Termoblok (izolativni blok) – vgradnja dodatne toplotne izolacije ni potrebna ­čĹŹ

Predstavljamo vam izjemno re┼íitev! Ytong┬áTermoblok s katerim lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. Ytong je gradbeni material iz porobetona, ki ga ┼że ve─Ź kot 40 let proizvaja tovarna iz Kisovca pri Zagorju. Proizvajajo ga v razli─Źnih oblikah – kot zidne bloke, plo┼í─Źe, preklade, armirane izdelke ali polnila za izvedbo medeta┼żnih ali stre┼ínih konstrukcij. Glavna zna─Źilnost materiala Ytong je njegova odli─Źna toplotna izolativnost, ki omogo─Źa gradnjo tako nosilnih zunanjih zidov, kot tudi notranjih zidov in predelnih sten.

 

Z Ytong Termo Premium blokom lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío brez dodatne toplotne izolacije ­čĹî

Med najbolj priljubljene za gradnjo hi┼íe spadata predvsem bloka Ytong Termo debeline 40 cm in blok Ytong Termo Premium debeline 48 cm, s katerim lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. Oba se uporabljata za izgradnjo nosilnih zunanjih zidov za vse vrste objektov in po veljavnih kriterijih PURES (Pravilnik o u─Źinkoviti rabi energije) ne potrebujeta dodatne toplotne izolacije.

 

 

­čĹë Nova hi┼ía je v dolo─Źenih pogojih lahko energijsko u─Źinkovita ┼że z izvedbo enoslojnega zunanjega zidu

Energijsko u─Źinkovita gradnja z izvedbo enoslojnega zidu pomeni, da na zunanji zid ne dodamo toplotno izolacijske obloge, pa─Ź pa le zaklju─Źni sloj, ki ┼í─Źiti zid pred vremenskimi vplivi in poskrbi za ┼żeleno estetsko podobo hi┼íe. Tak primer je uporaba Ytong termobloka debeline 40 cm (toplotna prehodnost zidu je 0,21W/m2K). Za izvedbo tankoslojne fasade lahko na zunanje zidove neposredno nanesemo Multipor lahko lepilno malto, nato armirno mre┼żico, prednamaz in na koncu silikonsko-silikatni omet.

 

 

­čĹÇ Oglejte si prikaz izvedbe tankoslojne fasade ­čĹç

 

­čĹë Dodatne prednosti gradnje z Ytong Termoblokom

Porobeton je paropropusten material in zato pripomore k uravnavanju vla┼żnosti v prostorih, kar prepre─Źuje razvoj plesni. Z zidovi iz porobetona tako ne boste imeli problemov z vlago ali plesnijo.┬áGradnja poteka trikrat hitreje kot klasi─Źna gradnja z opeko, porabite pa tudi manj dodatnih materialov, npr. malte, ometa in vode.

 

Kontaktirajte ponudnika: Xella porobeton SI, d.o.o.

Brezpla─Źni telefon: 080 18 22
www.ytong.si   I   info.si@xella.com 

 

 


 

Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

­čĹÇ┬áPrelistajte revijo na povezavi TUKAJ┬á

POZOR!┬áZa vas smo na 48 straneh zbrali ┼íe ve─Ź trenutno najbolj aktualnih re┼íitev za var─Źno, enostavno in sodobno obnovo va┼íega doma. Dobro si jih je ogledati┬á­čśë

 

 

V ogled priporo─Źamo ┼íe te aktualne RE┼áITVE za ureditev ali obnovo va┼íega doma┬á­čĹç

Sodobni modeli stopni┼í─Ź ­čĹî

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

Enostavna rešitev postavitve škarpe.

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

Gotovi nadstre┼íki po sistemu “Sestavi sam”

Sodobne in trendovsko oblikovane linije tlakovcev ­čśŹ

Nova ograja. In kakšno naj izberem?

 

­čśŹ┬á┼áe ve─Ź aktualnih re┼íitev┬áza gradnjo ali obnovo Va┼íega doma najdete┬ána vstopni strani.┬áKLIK TUKAJ!

 

 

Avtor: Matej Kvasnik

Deli ─Źlanek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: