petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaČistilna napravaSistem za izkoriščanje deževnice NEO

Sistem za izkoriščanje deževnice NEO [za vsako slovensko hišo]

Zbiralniki deževnice so vse pogostejša odločitev slovenskih gospodinjstev. Gre za dokaj enostaven sistem, ki nudi veliko udobje.

Varčevanje s pitno vodo pomeni prihranek denarja, hkrati pa varovanje okolja. Sistem za izkoriščanje deževnice NEO, podjetja PROSIGMA PLUS, je odlična rešitev, s katero si boste zagotovili udobje in brezskrbno rabo vode ob gospodinjskih opravilih, zalivanju in pranju avtomobilov. Sistem namreč nudi  možnost priključitve na hišno vodovodno omrežje in tako lahko  deževnico uporabljate tudi za sanitarno vodo za pranje oblačil, čiščenje in straniščne kotličke. Več o sistemu, njegovih prednostih in vgradnji preverite  👇

Z vgradnjo rezervoarja za zbiranje deževnice prihranite veliko pitne vode in tudi do 50 % stroškov za vodarino 

Vgradnja podzemnega rezervoarja, ki zbira deževnico, bo kmalu standard za vgradnjo v vsako hišno gospodinjstvo. Če si podrobneje pogledamo porabo vode, nam povprečni podatki povedo, da vsak od nas, dan za dnem porablja skoraj 140 l vode. Ja veliko! V naprednih evropskih državah zato, ob novogradnjah in adaptacija ali zunanjih ureditvah, vgradnja rezervoarjev za deževnico postaja stalna praksa. Predstavljamo vam nagrajen podzemni rezervoar NEO, ki je namenjen ravno vgradnji za hišna gospodinjstva. Njegova ključna prednost je ta, da omogoča priklop na hišni sistem in s tem rabo deževnice tudi za gospodinjska opravila. V gospodinjstvu lahko deževnico uporabimo kot sanitarno vodo za WC kotličke, za pranje perila in za čiščenje. S tem porabimo manj čistil!  V WC-ju in v pralnem stroju pa se nam ne bo več nabiral vodni kamen.  Z njim bo seveda voda vedno na razpolago in pri roki tudi za pranje avtomobila, za zalivanje vrta, zelenice in vrtnin v rastlinjaku. Mehka voda – deževnica zelo ustreza rastlinam. Zakaj potem ne zbiramo deževnice in jo uporabimo za zalivanje v sušnem obdobju? Vrt bo cvetel, pipa s pitno vodo pa bo ostala zaprta.

Sistem za zbiranje deževnice NEO se vgradi pod zemljo, zato je za okolico popolnoma nemoteč

Vgradnja sistema je dokaj enostavna in hitra. Za priklop na hišno vodovodno omrežje je potreben le manjši poseg, ob novogradnjah in adaptacijah je dobro, da priklop predvidite že ob sami gradnji oz obnovi, ter uredite ustrezno napeljavo (takrat je dodaten strošek skoraj ničen). Rezervoar lahko namreč vgradite tudi naknadno. sistem za zbiranje deževnice NEO je prejel prestižno nagrado za kakovost in dizajn, nanj se nudi kar 35 garancije 👍

Izdelek je na voljo pri podjetju PROSIGMA PLUS (Maribor)

[Ali ste vedeli] V štiri članskem gospodinjstvu letno odteče preko 200.000 litrov pitne vode

In pomislite – cena vode se je v zadnjih dvajsetih letih dvignila za 350%, kar je veliko, veliko več kot so se cene pogonskih derivatov! Na žalost se bo to gibanje še zaostrilo. Z vgradnjo podzemnega rezvoarja za deževnico NEO, se lahko vsepovsod tam, kjer kakovost pitne vode ni pomembna, brez odpovedovanja higieni in udobju uporablja deževnica!

Koliko, kje in kako lahko uporabimo deževnico in zmanjšamo porabo pitne vode in stroške?

  • Splakovanje straniščne školjke – največji potencial prihranka: Ena oseba na toaleti porabi vsak dan 45 litrov dragocene pitne vode. Deževnica je tukaj še posebej primerna kot alternativa.
  • Pralni stroj – boljši učinek pranja: Deževnica je mehkejša od pitne vode. Zaradi tega vsebuje manj mineralov, ki bi se izločali. Z uporabo deževnice prihranite pri pralnem prašku, izboljšajte učinek pranja in vaš pralni stroj ne bo več trpel zaradi vodnega kamna.
  • Pranje avtomobila – manj čistil: Tudi tukaj lahko s pomočjo deževnice porabite manj čistil in s tem prihranite.
  • Vrt – mehka voda blagodejno vpliva na vaše rastline: Poletja so vedno bolj vroča in suha, zato se poraba vode ekstremno dviguje. Mehka deževnica, brez vodnega kamna pa bo vašim rastlinam še posebej ustrezala. Tako bo vaš vrt v razcvetu, vaša pitna voda pa prihranjena.

Ko se odločate o nakupu sistema za rabo deževnice, se osredotočite na razmerje med ceno in učinkom! sistem za zbiranje deževnice NEO je kakovosten izdelek, ki je ob enem na voljo tudi po dostopni ceni. V nadaljevanju pa še nekaj informacij glede izbire ustrezne velikosti rezervoarja👇

💧 Katera velikost rezervoarja je pravšnja za vrtni sistem?

💧 Katera velikost rezervoarja je primerna za hišni sistem?

Kaj je pomembno vedeti ob nakupu SISTEMA ZA RABO DEŽEVNICE?

Ob razgovoru na podjetju PROSIGMA PLUS smo povprašali tudi, kaj je dobro vedeti in upoštevati, ko se odločamo za vgradnjo sistema za zbiranje deževnice. Zaupali so nam tole! Ker zemljina nikoli ne počiva in se v njej dogajajo dinamični hidravlični procesi, je zelo pomembno, da ima naprava vsaj 25 let jamstva na konstrukcijsko stabilnost. Kdor se odloča za nakup rezervoarja iz lite umetne mase, naj preveri, ali je le-ta sestavljena iz dveh polovic ali je vlita v monolitnem kosu. Izkop jame za rezervoar naj bo čim bolj enostaven, brez nepotrebnih gradbenih del, saj obstajajo naprave, ki se zelo enostavno spustijo v jamo. Poskrbite za varnost svoje naložbe in izbirajte pri prodajalcih z daljšo večletno prisotnostjo na trgu in stabilnim poslovanjem, saj le ti lahko izpolnjujejo svoje garancijske obljube, skrbijo za stalno zalogo nadomestnih delov in imajo urejeno servisno službo.

👀 Oglejte si še tale video:  “Zbiranje deževnice s sistemom NEO”

In kako za pošteno ceno rešite skrbi več generacij? 

Če z deževnico splakujemo stranišča in odpadno vodo še prečistimo, smo za čisto okolje storili skoraj vse, kar je v naši moči.  V podjetju PROSIGMA PLUS so vam tako na voljo tudi sistemi za čiščenje odpadnih voda, čistilne naprave (KLIK ZA OGLED PONUDBE). Podjetje PROSIGMA PLUS je zaupanja vredno podjetje.

Vas zanima več o tej edinstveni rešitvi?

Oglejte si katalog (klik tukaj)

Kontaktirajte ponudnika: ProSIGMA Plus d.o.o., Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš

02 421 32 00  I   080 88 55  I   info@prosigmaplus.si  I  www.prosigmaplus.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

Prejšnji članekPrezračevana fasada
Naslednji članekTrajna zaščita lesa.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...