Preden se lotiš gradnje in obnove, preveri teh 13 rešitev

Ne glede na to, ali se trenutno lotevate obnove stare oziroma gradnje nove hiše (ali mansardnega stanovanja) ali pa če zgolj sanjarite o tem, kako boste to storili v prihodnosti, vas znajo tele rešitve navdušiti. Gradnja in obnova s temi rešitvami ne bo stresna, ampak v navdih.

V uredništvu revije Gradnja in obnova smo zbrali 11 rešitev s pomočjo katerih lahko prenovite svoje domovanje – tako iz vidika udobja bivanja, kot tudi iz vidika zmanjšanja stroškov. 

Ne skrbite… Trendi, ki vas čakajo v nadaljevanju iz področja gradnje in obnove, niso tisti, ki postanejo zastareli iz danes na jutri. Pravzaprav gre za konkretne rešitve, ki bodo aktualne tudi več 10 let po njihovi implementaciji. 

Pa si poglejmo, o katerih atraktivnih rešitvah za gradnjo in obnovo vaše hiše govorimo…

 

1. Dvakrat hitrejša gradnja (in to brez dodatne toplotne izolacije)

Predstavljajte si gradnjo nizkoenergijske hiše povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. To niso sanje. To je danes dejansko mogoče. Če uporabljate en specifičen, vrhunski gradbeni material, lahko namreč dosežete odlično toplotno izolativnost, hkrati pa se zaradi parapropustnega materiala za vedno izognete težavam z vlago.

Ta material vam poleg vsega tega omogoča, da gradite tudi do 2x hitreje, kar je v teh hitro odvijajočih se časih neprecenljivo. Če vas zanima, kateri je ta super junaški material, ki ga proizvajajo tudi v Sloveniji, kliknite tukaj in si preberite več.

Z Ytong Termo Premium blokom lahko zgradite nizkoenergijsko hišo brez dodatne toplotne izolacije.

2. Zračenje brez odpiranja oken in toplotnih izgub

Ko na stanovanjskem objektu zamenjamo okna in prenovimo fasado se v bivalnih prostorih pogosto pojavijo težave z vlago. V večini primerov tudi pogosto odpiranje oken ne pomaga. Posledica je zatohlost, slab zrak, zelo pogosto tudi plesen. Prezračevalni sistemi LUNOS ustvarjajo primerno, prijetno in čisto ter higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov. Vgradnja je preprosta (brez cevi in večjih gradbenih posegov). Primeren je za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje, kjer je zaradi večje zrakotesnosti redno prezračevanje nujno. Gre za učinkovito, trajno in cenovno ugodno rešitev prezračevanja brez potrebe po odpiranju oken in brez toplotnih izgub.

Oglejte si video kako poteka vgradnja (KLIK TUKAJ).

Pri prenovi objektov moramo misliti tudi na vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema.

3. Naj vaš dom zasije v čudoviti naravni svetlobi…

Ali veste, da obstaja izjemen sistem za naravno osvetlitev vseh bivalnih prostorov v vašem domu, njegova vgradnja pa je hitra in nezahtevna? Ta inovativni sistem, ki je primeren za kuhinje, jedilnice, kabinete, dnevne in otroške sobe, se imenuje Solatube®, z njimi pa lahko osvetlite tudi pretemne ali premalo osvetljene hodnike, kopalnice in delovne prostore, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča ali smiselna. Če želite več izvedeti o sistemu Solatube® kliknite TUKAJ.

Sistem Solatube®

4. Strokovnjaki za vodovod in kanalizacijo

Izdelki za vodovod in kanalizacijo so zelo pomemben del podzemne infrastrukture zunanje okolice objekta. Z ustrezno izbiro materiala in skrbno namestitvijo lahko preprečite neprijetnosti v prihodnje. V kolikor se lotevate gradnje hiše, morate prebrati tole >> Več.

Zagožen – vse za vodovod in kanalizacijo.

5. Fasadne obloge in streha v istem stilu [Prihodnost gradnje]

Predstavljamo vam sodoben sistem fasadnih oblog in strešnih kritin, ki v kombinaciji dajejo nadvse izjemen videz. Gre za trend sodobne gradnje, s katerim lahko tudi povsem tradicionalno zasnovan dom spremenite v sodoben in zavidanja vreden objekt. >> Več.

Marex – prihodnost gradnje.

6. Sodobna vhodna vrata [ključni sta varnost in estetika]

Predstavljamo vam estetsko dovršena, varna in energijsko učinkovita vhodna vrata, ki pa so poleg tega na voljo po res dostopni ceni. Čudoviti modeli vhodnih vrat, za povsem sodobne in tudi tradicionalne hiše, so rezultat sodobne proizvodnje podjetja PVC Nagode iz Postojne, ki že 20 let sledi viziji izdelovati kakovostna, varna in estetsko dovršena vrata. V sodobno proizvodnji izdelujejo ALU in PVC vhodna vrata. Možnosti izbire oblike in barv, pa tudi stekel, dimenzij in dodatnih elementov so praktično neomejene.

👀 Spoznajte 5 top modelov vhodnih vrat, katalog in akcijsko ponudbo s KLIKOM TUKAJ

Sodobna vhodna vrata.

7. Rolete ali zunanje žaluzije? Odgovor najdete 👇

Trendi na področju senčil se spreminjajo, razvoj je napredoval in na voljo so nove izpopolnjene rešitve senčenja. Pred gradnjo ali obnovo hiše se pogosto sprašujemo, kaj vgraditi v naš dom. Rolete ali žaluzije? V nadaljevanju postrežemo z odgovori na pogosta vprašanja in vam podrobneje predstavimo dve sodobni rešitvi, ki sta na trgu trenutno pravi prodajni uspešnici. Revolucionarno in cenovno dostopno rešitev za več svetlobe in zraka ter premium zunanjo žaluzijo. Torej …

👀 Nove dimenzije senčenja in dejstva za lažjo izbiro predstavljamo na povezavi TUKAJ.

Nove dimenzije senčenja.

8. Kritina iz JEKLA in KAMNA

Tako je! Govorili smo o brezkompromisni gradnji ali obnovi. Predstavljamo vam izjemno kritino Tilcor 100 % made in New Zealand, kar pomeni najboljše, saj je Nova Zelandija pri proizvodnji pločevinastih strešnikov vodilna na svetu. Pločevinasta kritina Tilcor je nova znamka na našem tržišču in ima za 10 let daljšo pričakovano življenjsko dobo od drugih znamk. Je izjemno odporna, izdelana je iz najčistejše železove rude. Posip je izdelan iz naravno obarvanih kamnin! Več o kritini in dobavitelju preverite TUKAJ.

Pločevinasta kritina Tilcor, Bonmark

9. 3D izris ter oprema hiše ali stanovanja na ključ [konkretni projekti]

V kolikor se lotevate prenove doma se prav gotovo sprašujete kako bodo Vaše zamisli in ideje dejansko izvedljive v praksi, kako bo vse skupaj izgledalo, ste se odločili dobro, vam bo končna slika stanovanja ali hiše všeč, se boste dobro počutili?  Na vsa ta vprašanja lahko odgovorite že pred začetkom obnove ali notranje ureditve. Rešitev je 3D izris, s katerim si pričaramo popolno predstavo bivanja. Z njim obnova poteka bistveno enostavneje. Zelo natančno se predvidijo tudi stroški same izvedbe. Investitorji se zato zanj vse pogosteje odločajo. Gre za predhodno narejeno 3D vizualizacijo. Ob tem pa ne gre prezreti tudi dejstva, da celotna vrednost takšnega 3D projekta predstavlja okvirno le 2% celotne investicije! Preverite izvedbo na konkretnih projektih, oglejte si video s klikom tukaj.

3D izris ter oprema hiše ali stanovanja na ključ.

10. Visoko kakovostna hidroizolacijska membrana za trajno tesnjenje

Pri vsaki stavbi je tesnjenje strehe zelo pomemben dejavnik. Tesnjenje je učinkovito šele takrat, ko voda nikjer ne prodre v objekt, tudi na dolgi rok. V zadnjih 30 letih so se za hidroizolacijo ravnih streh v večini uporabljali bitumenski trakovi, katerih slabost je, da z leti na spojenih delih pričnejo puščati. Ravna streha je iz tehničnega vidika zahtevna. Vsaka napaka pri izvedbi ravne strehe potegne za seboj bistveno višje stroške sanacije, kot pri poševni strehi. V nadaljevanju vam predstavljamo visokokakovostno hidroizolacijsko membrano PRELASTI, ki se polaga v enem kosu in zagotavlja trajno tesnjenje. Več >>

Visoko kakovostna hidroizolacijska membrana za trajno tesnjenje.

11. Izkoristite sončno energijo in privarčujte

Sončna energija danes zagotovo postaja eden izmed najpomembnejših obnovljivih virov energije. Izgradnja sončnih elektrarn zato strmo raste. Zanje se danes odloča vse več gospodinjstev. Hišna sončna elektrarna je zagotovo tako postala trend sodobne gradnje in prihodnost bivanja, saj se ob koriščenju subvencije in EKO kredita investicija pogosto izenači z obstoječim stroškom električne energije. S sončno elektrarno tako postanete neodvisni od gibanja cen električne energije in si zagotovite dolgoročne prihranke. Več >>

S sončno elektrarno lahko postanete neodvisni od gibanja cen električne energije in si zagotovite dolgoročne prihranke.

12. Garaža z nadstreškom in vrtno lopo (praktična rešitev)

Sodobni trendi gradnje selijo avtomobile iz klasičnih garaž v sklopu družinske hiše pod zunanje nadstreške. Energijsko varčna gradnja ima čim manj motečih elementov, ki bi lahko povzročali toplotne izgube. Tako so zdaj avtomobili parkirani bodisi pod nadstreškom ob hiši bodisi v garaži, ki konstrukcijsko ni del hiše. Več >>

Garaža z nadstreškom in vrtno lopo.

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title