E-nergy Carbon grelne folije [SPOZNAJTE sodoben sistem ogrevanja]

Inovativna rešitev ogrevanja z E-nergy Carbon grelnimi folijami zagotavlja udobno, energetsko varčno in učinkovito površinsko ogrevanje. 0,4 mm debela karbonska folija deluje na varni nizki napetosti 36 V. Skupaj s kontrolno enoto – napajalnikom in pametnim termostatom, pa uporabniku zagotavlja prilagodljivo in enostavno upravljanje, tudi preko pametnih naprav. Zahvaljujoč temu in njeni vsestranski uporabi, pa se grelna folija enostavno in nevidno namesti na stene, strop ali tla. Montaža je povsem enostavna (kitanje, lepljenje ali suhomontažna vgradnja pod talne stenske ali stropne obloge). Je hitro odzivna, vsaj se toplota porazdeli takoj in enakomerno po celotni površini. E-nergy Carbon grelne folije tako zagotavljajo hitro ogrevanje in učinkovito delovanje, kar pa pripomore k najvišjemu udobju in največjemu varčevanju z energijo. Več o vgradnji, energetski učinkovitosti in opcijsko vgradnji na ključ pa preverite v nadaljevanju.

E-NERGY CARBON – inovativne grelne folije za strop, steno

E-nergy Carbon grelne folije, sodobna rešitev ogrevanja, je plod razvoja nemške družbe MFH Systems, z odličnimi referencami in nagradami. Kot OEM s proizvodnjo v EU, so vodilni sistemski dobavitelj suho montažnih površinskih sistemov za ogrevanje in hlajenje, ter prezračevanje objektov. MFH Systems je priznano nemško podjetje z dolgoletno tradicijo, ki je letos ponovno prejelo prestižno nagrado TOP100 Inovator. Že drugič zapored.

En  izdelek, ena sistemska tehnologija, tri rešitve aplikacij.

E-nergy Carbon grelna folija je edinstvena rešitev ogrevanja. Sistem je primeren za novogradnje, kakor tudi za obnove, prenove, sanacije in druge gradbene panoge. Visoka prilagodljivost E-nergy Carbon omogoča vsestransko uporabo in enostavno vgradnjo, kot primarno (osnovno) ogrevanje ali komfortno dodatno ogrevanje. Tudi tam,kjer se drugi sistemi zaradi tehničnih in konstrukcijskih omejitev ne morejo uporabiti. E-nergy Carbon grelne folije so na voljo v treh izvedbah. Vgradnja je mogoča in tudi dovoljena  na stene, strop in tla, s kitanjem ali lepljenjem, ter v izvedbah za suho montažno vgradnjo, pod plavajoče talne obloge in vgradnjo pod stropno ali stensko oblogo (mavčno kartonske plošče, lesene obloge, Clickwall paneli, itd…) za stropno oziroma stensko ogrevanje.

E-nergy Carbon ogrevalna folija je vsestranska in prilagodljiva. 0,4 mm debela karbonska folija deluje s 36 V zaščitno SELV nizko napetostjo. Ta skupaj z lastno visoko upornostjo materiala, zagotavlja zelo varčen način ogrevanja. Za ustvarjanje udobne sevalne toplote s stropnim ogrevanjem zadostuje zasedenost že 40-50% (60 -70 m2 aktivne ogrevalne površine za  ogrevanje 140 m2 bivalnih prostorov). Skoraj, oziroma neposredna površinska montaža pa zagotavlja hitro odzivno in zelo učinkovito ogrevanje. Oglejte si primere vgradnje ...

Primeri vgradnje neposredno na samo površino stene, stropa ali zidu s kitanjem in beljenjem. Vgradnja je možna tudi na okrogline, oziroma velbane površine:

Oglejte si video, kakšen je postopek vgradnje E-nergy Carbon ogrevalne folije s kitanjem, namestitev na strop.

Primeri suho montažne vgradnje neposredno pod talne, stenske ali stropne obloge. Vgradnja je enostavna. Grelne folije so debeline 0,4 mm in imajo zato zelo nizko vgradno višino:

Oglejte si video, kakšen je postopek suhomontažne vgradnje E-nergy Carbon PET ogrevalne folije za plavajoče talne obloge (laminat in parket).

E-nergy Carbon je prejemnik nagrade Plus X Award. Sistem E-NERGY CARBON je v prihodnost usmerjeno električno površinsko ogrevanje, delujoč na podlagi nizke in varne 36-voltne napetosti (SELV) za novogradnje, sanacije in renovacije. Podlago sistema tvorijo patentirane in večkrat nagrajene grelne folije E-NERGY CARBON v treh izvedbah: FLEECE, PET in DRYTEC.

  • Carbon Fleece  v izvedbi za vgradnjo na stene ali strop s kitanjem ali lepljenjem ter za vgradnjo talnega ogrevanja pod keramiko – odlično za kopalnice, kuhinje in druge površine, kjer planirate vgradnjo keramike in si želite topla tla).
  • Carbon PET v izvedbi za suhomontažno vgradnjo pod plavajoče talne obloge (laminat, parket, vinil) in v izvedbi. Posebna filmska prevleka naredi E-NERGY CARBON PET odporen proti obrabi, sistem je mehansko prožen.

E-nergy Carbon grelne folije zagotavljajo visoko udobje bivanja in so odlična rešitev tudi za naknadno vgradnjo.

Gre za sistemsko in sodobno rešitev, ki je odlična tudi za naknadno vgradnjo, v kolikor obstoječi vir ogrevanja ni ekonomičen ali zadosten. Vgradnja na stene ali strop, s kitanjem, namreč omogoča vgradnjo brez velikih gradbenih posegov ali rekonstrukcij celotnega grelnega sistema v objektu.  E-nergy Carbon grelne folije zagotavljajo komfortno površinsko ogrevanje na poljubnih mestih, glede na potrebe in želje naročnika. Kot na primer… Ogrevana tla ali stena v tuš kabini. Nevidni sušilec za brisače ali ogledalo v kopalnici. Ali pa ogrevana tla le na predelu jedilne mize. Dejansko se lahko izvede poljubno ogrevanje površine na točno določenem in izbranem delu. In na tistih mestih in površinah, kjer se drugi sistemi ne morejo namestiti ali uporabiti.

Oglejte si video vgradnje E-nergy Carbon grelne folije v kopalnici kot nevidni sušilec za brisače:

Grelne folije delujejo neodvisno ena od druge. V primeru izpada ene, delujejo druge nemoteno, kar je edinstveno napram kateri koli drugi izvedbi ogrevanja. Vzdrževanje je enostavno oz. skoraj ni potrebno.

Sistem je nadzorovan preko napajalnika – regulacije in pametnega termostata. Na eno kontrolno enoto – napajalnik, se lahko priključi do 10 termostatov, kar omogoča neodvisno in prilagodljivo temperiranje vsakega prostora posamezno.     

Zahvaljujoč opciji priklopa na SmartHome in integrirane senzorje, sistem omogoča uravnavanje temperature tudi na daljavo, z nastavitvami časovnih intervalov vklopa in izklopa. Prav tako je možno nastaviti želeno temperaturo v določenem časovnem obdobju za vsak prostor ločeno, glede na potrebe uporabnikov. Senzorji so vgrajeni neposredno v površino ali integrirani v termostatu in priključeni na napajalnik, kateri kot nadzorni center omogoča učinkovito, komfortno in inteligentno upravljanje. Sistem se samodejno in neodvisno upravlja po posameznih prostorih, glede na posamezno nastavljeno želeno temperaturo. Spremembo temperature je mogoče zaznati v zelo kratkem času, z minimalnim vložkom energije.

Mesečni stroški energije v enodružinski hiši: Izjave “Ne segrevaš na stropu” in “Ne segrevaš z elektriko” so preteklost! Inovacije danes omogočajo to, kar je bilo včasih izvedbeno nemogoče. V letu 2017 je bil opravljen prvi preizkus: Električna grelna folija E-NERGY CARBON je bila nameščen kot stropno ogrevanje v standardno izolirani hiši (standard KfW 55) s 140 m2 bivalnega prostora.  V objekt dopolnjuje tudi sončna elektrarna in centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote, oskrba s toplo vodo pa se izvaja z električnim grelnikom vode. In kakšen je rezultat porabe? Rezultat porabe temelji na izvedenem preizkusu in neodvisni študiji preko več kurilnih sezon. Ta je pokazal, da so stroški porabljene energije 4-članskega gospodinjstva za ogrevanje bivalnih prostorov in sanitarne vode ter prezračevanje impresivno nizki in znašajo manj kot 85€/mesec. S kombinacijo s sončno elektrarno je objekt samooskrben. Za zagotavljanje udobne sevalne toplote s stropnim ogrevanjem zadostuje zasedenost 50% (70 m2 aktivne ogrevalne površine za ogrevanje 140 m2 bivalnih prostorov). Skoraj površinska montaža zagotavlja hiter prenos toplote v prostor, kar zagotavlja izjemno učinkovito ogrevanje.

Sanacija vlage – rešitev z E-nergy Carbon grelno folijo je hitra in učinkovita.

E-nergy Carbon grelne folije so se pokazale, kot učinkovita in trajna rešitev tudi za odpravljanje težav z vlago in težav s toplotnimi mostovi, ki so pogost vzrok nastanka plesni v bivalnih prostorih. Grelna folija E-energy Fleece se enostavno, s kitanjem namesti na notranjo steno tam, kjer želite odpraviti omenjene težave. Tudi na špalete oken. Z vgradnjo grelne folije se dvigne temperatura zidov nad kritično mejo in vzrok je odpravljen. Temperatura se uravnava samodejno, preko senzorjev, ki poskrbijo za to, da se sistem samodejno vklopi in izklopi, glede na trenutno temperaturo površine. Uporaba grelne folije tako natančno uravnava temperaturo nad kritično točko in preprečuje nastajanje vlage.

Prednosti in inovativnosti zasnove E-nergy Carbon grelnih folij izboljša in omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo ter omogoča hitro, čisto in enostavno izvedbo. Široka uporabnost (strop, stena, tla) zagotavlja visoko odzivnost, učinkovitost, varnost in varčnost sistema ogrevanja.

Rešitev je razvila nemška družba MFH Systems z dolgoletno tradicijo na področju razvoja izdelkov in celotnih sistemskih rešitev za ogrevanje, prezračevanje in ohlajevanje objektov. Lasten razvojno-testni center, proizvodnja in izvedba ogrevalno – prezračevalnih sistemov zagotavlja strokovno in najhitrejšo rešitev za še tako kompleksno zahtevo in željo.

E-nergy Carbon grelne folije nudijo veliko prednosti, tako iz tehničnega, kot izvedbenega in uporabniškega vidika in postavljajo nove smernice, modernim, energetsko prijaznim in varčnim sistemom ogrevanja. Celotni sistem E-NERGY CARBON je preverila in certificirala družba TÜV Rheinland. Celoten sistem iz grelne folije, napajalnikov in regulatorjev temperature v prostoru izpolnjuje tudi vse zakonske zahteve, npr. zahteve direktive o zasnovi ÖKO Designrichtlinie.

Kontakt: MFH SYSTEMS Slovenija, Dejan Dobrijevič

040 841 611  I   info.slo@mfh24.com

www.energy-carbon.com/si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title