window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

13 idej za ureditev vaše okolice

Ali si tudi vi želite, da bi z izpopolnjenim vrtom, teraso in urejeno okolico hiše zbujali občudovanje (in ščepec zavisti) pri sosedih, hkrati pa imeli okolico doma, na katero bi bili tudi vi izjemno ponosni. 

Če je vaš odgovor DA, potem ste na pravem mestu. Za vas smo namreč pripravili kar 13 čudovitih in svežih idej, ki vam bodo pomagale te sanje spremeniti v realnost. Sedaj pa si preberite zakladnico sodobnih idej za nadgradnjo vašega doma. Urejena okolica je pečat vašega doma.

1. Stilsko dovršeni smetarniki StyleOUT

Ste si vedno želeli, da bi imeli sanjski dom in vašo okolico urejeno? Vas ob pogledu na lepo urejeno okolico zmotijo plastični zabojniki za smeti? Imamo enostavno, a dovršeno rešitev, da boste lažje dosegli cilje – Smetarniki produktne linije StyleOUT. Okolica bo lepše urejena  in smetarniki pa varno zavarovani pred slabimi pred vremenskimi razmerami ali potencialnim vandalizmom.

Zasajena streha smetarnik še bolj poveže z okolico, lahko jo poljubno dekorirate ali zasadite, poskrbljeno pa je tudi za pravilno odvodnjavanje. In ker je na vrata mogoče montirati tudi ključavnico, lahko tako do vaših košev dostopate samo vi. Predlagam, da si ogledate video predstavitev in preverite zakaj smo nad izdelkom 100% navdušeni.

Smetarniki StyleOUT – odlična rešitev kako skriti plastične posode za smeti.

2. Ne skrivajte več rezervoarja za hišo.

Hit letošnjega leta so okrasni zbiralniki deževnice! Z zbiralniki do urejene okolice.

Naj vam bo zbiralnik deževnice v okras. Pri ponudniku Armex d.o.o. je na voljo več kot 60 izvedb, ki se razlikujejo po obliki, barvi in prostornini. Postavitev je enostavna. Izberite svojo obliko in barvo. Več o izjemni rešitvi, ki bo polepšala vašo okolico preverite TUKAJ.

Okrasni zbiralniki deževnice

3. Vrt kot bivalni prostor [zasaditev in izbor rastlin]

Med različnimi okolji, kamor nas vsak dan vodi življenjska pot je za nas še posebej pomembno okolje stanovanjskega bivališča, saj v njem preživimo kar večji del našega prostega časa. S strokovnjaki Drevesnice Štivan smo govorili o tem kako zasaditi živo mejo in rastlinje okoli hiše, da bo okolica lepa, vzdrževanje pa kar se da enostavno. Več >>

4. Estetsko dovršene kovane ograje

Ograje so zelo priljubljen element doma. Praktično vsaka hiša ima ograjo in skoraj vsak vrt je ograjen. Ograje ločimo glede na namen in seveda material, iz katerega so narejene. Tako poznamo balkonskevrtneograje za stopnišča oziroma stopnice, zunanje ograje, notranje in ograje za teraso. Takoj, ko je znano, kje bo ograja stala, se je potrebno odločiti tudi za material. Poznamo lesene, kovinske, aluminijaste, betonske, pvc, panelne in žične ograje. Vse bolj popularne so tudi kovane ograje, ki so načeloma veljale za dražjo, prestižnejšo rešitev, vendar so izredno trdne in vam bodo služile vse življenje. 

Preverite 7 PREDNOSTI ročno kovanih ograj.

5. Gotovi nadstreški po sistemu “Sestavi sam”

Edinstvena in zelo praktična rešitev, ki je na voljo na slovenskem trgu, pri podjetju ATC GUTTA iz Ptuja pa je tale gotovi nadstrešek, ki je dobavljiv po sistemu “Sestavi sam”. Nadstreški po sistemu “Sestavi sam” so enostavna in lepa rešitev za ureditev Vaše terase. Dimenzije nadstreškov in kontaktni podatki ponudnika so na voljo TUKAJ (klikni in preveri).

Funkcionalni nadstreški po sistemu “SESTAVI SAM”

6. Električno taljenje snega in ledu [TOP REŠITEV]

Sneg in led nam v zimskih mesecih pogosto povzročata skrb in delo, v kolikor pravkar urejate okolico, potem je ta novost, kot nalašč za vas. Našli smo namreč inovativno rešitev podjetja EGRO Zorman d.o.o., ki z vgradnjo grelnih kablov na zunanje tlake zagotavlja takojšnje taljenje snega. Poleg tega pa s tem preprečuje možnost zaledenitve in nevarnih zdrsov na stopnicah ali ostalih površinah. Če si želite preveriti več o nepogrešljivi rešitvi za taljenje snega in ledu kliknite TUKAJ.

Električno taljenje snega in ledu

7. Izjemne plošče za terase in povozne površine

Predstavljamo vam visokokakovostne plošče s katerimi bo vaša okolica naravnost očarala! Glede na to, da plošče odlično kljubujejo vsem vremenskim razmeram in so izjemno odporne na udarce, jih lahko uporabljamo za ureditev vseh zunanjih ambientov, tako teras in balkonov, kot vseh vrtnih pohodnih poti in dvorišč. Tudi na zelo obremenjenih površinah! Polaganje pa je možno celo brez izravnave in brez priprave podlage. Več na povezavi TUKAJ.

8. Utrjevanje tal s pohodnim satjem. Enostavna rešitev!

Predstavljamo izjemno rešitev za utrjevanje pohodnih in povoznih tal. Pohodno staje ECORASTER. Njegova izjemna trpežnost omogoča ekstremne obremenitve, ne da bi stem uničili podlago. Uporaben je tako za zatravitev, kot tudi za utrditev brežin. Ker se polnilni material v satju ne zbija, ostaja površina lepa in urejena, ter v celoti vodopropustna. V primeru zatravitve, se pohodno satje zaradi majhne debeline v celoti skrije v travno rušo in tako je vaša zelenica stalno lepa, zelena tudi če na njej parkirate vaše avtomobile.  Na voljo je tudi nova rešitev za hitro in enostavno polaganje tlakovcev sistem ECORASTER BLOXX s tlakovci v 4-ih barvah. Oba sistema sa enostavna za polaganje. Več o REŠITVAH najdete s KLIKOM TUKAJ 👌

9.  Izkoriščanje deževnice [zbiralniki NEO za vsako hišo]

Vgradnja podzemnega rezervoarja, ki zbira deževnico, bo kmalu standard za vgradnjo v vsako hišno gospodinjstvo. Vsak od nas, dan za dnem porablja skoraj 140 l vode. Ob gradnjah ali adaptacijah, postajah tako vgradnja podzemnih rezervoarjev vse pogostejša praksa. Predstavljamo vam podzemni rezervoar NEO, ki je namenjen ravno vgradnji za hišna gospodinjstva. Njegova ključna prednost je, da omogoča priklop na hišni sistem in s tem rabo deževnice tudi za gospodinjska opravila. V gospodinjstvu lahko deževnico uporabimo kot sanitarno vodo za WC kotličke, za pranje perila in za čiščenje. S tem porabimo manj čistil!  V WC-ju in v pralnem stroju pa se nam ne bo več nabiral vodni kamen.  Z njim bo seveda voda vedno na razpolago in pri roki tudi za pranje avtomobila, za zalivanje vrta, zelenice in vrtnin v rastlinjaku. Mehka voda – deževnica zelo ustreza tudi rastlinam. Več o tej izjemni rešitvi NAJDETE TUKAJ.

Z vgradnjo rezervoarja za zbiranje deževnice prihranite veliko pitne vode in tudi do 50 % stroškov za vodarino. 

10. Lepe linije med kamenčki in travo

Novost v Sloveniji! Končno lahko izberete vzdržljive PVC robnike, ki bodo lepo razmejili področje med tlakovci in travo ali okrasnimi prodniki in so ob enem odporni tudi na UV žarke! Cena je ugodna na voljo so že od 2,44€ za tekoči meter, dostavijo jih na dom. PVC robniki preprečujejo ožgano trato v poletnih mesecih. Poleg tega so prednosti enostavna, hitra in poceni vgradnja ter dolga življenjska doba; skoraj neopazen prehod med različnimi materiali z uporabo PVC robnikov daje lep vizualni izgled. Več na povezavi TUKAJ!

Vzdržljivi PVC robniki.

11. Ograja – postavi si jo sam

Ograja je ne samo eden izmed najbolj pomembnih, pač pa tudi najbolj opaznih elementov v okolici naše hiše. Na eni strani skrbi za zasebnost, na drugi pa zagotavlja varnost naše družine in premoženja. Kljub temu pa si vsi želimo, da ograja ne bi intenzivno posegala v izgled naše okolice, da bi bila na pogled prijetna in seveda, da bi ustrezno opravljala svojo funkcijo. Zato je pomembno, da izberemo ograjni sistem, s katerim bomo zadovoljni vrsto let, brez dodatnih stroškov vzdrževanja ali potrebe po zamenjavi delov ograje. Sodobni ALU ograjni sistemi so eden izmed najprimernejših ograjnih sistemov za prihodnost vašega doma. Več >>

12. Sači, žari in vrtna kurišča.

Ste za peko na žaru? Peka na žaru postaja vedno bolj priljubljena, toda, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu žara, kako se med seboj razlikujejo in kje so prednosti oziroma slabosti posameznih izvedb?

Več v prispevku >>

13. Ekološko globinsko zaščiteni vrtni izdelki

Les je še vedno material po katerem radi posegamo, kadar urejamo zunanjo okolico. Les je naraven in prijeten na pogled in prav gotovo doda zunanji ureditvi in bivanju na vrtu poseben čar in toplino. Največja prednost lesenih vrtnih izdelkov je prav njihov privlačen, topel, domač in estetski videz. Občutljivost na vremenske vplive pa je ključna, da pomislimo ali ob zunanji ureditvi izbrati les ali kakšen drug bolj trajen material. V kolikor prisegate na les in si želite “trajne” rešitve priporočamo Imont-ove ekološko globinsko zaščitene izdelke.

Kliknite tukaj in začnite svojo vrtnarsko pustolovščino še danes.

V kolikor prisegate na les in si želite “trajne” rešitve priporočamo Imont-ove ekološko globinsko zaščitene izdelke.

Takole, predstavili smo 13 vrhunskih REŠITEV za urejeno okolico, ki so trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. Upam, da so vam aktualne rešitve bile v korist.

Mimogrede, vas zanima tudi vrt in vrtičkanje? Potem morate prebrati te nasvete:

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]