petek, 24 marca, 2023

Izolacija doma in ustrezna izbira ogrevalnega sistema

Ali kdaj razmišljate, kaj bi bil najbolj učinkovit in hkrati varčen sistem za ogrevanje vašega doma?

Če ste na zgornje vprašanje odgovorili z ja, imamo danes za vas pravo poslastico.

Iz malega morja možnosti na trgu smo za vas namreč izbrali 9 sodobnih načinov ogrevanja in REŠITVE s katerimi bo ogrevanje doma učinkovitejše in bo ob enem nudilo popolno udobje bivanja.

1. Znižajte stroške ogrevanja z dobro izbrano toplotno črpalko …

Verjetno te dni gospodarji družinskih proračunov zelo intenzivno razmišljajo, koliko evrov bo letošnje hladnejše obdobje leta pobralo iz družinskih prihrankov. Seveda vsi upamo na milo zimo in na čudežne ukrepe globalne in nacionalne politike, ki naj bi prinesli nižje stroške ogrevanja. Na svetovno gibanje cen energije kot posamezniki nimamo vpliva.

Lahko pa dobro premislimo in izvedemo ukrepe za znižanje stroškov, na katere pa imamo vpliv in jih bomo tudi hitro občutili v obliki prihrankov v denarnici. Kateri od energentov bo letos najcenejši, najbolj reguliran s strani države in bo zadnji podvržen morebitnim redukcijam, je jasno. To bo električna energija, ki se je/bo pričakovano podražila najmanj od vseh energentov. Če vlečemo analogijo naprej proti razmišljanju o najprimernejšem sistemu ogrevanja, ki ga poganja električna energija, sistemu, iz katerega lahko dobimo za vloženo električno energijo največ toplotne energije, potem je to zagotovo toplotna črpalka. Več v najnovejšem prispevku. Klik TUKAJ.

2. Kako je z izbiro dimniškega sistema?

Pri dimnikih moramo paziti ali se dimniški sistem planira za kaminski vložek ali kaminsko peč. Dimniški sistem podjetja OGM-BI pa ima dva sistema, ki sta primerna za Montažni dimniški sistem EKOKER. Sistem je slovenski proizvod, ki je izdelan na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanj s področja ognjevzdržnih materialov in vrhunske INOX dimniške sisteme EKA Global. Vsi njihovi dimniški sistemi imajo hitro montažo, izpopolnjeno zasnovo, odlično protipožarno varnost in nezahtevno vzdrževanje. Za boljšo poizvedbo o dimniških sistemih pa klikni TUKAJ.

3. Ni lepšega, kot stopiti na topla kopalniška tla.

Poleg izbora keramike in kopalniškega pohištva je, predvsem v kopalnici dobro, da predvidite tudi udobje in topla tla. Ni lepšega kot stopiti iz tuša ali kadi na prijetna topla tla. Talno ogrevanje izjemno hitro zagotovi želeno toploto, in ravno iz tega razloga se tudi graditelji novih hiš kljub temu, da so vgradili klasično talno ogrevanje, odločijo, da v kopalnice vgradijo električno. Električno talno ogrevanje je majhna dodatna investicija, ki daje nepopisljivo udobje. Razlog za to se skriva v neodvisnosti od centralnega sistema. Več o tem, kako lahko električno talno ogrevanje izboljša tudi vaš dom, si preberite TUKAJ.

4. Suhomontažni sistem za talno, stropno ali stensko ogrevanje [preverjeno najučinkovitejši sistem na trgu]

Predstavljamo vam sodoben in tehnološko napreden sistem površinskega ogrevanja MFH Systems. Ploska zasnova, zahvaljujoč majhnim akumulacijskim masam zagotavlja hiter prenos toplote v prostor. Nagrajene inovativne tehnologije površinskega ogrevanja MFH Systems svoje delo opravljajo nevidno, diskretno in brez vzdrževanja. Sistem je primeren za vgradnjo talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja z elektriko ali s priključitvijo na sistem ogrevanja z vodo. Več >>

5. E-nergy Carbon grelne folije [SPOZNAJTE sodoben sistem ogrevanja]

Inovativna rešitev ogrevanja z E-nergy Carbon grelnimi folijami zagotavlja udobno, energetsko varčno in učinkovito površinsko ogrevanje. 0,4 mm debela karbonska folija deluje na varni nizki napetosti 36 V. Skupaj s kontrolno enoto – napajalnikom in pametnim termostatom, pa uporabniku zagotavlja prilagodljivo in enostavno upravljanje, tudi preko pametnih naprav. Zahvaljujoč temu in njeni vsestranski uporabi, pa se grelna folija enostavno in nevidno namesti na stene, strop ali tla. Montaža je povsem enostavna (kitanje, lepljenje ali suhomontažna vgradnja pod talne stenske ali stropne obloge). Je hitro odzivna, vsaj se toplota porazdeli takoj in enakomerno po celotni površini. Več o vgradnji, energetski učinkovitosti in opcijsko vgradnji na ključ v prispevku TUKAJ.

6. Izjemna rešitev za sanacijo kaminov in odprtih kurišč 👌

Ste pred časom vgradili odprt kamin, in ga zaradi svoje nefunkcionalnosti ali težav zaradi dimljenja ne uporabljate? Predstavljamo vam sanacijske kaminske kasete. Njihova montaža je preprosta in to brez večjih posegov ali rušenja kaminske obloge. Tole posebno rešitev pa nudijo v podjetju Kamini Kočevar. Sanacijske kaminske kasete zaradi funkcionalnosti, varnosti in estetskega videza zagotavljajo resnično enostaven prehod od kurišča v ogrevalno napravo, z njimi pa je mogoče ogreti tudi do 200 m3. Kaminski vložek se pri vgradnji vzida v obstoječe kurišče, razbijanje obstoječih oblog kamina pa ni potrebno. Za kontakt in dodatne informacije KLIK TUKAJ.

7. Rešitev za brezplačno prezračevanje ter dogrevanje prostorov doma ali na vikendu

Investicija je nizka, delovanje pa avtomatsko in popolnoma brez obratovalnih stroškov. Rešitev je izjemna za vgradnjo v vikend hiše! Obratuje brez priklopa na električno omrežje, poleg tega pa ni potrebe po dodatnem ogrevanju zraka za prezračevanje in izsuševanje prostora. Odstrani vonjave v prostoru, ki se pozimi ne zrači. Prepreči pojav plesni in zagotavlja vedno svež in suh zrak v prostoru. Obvezno preverite več TUKAJ!

8. Kaminske peči za etažno ogrevanje, štedilniki in EKO kamini

Iščete rešitev za ogrevanje doma s kaminom, kaminsko pečjo ali kaminskim štedilnikom? Ste na pravem mestu. Predstavljamo vam celoten nabor možnosti, vključno s ponudbo iz spletne trgovine. Spodaj izbor možnosti s povezavo do kontaktov in spletne trgovine preverjeno dobrega slovenskega ponudnika. Priporočamo. >> Več

Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

Zadnje novice

Izbira prave garaže za vaš avtomobil: ključni dejavniki

Garaža je eden najbolj pomembnih elementov, ki jih morate upoštevati pri varovanju vašega avtomobila. Poleg tega, da zagotavlja zaščito...

Zatiranje bramorja z naravnim pripravkom – preveri, kako!

Da se je na vaš vrt naselil bramor, boste najprej prepoznali po ogromnem številu površinskih rovov ali pa vas...

Stanovanjski kredit – vse, kar vas zanima!

Stanovanjski kredit je ena od oblik financiranja, ki ga lahko pridobite od banke ali drugega posojilodajalca, z namenom financiranja...

VOMIT-SAFE: Nov higienski standard čiščenja tekočin

Bodite pripravljeni na tekočine Mogoče se naslov sliši nesmiseln ali pretiran, pa vendar je razliv tekočin resnična nadloga. Če pri...

Za vsako gospodinjstvo – Gel za gašenje začetnih požarov

Ognju ni mar kdaj izgine – važno mu je, da gori Dom s časom postaja del našega življenja. Tega procesa,...

Zakaj izbrati alu ograje Guardi?

Mnogi uporabniki so se že seznanili z vsemi prednostmi alu ograj, zato ni nič presenetljivega, da je ta tip...

Preberite še

Enostavno polaganje strešne kritine Tilcor

https://www.youtube.com/watch?v=F0FgCE2JWoc TILCOR KRITINA Pločevinasta kritina Tilcor je narejena iz jekla in...

Sistem za obnovo starih oken!

ALU sistem za obnovo starih lesenih oken ali zaščito...

Morda vam bo všeč NOVO
priporočamo