petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaTermoblok (izolativni blok) - vgradnja dodatne toplotne izolacije ni potrebna ­čĹŹ

Termoblok (izolativni blok) – vgradnja dodatne toplotne izolacije ni potrebna ­čĹŹ

Predstavljamo vam izjemno re┼íitev! Ytong┬áTermoblok s katerim lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. Ytong je gradbeni material iz porobetona, ki ga ┼że ve─Ź kot 40 let proizvaja tovarna iz Kisovca pri Zagorju. Proizvajajo ga v razli─Źnih oblikah - kot zidne bloke, plo┼í─Źe, preklade, armirane izdelke ali polnila za izvedbo medeta┼żnih ali stre┼ínih konstrukcij. Glavna zna─Źilnost materiala Ytong je njegova odli─Źna toplotna izolativnost, ki omogo─Źa gradnjo tako nosilnih zunanjih zidov, kot tudi notranjih zidov in predelnih sten.

Z Ytong Termo Premium blokom lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío brez dodatne toplotne izolacije. Med najbolj priljubljene za gradnjo hi┼íe spadata predvsem bloka Ytong Termo debeline 40 cm in blok Ytong Termo Premium debeline 48 cm, s katerim lahko zgradite nizkoenergijsko hi┼ío povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. Oba se uporabljata za izgradnjo nosilnih zunanjih zidov za vse vrste objektov in po veljavnih kriterijih PURES (Pravilnik o u─Źinkoviti rabi energije) ne potrebujeta dodatne toplotne izolacije.

Nova hi┼ía je v dolo─Źenih pogojih lahko energijsko u─Źinkovita ┼że z izvedbo enoslojnega zunanjega zidu.

Energijsko u─Źinkovita gradnja z izvedbo enoslojnega zidu pomeni, da na zunanji zid ne dodamo toplotno izolacijske obloge, pa─Ź pa le zaklju─Źni sloj, ki ┼í─Źiti zid pred vremenskimi vplivi in poskrbi za ┼żeleno estetsko podobo hi┼íe. Tak primer je uporaba Ytong termobloka debeline 40 cm (toplotna prehodnost zidu je 0,21W/m2K). Za izvedbo tankoslojne fasade lahko na zunanje zidove neposredno nanesemo Multipor lahko lepilno malto, nato armirno mre┼żico, prednamaz in na koncu silikonsko-silikatni omet.

­čĹÇ Oglejte si prikaz izvedbe tankoslojne fasade ­čĹç

­čĹë Dodatne prednosti gradnje z Ytong Termoblokom

Porobeton je paropropusten material in zato pripomore k uravnavanju vla┼żnosti v prostorih, kar prepre─Źuje razvoj plesni. Z zidovi iz porobetona tako ne boste imeli problemov z vlago ali plesnijo.┬áGradnja poteka trikrat hitreje kot klasi─Źna gradnja z opeko, porabite pa tudi manj dodatnih materialov, npr. malte, ometa in vode.

Kontaktirajte ponudnika: Xella porobeton SI, d.o.o.

Brezpla─Źni telefon: 080 18 22
www.ytong.si   I   info.si@xella.com 


Sve┼ża izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Iz┼íla je nova ┼ítevilka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naro─Źite si svoj tiskan priro─Źnik trendov za gradnjo in obnovo va┼íega doma. ─îaka vas preko 70 atraktivnih re┼íitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam po┼íljemo revijo v trajno hrambo?

SVE┼ŻA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

Obo┼żevalciV┼íe─Źkaj
SledilciSledite
Naro─ŹnikovNaro─Źite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvar─Źnej┼íih toplotnih ─Źrpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih ─Źrpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmo┼żne so delovati vse do -25┬░C in...

Mo┼żnosti uporabe transportnega vozi─Źka

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogo─Źajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dose┼żen ┼żelen cilj in ni─Źelne po┼íkodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, sen─Źila do┼żivela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...