Solarni toplozračni kolektor. Popolna rešitev!

😲 SolarVenti ogreva, dogreva in prezračuje in to popolnoma brez obratovalnih stroškov!

Je odlična rešitev za stanovanjske hiše, počitniške hišice, zidanice , garaže, kleti, mobilne hiše, avtodome in plovila. Kompleten sistem deluje izključno z uporabo sončne energije, priključitev na električno omrežje ni potrebna. Gre za popolno rešitev! SolarVenti je narejen na Danskem in certificiran v Nemčiji. Deluje po sistemu vpihovanja toplega zraka v objekt, zato ob enem greje ali dogreva in prezračuje!

 

👉 Namesti se na steno, lahko tudi na streho objekta.

Montaža je enostavna. Investicija je nizka, delovanje pa avtomatsko in popolnoma brez obratovalnih stroškov. Obratuje brez priklopa na električno omrežje.  Ni potrebe po dodatnem ogrevanju zraka za prezračevanje in izsuševanje prostora.

 

Investicija je nizka, delovanje pa avtomatsko in popolnoma brez obratovalnih stroškov. Obratuje brez priklopa na električno omrežje.  Ni potrebe po dodatnem ogrevanju zraka za prezračevanje in izsuševanje prostora. Odstrani vonjave v prostoru, ki se pozimi ne zrači. Prepreči pojav plesni in zagotavlja vedno svež in suh zrak v prostoru.

 

Kje ga uporabiti?
SolarVenti je primeren za prezračevanje in dogrevanje stanovanjskih prostorov. V tem primeru se priporoča montaža nekoliko večjega kolektorja, le ta zagotovi višjo temperaturo vpiha zraka tudi v zimskem obdobju. Pretežni del Slovenije ima veliko sončnih ur tudi v zimskih mesecih v zadnjih 30 letih se giblje med 500 in 900 sončnih ur. Sistem SolarVenti  obratuje – od oktobra do maja. Če je SolarVenti primeren za Skandinavske države s precej manjšim sončnim obsevanjem, je vsekakor primeren tudi za vsako Slovensko hišo. Le-ta mora biti v zimskem času, ko je sonce nizko, na sončni legi. Solar Venti pa je odlična rešitev tudi za objekte, ki so v zimskem času manj zasedeni, počitniške hiške, za vikende ob morju ali v hribih, kjer je veliko sonca v zimskih dneh in prehodnih obdobjih. Zagotavlja namreč konstanto zračenje in prostor konstantno dogreva, s čimer se pozimi izognemo prevelikemu padcu temperature v prostorih, v prehodnih obdobjih pa so let ti ravno prav ogreti.

Sistem ima dolgo življenjsko dobo, in sicer do 25 let, pri podjetju Dulc d.o.o., kjer nudijo zastopstvo in prodajo za slovenski trg, pa nanj ponujajo tudi 5-letno garancijo. SolarVenti je mogoče najti tudi na seznamu Eko sklada kar pomeni, da je zanj mogoče pridobiti nepovratna finančna sredstva.

Odstrani vonjave v prostoru, ki se pozimi ne zrači. Prepreči pojav plesni in zagotavlja vedno svež in suh zrak v prostoru. Narejen je iz aluminija, pritrditev je iz nerjavečega jekla, ventilator iz plastike in plošča iz leksana kar pomeni, da se ga lahko namesti tudi ob morju, kjer zrak zaradi soli velja za bolj agresivnega.

 

Kako deluje SolarVenti?
Vsakič, ko posije sonce, ventilator sesa svež zunanji zrak skozi majhne luknje na perforirani hrbtni strani kolektorja. Zrak kroži v notranjosti kolektorja, kjer se segreje s pomočjo energije sonca za 15 – 40°C in se segret vpihuje v notranji prostor. Notranji vlažen zrak najde izhod iz objekta skozi špranje in netesnosti. Ventilator se napaja z električno energijo iz fotovoltaične PV celice, tako da priklop na električno omrežje ni potreben. V poletnem času kolektor izklopimo in takrat ne obratuje, pa vendar težave s pregrevanjem notranjosti kolektorja niso možne. Poleg zagotavljanja svežega zraka se s tem v prehodnih obdobjih tudi dogreva prostor. Tako SolarVenti, poleg prezračevanja prostora in zagotavljanja primernega bivalnega ugodja, tudi ustvarja prihranke pri ogrevanju prostora. Vpihani ogreti zrak ima majhno relativno vlago, kar pomeni, da lahko sprejme vase veliko vlage in je s seboj odnese izven prostora, kar je idealno za razvlaževanje zaprtih prostorov, ter za odpravljanje težav s kondenzirano vlago v prostoru.

 

 

Oglejte si video in se seznanite z načinom delovanja:

 

Kaj pa montaža?
Montaža je popolnoma enostavna. Kolektor se namesti na steno obrnjen proti jugu. Potrebno je izvrtati luknjo premera 13 cm v steni, v katero se vstavi cev za vpih toplega zraka iz kolektorja v prostor. Možna je tudi strešna montaža, vendar je potrebna podkonstrukcija, ki zagotovi minimalni naklon 60° proti horizontali. V primeru strešne montaže je dolžina cevi, ki dovaja topel zrak od kolektorja do mesta vpiha na stropu ali steni, omejena na največ 2 m. Poleg tega je potrebno cev dodatno toplotno izolirati. Torej bo boljše in cenejše je, če lahko kolektor namestimo na steno. V tem primeru je tudi sama montaža dokaj enostavna. V kompletu s kolektorjem je vsa potrebna montažna oprema ter navodila v slovenščini, zato se montaža lahko izvede po sistemu »naredi sam«.

 

 

Kontaktirajte ponudnika: Dulc d.o.o., Stranje pri Škocjanu 7, 8275 Škocjan
07 337 47 20  I  info@solarventi.si  I  www.solarventi.si

 

 

 

Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

👀 Prelistajte revijo na povezavi TUKAJ 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

Suhomontažni estrih z utorom za talno ogrevanje

Kakovostna osvetlitev lahko izboljša učni uspeh!

Simpatični regali za drva 👏

Edinstvene granitogres plošče. Polaganje možno tudi brez priprave podlage!

Očarljive vrtne lope Biohort

Obnova asfaltnih površin je lahko enostavna!

Talne obloge in sodobni TRENDI (Kaj se priporoča?)

Kako poteka vgradnja notranjih vrat in sodobni trendi

21 Atraktivnih Trendov Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

 

Oglej si še več rešitev za obnovo vaše hiše ali ureditev okolice. Preveri trenutno TOP ponudbo.

Obiščite vstopno stran (KLIK TUKAJ).

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: