočne cevi, električne inštalacije, luči s stikali in vtičnice. Podeskana polna streha prebivalcem ponuja senčno udobje, steklena s popeskanimi pasovi pa prepušča svetlobo v notranjost. Zasebni del vrta je zastrt s portalnim vhodom in premičnimi lesenimi senčili, ki zakrivajo poglede z glavne ceste in se ujemajo z macesnovo fasado dvojčka.

Ali naredimo dovolj za dobre sosedske odnose?

Tako kot pri gradnji hiše, je potrebno zgraditi trdne temelje tudi z najbližjimi sosedi, saj so ti ključni za prijetno sobivanje v soseski. Ko uredimo zunanjost hiše, sosedu poklonimo najlepši razgled in postanemo najboljši zgled. S postavitvijo objekt, pregrad in zasaditve si zagotovimo zasebnost, s povabilom na »žar kosilo« ali »večerni terasa kozarček« pa odpiramo meje in gradimo prijateljske vezi.

Uporabili smo slovenski smrekov les. Detajli konstrukcije so rešeni tako, da se na nadstrešku ne moreta zadrževati voda in sneg. Na izpostavljenih mestih pa sta nadstreška zaščitena s kritino in pločevino.

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjamo željam in potrebam naročnikov, saj verjamemo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.siSveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...