četrtek, 28 septembra, 2023
DomaGradnjaGradnja in obnovaGaraža z nadstreškom in vrtno lopo (praktična rešitev)

Garaža z nadstreškom in vrtno lopo (praktična rešitev)

Sodobni trendi gradnje selijo avtomobile iz klasičnih garaž v sklopu družinske hiše pod zunanje nadstreške. Energijsko varčna gradnja ima čim manj motečih elementov, ki bi lahko povzročali toplotne izgube. Tako so zdaj avtomobili parkirani bodisi pod nadstreškom ob hiši bodisi v garaži, ki konstrukcijsko ni del hiše.

Klasične garaže v pritličju ali kleti stanovanje hiše so v novogradnjah že prava redkost. Če se nam na prvi pogled zdi takšna rešitev praktična, pa je potrebno upoštevati, da je investicija v takšno garažo dražja, kot zunanja garaža oz. garaža z nadstreškom.

Predstavljamo vam sodobno rešitev

Garaže z nadstreškom, katerih postavitev je cenovno dostopna, ob enem pa nudijo tako garažo, kakor tudi nadstrešek ter opcijsko tudi lopo za shranjevanje. Premišljena zasnova, sodoben izgled in izjemna funkcionalnost so odlike Hosekra garažnih sistemov z nadstreškom. Visok standard in kakovost pri izdelavi ustvarjajo rešitve, ki jih boste desetletja z veseljem uporabljali.

Na voljo so različni modeli in velikosti garaž, tudi za dva ali tri avtomobile. Zunanji izgled je lahko standarden ali pa se dogovorite za dekor oziroma izvedbo v kombinaciji z lesenimi oblogami. Garaža z nadstreškom je plod razvoja slovenskega podjetja Hosekra in je v celoti izdelana v Sloveniji (z izjemo vrat).

Montaža je hitra in enostavna!
Garažo Hosekra pripeljejo na mesto postavitve s kombiniranim vozilom, zato ni potreben širok dovoz za tovornjak. Trije montažerji, sestavijo garažo povprečno v šestih urah. montaža je tako vedno končana še v istem dnevu.

Odločitev za garažo ali nadstrešek …

Strokovnjaki priporočajo montažne garaže, ki lahko stojijo neodvisno od objekta ali so nanj delno vezane. Vse bolj pogosto se investitorji odločamo tudi za izdelavo nadstreškov, katerih prednost sta predvsem nižja cena in hitrejša postavitev. Pri Hosekri prejmete oboje. Garažo in nadstrešek, lahko pa vam postavijo tudi manjšo različico garaže (ali vrtno lopo) z nadstreškom, ki služi za parkiranje avtomobilov, pod njim pa si lahko celo uredite prijetno bivalno teraso.

Garaža z nadstreškom sodobnega izgleda (Hosekra d.o.o.)

Najpogostejše dimenzije garaž …

Prvi pogoj, kako veliko garažo naročiti je odločitev, koliko avtomobilov želimo imeti parkiranih v garaži. Pomemben dejavnik pa je tudi velikost avtomobila. Prav tako se moramo ob samem načrtovanju garaže odločiti, ali bomo uporabljali garažo izključno za avtomobile, ali bomo prostor namenili tudi ostali hrambi (gume, kolesa, orodje…). Morebiti pa imate opcijo, da nadstrešek uredite v teraso in v dodatnem prostoru še letno kuhinjo. Možnosti izvedb so široke!

Garaža in vrtna hiška z nadstreškom, tri rešitve v enem! Hosekra d.o.o.

Kakšna dovoljenja potrebujemo in kakšni so predpisi za postavitev …

Po pravilniku je garaža pomožen enostaven objekt za lastne potrebe. Manjši avtomobilski nadstreški sodijo med enostavne objekte, za katere ne potrebujemo klasičnega gradbenega dovoljenja.

Garaža je pritlična stavba, katere streha je hkrati strop nad prostorom, ki je namenjen za shranjevanje osebnih motornih vozil, če je njena tlorisna površina do 30 m2, višina do 3 m, merjeno od terena do kapi, razpon nosilnih delov pa do 3 m, pri večjem razponu pa morajo biti nosilni deli montažni in dani v promet v skladu s predpisi, ki urejajo gradbene proizvode.

Enostavni objekti so namreč definirani kot konstrukcijsko nezahtevni objekti, ki ne potrebujejo statičnega in gradbenotehničnega preverjanja, niso namenjeni prebivanju in nimajo vplivov na okolje.

Za postavitev kot enostavni objekt definiranega nadstreška potrebujemo zgolj lokacijsko informacijo, ki jo izda pristojna občina. Gre za konkretno interpretacijo občinskih prostorskih načrtov na parceli, ki nam pove dovoljene tipe objektov, dimenzije, odmike, videz in drugo. Brez gradbenega dovoljenja lahko torej zgradimo nadstrešek za eno vozilo (ne moremo zgraditi več manjših), na parceli pa mora že biti objekt z gradbenim dovoljenjem.

Primeri postavitev Hosekra garaž z nadstreškom:

Garaže z nadstreškom Hosekra so primerne za postavitve pri hišah, blokih, več stanovanjskih stavbah, hotelih, privat parkiriščih, smučarskih centrih, kot mala skladišča, pri vikendih.

Poglejte si primer zelo zanimive in praktične rešitve v strnjenih naseljih, kjer ni veliko prostora. Zunanji pogled deluje kot dvojna garaža Hosekra in je del ograde. Za ogrado je garaža za en avtomobil in pokrit nadstrešek z garažnimi vrati.

Garaža Hosekra za 3 avtomobile. Prostor za enega v garaži, ostala dva pod nadstreškom. Seveda, moderna antracit barva. Cena objekta kot na sliki, 6500 € z vključenim DDV, montažo in prevozom.

Pogosta izvedba: Polovica zaprta garaža in polovica nadstrešek… Idealna rešitev za dva avtomobila ali teraso na vrtu.

Na streho Garaže in nadstreška se lahko pritrdijo sončne celice ali kolektorji, v notranjosti pa grelniki vode ali toplotna črpalka. Streha se lahko tudi ozeleni ali se nanjo dodajo prodni kamni (z ojačano konstrukcijo). Za dodatne informacije pokličite na 040 427 292.

Kontakt za informacije in naročila: Hosekra d.o.o.

Kolodvorska Ulica 37e, 2310 Slovenska Bistrica
040 427 292, uros.justinek@hosekra.si

www.hosekra.com/garaze/


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA