Raba deževnice.

Ali veste, da lahko z rabo deževnice prihranite tudi do 50 % stroškov za vodarino!

Se zavedate, da v štiri članskem gospodinjstvu letno “odteče” preko 200.000 litrov pitne vode. In pomislite – cena vode se je v zadnjih dvajsetih letih dvignila za 350%, kar je veliko, veliko več kot so se cene pogonskih derivatov! Na žalost se bo to gibanje še zaostrilo. A na našo srečo, se lahko vsepovsod tam, kjer kakovost pitne vode ni pomembna, brez odpovedovanja higieni in udobju uporablja deževnica!

Zakaj voda postaja vse večje bogastvo?
Če si podrobneje pogledamo porabo vode, nam povprečni podatki povedo, da vsak od nas, dan za dnem porablja skoraj 140 l vode.

Koliko, kje in kako lahko zmanjšamo stroške porabe vode?
Splakovanje straniščne školjke – največji potencial prihranka: Ena oseba na toaleti porabi vsak dan 45 litrov dragocene pitne vode. Deževnica je tukaj še posebej primerna kot alternativa.

 

 

  • Pralni stroj – boljši učinek pranja: Deževnica je mehkejša od pitne vode. Zaradi tega vsebuje manj mineralov, ki bi se izločali. Z uporabo deževnice prihranite pri pralnem prašku, izboljšajte učinek pranja in vaš pralni stroj ne bo več trpel zaradi vodnega kamna.
  • Pranje avtomobila – manj čistil: Tudi tukaj lahko s pomočjo deževnice porabite manj čistil in s tem prihranite.
  • Vrt – mehka voda blagodejno vpliva na vaše rastline: Poletja so vedno bolj vroča in suha, zato se poraba vode ekstremno dviguje. Mehka deževnica, brez vodnega kamna pa bo vašim rastlinam še posebej ustrezala. Tako bo vaš vrt v razcvetu, vaša pitna voda pa prihranjena.

Ko se odločate o nakupu sistema za rabo deževnice, se osredotočite na razmerje med ceno in učinkom!

Katera velikost rezervoarja je pravšnja za vrtni sistem?

Katera velikost rezervoarja je primerna za hišni sistem?

Kaj je pomembno vedeti ob nakupu SISTEMA ZA RABO DEŽEVNICE
Ker zemljina nikoli ne počiva in se v njej dogajajo dinamični hidravlični procesi, je zelo pomembno, da ima naprava vsaj 25 let jamstva na konstrukcijsko stabilnost. Kdor se odloča za nakup rezervoarja iz lite umetne mase, naj preveri, ali je le-ta sestavljena iz dveh polovic ali je vlita v monolitnem kosu.

  •  Izkop jame za rezervoar naj bo čim bolj enostaven, brez nepotrebnih gradbenih del, saj obstajajo naprave, ki se zelo enostavno spustijo v jamo.
  • Poskrbite za varnost svoje naložbe.
    Izbirajte pri prodajalcih z daljšo večletno prisotnostjo na trgu in stabilnim poslovanjem, saj le ti lahko izpolnjujejo svoje garancijske obljube, skrbijo za stalno zalogo nadomestnih delov in imajo urejeno servisno službo.
    Kako za pošteno ceno rešite skrbi več generacij?

Če z deževnico splakujemo stranišča in odpadno vodo še prečistimo, smo za čisto okolje storili skoraj vse, kar je v naši moči. Če pa se poleg tega želite rešiti še odvečnih skrbi, jih prepustite podjetju Prosigma plus d.o.o., kjer boste za zelo pošteno ceno dobili daleč največ!

Vsebino prispeval: 

ProSIGMA Plus d.o.o.,
Limbuška cesta 2, 
2341 Limbuš 

E-naslov: info@prosigmaplus.si

T: 02 421 32 00 / 080 88 55

www.prosigmaplus.si 

 

UREDNIŠTVO PRIPOROČA -> preberite tudi “Kaj moramo vedeti pred nakupom čistilne naprave“.

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja