ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaGradnjaTermoblok (izolativni blok) - vgradnja dodatne toplotne izolacije ni potrebna ­čĹŹ

Termoblok (izolativni blok) – vgradnja dodatne toplotne izolacije ni potrebna ­čĹŹ

Predstavljamo vam izjemno re┼íitev! Ytong┬áTermoblok s katerim lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. Ytong je gradbeni material iz porobetona, ki ga ┼że ve─Ź kot 40 let proizvaja tovarna iz Kisovca pri Zagorju. Proizvajajo ga v razli─Źnih oblikah - kot zidne bloke, plo┼í─Źe, preklade, armirane izdelke ali polnila za izvedbo medeta┼żnih ali stre┼ínih konstrukcij. Glavna zna─Źilnost materiala Ytong je njegova odli─Źna toplotna izolativnost, ki omogo─Źa gradnjo tako nosilnih zunanjih zidov, kot tudi notranjih zidov in predelnih sten.

Z Ytong Termo Premium blokom lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío brez dodatne toplotne izolacije. Med najbolj priljubljene za gradnjo hi┼íe spadata predvsem bloka Ytong Termo debeline 40 cm in blok Ytong Termo Premium debeline 48 cm, s katerim lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. Oba se uporabljata za izgradnjo nosilnih zunanjih zidov za vse vrste objektov in po veljavnih kriterijih PURES (Pravilnik o u─Źinkoviti rabi energije) ne potrebujeta dodatne toplotne izolacije.

Nova hi┼ía je v dolo─Źenih pogojih lahko energijsko u─Źinkovita ┼że z izvedbo enoslojnega zunanjega zidu.

Energijsko u─Źinkovita gradnja z izvedbo enoslojnega zidu pomeni, da na zunanji zid ne dodamo toplotno izolacijske obloge, pa─Ź pa le zaklju─Źni sloj, ki ┼í─Źiti zid pred vremenskimi vplivi in poskrbi za ┼żeleno estetsko podobo hi┼íe. Tak primer je uporaba Ytong termobloka debeline 40 cm (toplotna prehodnost zidu je 0,21W/m2K). Za izvedbo tankoslojne fasade lahko na zunanje zidove neposredno nanesemo Multipor lahko lepilno malto, nato armirno mre┼żico, prednamaz in na koncu silikonsko-silikatni omet.

­čĹÇ Oglejte si prikaz izvedbe tankoslojne fasade ­čĹç

­čĹë Dodatne prednosti gradnje z Ytong Termoblokom

Porobeton je paropropusten material in zato pripomore k uravnavanju vla┼żnosti v prostorih, kar prepre─Źuje razvoj plesni. Z zidovi iz porobetona tako ne boste imeli problemov z vlago ali plesnijo.┬áGradnja poteka trikrat hitreje kot klasi─Źna gradnja z opeko, porabite pa tudi manj dodatnih materialov, npr. malte, ometa in vode.

Kontaktirajte ponudnika: Xella porobeton SI, d.o.o.

Brezpla─Źni telefon: 080 18 22
www.ytong.si   I   info.si@xella.com 


Sve┼ża izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Iz┼íla je nova ┼ítevilka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naro─Źite si svoj tiskan priro─Źnik trendov za gradnjo in obnovo va┼íega doma. ─îaka vas preko 70 atraktivnih re┼íitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam po┼íljemo revijo v trajno hrambo?

SVE┼ŻA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

Obo┼żevalciV┼íe─Źkaj
SledilciSledite
Naro─ŹnikovNaro─Źite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kak┼íno ograjo potrebujemo in ─Źemu naj ograja slu┼żi. Je to ve─Źja mera zasebnosti...

Kaj je dobro vedeti, preden se odlo─Źimo ograditi zemlji┼í─Źe?

  Preden se odlo─Źite za omejitev zemlji┼í─Źa z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem dolo─Źajo prostorski akti, ki veljajo na obmo─Źju, kjer ┼żelite postaviti...

Enostavna re┼íitev za ─Źi┼í─Źenje son─Źnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnej┼íi in cenej┼íi ter okolju prijazni metodi ─Źi┼í─Źenja son─Źnih...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA