četrtek, 30 junija, 2022
DomaStrokovnjaki svetujejoNaravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Naravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Naravna svetloba na človeka vpliva bolj, kot si to lahko mislimo. Od nje je namreč odvisno naše počutje, zdravje in storilnost, zato je izjemnega pomena, da je imamo dovolj. Vpliva na kakovost našega dela in sposobnost pomnjenja, ljudje pa se veliko raje zadržujemo v prostorih, kjer je naravne svetlobe dovolj in nam čez dan ni potrebno prižigati luči. Naravna svetloba ni samo privlačna na pogled, je tudi manj naporna za oči. Tudi prostori so videti večji, naš svet pa zaživi v naravnih barvah.

Predstavljamo izjemen sistem  Solatube®  za naravno osvetlitev vaših prostorov

Inovativen in energijsko varčen cevasti sistem, ki preusmeri največjo možno količino zunanje svetlobe v notranje prostore.  Sistem je primeren tako za novogradnje, kjer je osvetlitev z naravno svetlobo mogoče predvideti že v fazi projektiranja, pa tudi za starejše stanovanjske hiše, kjer imajo uporabniki naravno svetlobo skopo odmerjeno. Z vgrajenimi sistemi Solatube, s katerimi si boste zagotovili višjo kakovost bivanja, boste prihranili tudi pri električni energiji, ki jo potrebujete za razsvetljevanje.

👀 Oglejte si video o tem kako deluje sistem Solatube?

Gre za cevasti svetlobnik, ki na strehi ujame svetlobo in jo skozi visoko odbojne cevi preusmeri v prostor. Svetloba se nato preko stropnega razpršilnika učinkovito in intenzivno razprši po prostoru. S tem v prostorih preko celega leta omogoča naravno razsvetljavo od sončnega vzhoda pa do zahoda. Tehnologija v kupoli skorajda podvoji efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface – EDCS), če jih primerjamo z običajnimi prozornimi kupolami, ki se uporabljajo v “cevnih strešnih oknih”.

Cevast svetlobnik, ki na strehi ujame svetlobo.

Tehnologija odbojne cevi uporablja revolucionarno večplastno polimerno površino, ki odbija več svetlobe kot so fiziki mislili, da je mogoče. Pravzaprav je to najbolj odbojen material na svetu, pri katerem niso uporabljene okolju škodljive kovine. Optične leče dajejo projektantom možnost osvetljevanja z dnevno svetlobo, ki je doslej še niso imeli. Ob vnosu svetlobe preprečujejo vdor UV in IR žarkov, ki povzročajo bledenje barv ali neželeno dodatno segrevanje prostora. Optično učinkovita zasnova sistema namreč omogoča prenos večje količine svetlobe skozi manjšo odprtino v plašču zgradbe, kot jo zagotavljajo okna ali strešne line, kar pomeni tudi manjše toplotne izgube ali toplotne presežke. Ne samo, da boste v svoj dom ali poslovni prostor prinesli razkošje dnevne svetlobe in naravnih barv, dodatno boste poskrbeli tudi za prihranek električne energije.

☝ Sistem je primeren za vse prostore – kuhinje, dnevne prostore in kabinete, njihova uporaba pa je posebej priporočljiva tam, kjer so prostori sicer premalo oziroma preslabo osvetljeni – to so običajno hodniki, kopalnice, delovni prostori oziroma tisti prostori, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča oziroma smiselna.

Sistem Solatube®

Solatube® je izvrstna rešitev, če želite bivalne in delovne prostore preplaviti z dnevno svetlobo 

Vgradnja takšnega sistema je enostavna in hitra, brez nepotrebnega nereda ali večjega poseganja v obstoječo konstrukcijo. Sam sistem je odporen na vse vremenske vplive in  vzdrževanja ne potrebuje, mogoče pa ga je vgraditi na vse vrste streh z različnimi kritinami in nakloni, pa tudi na osončene dele fasad in druge uporabne površine,  pod katerimi se nahajajo podzemni prostori. Za montažo v individualne hiše so na voljo sistemi serije Brighten Up® v dveh dimenzijah:  Solatube 160 DS s premerom 25 cm in Solatube 290 DS s premerom 35 cm, ki učinkovito razsvetlita 10 m² oz. 16 m² prostora. Kateri sistem bo primeren za osvetlitev posameznega prostora, bo odvisno od kvadrature prostora, ki ga želite osvetliti. Bivalni objekti imajo glede na svojo lego in namembnost prostorov namreč različne potrebe glede izbire količine in premera svetlobnikov, hkrati pa je različna tudi dolžina cevi, ki povezujejo strešno kupolo s stropnim razpršilnikom v prostoru, ki ga osvetljujemo.

Vgradnja sistema Solatube® je povsem enostavna 👌

Vgradnja sistema je resnično enostavna, skrb, da bi se ob vgradnji v obstoječo stavbo poškodovala strešna konstrukcija, pa je odveč. Standardni elementi vseh sistemov za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® serije Brighten Up® so kotni nastavki, katerih montaža je enostavna in omogočajo hitro prilagajanje poteka poteka cevi mimo različnih ovir na podstrešju. Zagotavljamo vam, da lahko sistem za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® brez vsakršnih nevšečnosti uporabite tudi pri vašem projektu. Sistemi za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® so bili potrjeni s strani vseh večjih ustanov za preverjanje in potrjevanje gradbenih proizvodov.

Sistem Solatube® za osvetlitev z dnevno svetlobo daje mnogo več, kot je vidno očem. Preverite!

Oglejte si KATALOG sistema Solatube®

Podjetje Kerber d.o.o. je pooblaščen uvoznik in zastopnik za Slovenijo. Na izdelek nudijo jamstvo, obenem pa vam omogočijo brezplačno strokovno svetovanje.

Kontaktirajte ponudnika:  

Kerber d.o.o.  I   info@kerber.si   I  01 36 18 365  I  www.solatube.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Kamin na bioetanol, ki ne potrebuje dimnika

Vrhunski danski kamini na bioetanol decoflame®. Živahen in naraven plamen, brez saj, pepela in dima. Brez dimnika, možno namestiti kamorkoli.

Vgradnja prezračevalnega sistema

Kljub zračenju z odpiranjem oken je dotok svežega zraka količinsko premajhen. Z odpiranjem oken namreč ne zamenjamo vsega zraka, saj zračni tokovi niso učinkovito usmerjeni, zrak pa tudi ni prefiltriran. Sploh v zimskem času po navadi dvakrat premislimo, preden naredimo pravi prepih v stanovanju ali hiši.

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...
Alpod talne obloge