Naravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Naravna svetloba na človeka vpliva bolj, kot si to lahko mislimo. Od nje je namreč odvisno naše počutje, zdravje in storilnost, zato je izjemnega pomena, da je imamo dovolj. Vpliva na kakovost našega dela in sposobnost pomnjenja, ljudje pa se veliko raje zadržujemo v prostorih, kjer je naravne svetlobe dovolj in nam čez dan ni potrebno prižigati luči. Naravna svetloba ni samo privlačna na pogled, je tudi manj naporna za oči. Tudi prostori so videti večji, naš svet pa zaživi v naravnih barvah.

 

Predstavljamo izjemen sistem  Solatube®  za naravno osvetlitev vaših prostorov 👌

Gre za inovativen in energijsko varčen cevasti sistem, ki preusmeri največjo možno količino zunanje svetlobe v notranje prostore.  Sistem je primeren tako za novogradnje, kjer je osvetlitev z naravno svetlobo mogoče predvideti že v fazi projektiranja, pa tudi za starejše stanovanjske hiše, kjer imajo uporabniki naravno svetlobo skopo odmerjeno. Z vgrajenimi sistemi Solatube, s katerimi si boste zagotovili višjo kakovost bivanja, boste prihranili tudi pri električni energiji, ki jo potrebujete za razsvetljevanje.

 

👀 Oglejte si video o tem kako deluje sistem Solatube?

Gre za cevasti svetlobnik, ki na strehi ujame svetlobo in jo skozi visoko odbojne cevi preusmeri v prostor. Svetloba se nato preko stropnega razpršilnika učinkovito in intenzivno razprši po prostoru. S tem v prostorih preko celega leta omogoča naravno razsvetljavo od sončnega vzhoda pa do zahoda. Tehnologija v kupoli skorajda podvoji efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface – EDCS), če jih primerjamo z običajnimi prozornimi kupolami, ki se uporabljajo v “cevnih strešnih oknih”. Tehnologija odbojne cevi uporablja revolucionarno večplastno polimerno površino, ki odbija več svetlobe kot so fiziki mislili, da je mogoče. Pravzaprav je to najbolj odbojen material na svetu, pri katerem niso uporabljene okolju škodljive kovine. Optične leče dajejo projektantom možnost osvetljevanja z dnevno svetlobo, ki je doslej še niso imeli. Ob vnosu svetlobe preprečujejo vdor UV in IR žarkov, ki povzročajo bledenje barv ali neželeno dodatno segrevanje prostora. Optično učinkovita zasnova sistema namreč omogoča prenos večje količine svetlobe skozi manjšo odprtino v plašču zgradbe, kot jo zagotavljajo okna ali strešne line, kar pomeni tudi manjše toplotne izgube ali toplotne presežke. Ne samo, da boste v svoj dom ali poslovni prostor prinesli razkošje dnevne svetlobe in naravnih barv, dodatno boste poskrbeli tudi za prihranek električne energije.

 

 

☝ Sistem je primeren za vse prostore – kuhinje, dnevne prostore in kabinete, njihova uporaba pa je posebej priporočljiva tam, kjer so prostori sicer premalo oziroma preslabo osvetljeni – to so običajno hodniki, kopalnice, delovni prostori oziroma tisti prostori, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča oziroma smiselna.

              

 

Solatube® je izvrstna rešitev, če želite bivalne in delovne prostore preplaviti z dnevno svetlobo 🤩

Vgradnja takšnega sistema je enostavna in hitra, brez nepotrebnega nereda ali večjega poseganja v obstoječo konstrukcijo. Sam sistem je odporen na vse vremenske vplive in  vzdrževanja ne potrebuje, mogoče pa ga je vgraditi na vse vrste streh z različnimi kritinami in nakloni, pa tudi na osončene dele fasad in druge uporabne površine,  pod katerimi se nahajajo podzemni prostori. Za montažo v individualne hiše so na voljo sistemi serije Brighten Up® v dveh dimenzijah:  Solatube 160 DS s premerom 25 cm in Solatube 290 DS s premerom 35 cm, ki učinkovito razsvetlita 10 m² oz. 16 m² prostora. Kateri sistem bo primeren za osvetlitev posameznega prostora, bo odvisno od kvadrature prostora, ki ga želite osvetliti. Bivalni objekti imajo glede na svojo lego in namembnost prostorov namreč različne potrebe glede izbire količine in premera svetlobnikov, hkrati pa je različna tudi dolžina cevi, ki povezujejo strešno kupolo s stropnim razpršilnikom v prostoru, ki ga osvetljujemo.

 

Vgradnja sistema Solatube® je povsem enostavna 👌

Vgradnja sistema je resnično enostavna, skrb, da bi se ob vgradnji v obstoječo stavbo poškodovala strešna konstrukcija, pa je odveč. Standardni elementi vseh sistemov za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® serije Brighten Up® so kotni nastavki, katerih montaža je enostavna in omogočajo hitro prilagajanje poteka poteka cevi mimo različnih ovir na podstrešju. Zagotavljamo vam, da lahko sistem za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® brez vsakršnih nevšečnosti uporabite tudi pri vašem projektu. Sistemi za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® so bili potrjeni s strani vseh večjih ustanov za preverjanje in potrjevanje gradbenih proizvodov.

 

 

 

Sistem Solatube® za osvetlitev z dnevno svetlobo daje mnogo več, kot je vidno očem. Preverite!

Oglejte si KATALOG sistema Solatube®

 

 

 

 

 

 

Podjetje Kerber d.o.o. je pooblaščen uvoznik in zastopnik za Slovenijo. Na izdelek nudijo jamstvo, obenem pa vam omogočijo brezplačno strokovno svetovanje.

 

 

Kontaktirajte ponudnika:  Kerber d.o.o.  I   info@kerber.si   I  01 36 18 365  I  www.solatube.si

 


 

 

Prelistajte revijo in spoznajte preko 70 Najbolj Iskanih Rešitev Za Gradnjo In Obnovo Doma!

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

Suženj ključev – nič več!

Vgradnja prezračevalnega sistema

Celostna 3D prenova na konkretnih projektih

Solna infra kabina Home Deluxe

NOVA KOPALNICA: Inovativne rešitve za udobno prhanje in enostavno čiščenje 👌

BoxSpring postelja – Novi trend postelje na ključ

Izjemne plošče za terase in povozne površine

 

🤩 Za še več aktualnih rešitev za gradnjo ali obnovo vašega doma in zunanjo ureditev obišči vstopno mesto KLIK TUKAJ

 

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: