Suhomontažni sistem za talno, stropno ali stensko ogrevanje [preverjeno najučinkovitejši sistem na trgu]

Predstavljamo vam sodoben in tehnološko napreden sistem površinskega ogrevanja MFH Systems. Ploska zasnova, zahvaljujoč majhnim akumulacijskim masam zagotavlja hiter prenos toplote v prostor. Nagrajene inovativne tehnologije površinskega ogrevanja MFH Systems svoje delo opravljajo nevidno, diskretno in brez vzdrževanja. Sistem je primeren za vgradnjo talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja z elektriko ali s priključitvijo na sistem ogrevanja z vodo. Gre za dokazano najboljši in najučinkovitejši suhomontažni sistem na trgu, ki ga odlikuje tudi enostavna in hitra vgradnja ter majhna debelina gotove izvedbe. Sistem je odličen za prenove in novogradnje.

Na tleh, v steni ali pod/na stropu: sistemi za površinsko ogrevanje MFH Systems so plod razvoja nemškega podjetja MFH Systems GmbH, ki je prejemnik nagrade TOP 100 Inovator 2021. Podjetje je specializirano za razvoj in proizvodnjo energetsko varčnih sistemov za ogrevanje in hlajenje, ter prezračevanje prostorov. Poleg vidika varčevanja z energijo, sta v središču vizije za prihodnost tudi preprosto upravljanje in udobje za uporabnika.

Gre za sodoben in dokazano najučinkovitejši sistem površinskega ogrevanja

Sodobno in inovativno zasnovani sistemi MFH Systems za površinsko ogrevanje preko tal, sten in stropov so bili zasnovani, da ustrezajo zahtevam ob prenovi objektov (končna debelina ob vgradnji celotnega sistema znaša od 1,5 do 2 cm)  in zahtevam novogradenj – predvsem kadar je potrebna energijsko učinkovita gradnja.

Sistem površinskega ogrevanja MFH Systems združujejo naslednje ključne prednosti:

 • Ploska zasnova – zaradi majhne vgradne višine je sistem idealen za prenove.
 • Hiter odzivni čas – zagotovljen je hiter prenos toplote v prostor zahvaljujoč majhnim akumulacijskim masam.
 • Izjemna varčnost – Tankoslojna struktura z nizko akumulacijsko maso omogoča nižje temperature dotoka in s tem prihranek na energiji.
 • Primernost za vse talne obloge – sistemi talnega ogrevanja iz MFH Systems ponujajo konstrukcijo na katero lahko polagamo skoraj vsako talno oblogo.
 • En sistem za vse aplikacije – vgradnja v tla, vgradnja v stene, vgradnja na strop.
 • Ogrevanje in hlajenje (v primeru vgradnje sistema E-nergy IDEAL za ogrevanje z vodo).
 • Pametno in uporabniku prilagojeno ogrevanje (v primeru vgradnje komplet sistema E-nergy IQ za ogrevanja z elektriko).
 • Hitra in enostavna montaža – sistem brez težav vgradi ena oseba.

Vgradnja talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja še nikoli ni bila tako enostavna in hitra. Suhomontažni sistem površinskega ogrevanja MFH Systems združuje toplotno izolacijo (aluminij in stiropor sta tovarniško zlepljena) in ogrevalni sistem v enem sistemskem elementu. Uporabnik ob vgradnji tako prejme sodoben in dokazano najučinkovitejši sistem ogrevanja, zato je investicija še toliko bolj upravičena.

En sistem – dve rešitvi (ogrevanje z vodo ali elektriko).

Sistem površinskega ogrevanja MFH Systems je na voljo tako za vgradnjo toplovodnega ogrevanja in hlajenja, kot tudi za vgradnjo ogrevanja na elektriko.

Celoten sistem sestavljajo:

 • (1) Mavčno vlaknene plošče – toplotno prevodni zaključni material za polaganje keramike, laminat ali parket v debelini 13mm lahko polagate direktno na toplotno izolacijske plošče (2) – vgradnja mavčno vlaknenih plošč torej ni potrebna!
 • (2) Suhomontažne toplotno izolacijske plošče (sistemske plošče) z utorom za namestitev vodne grelne cevi ali grelnega kabla za ogrevanje na elektriko. Vrhunska toplotna prevodnost – hitro segrevanje površine. Debelina 1,5 do 2 cm.
 • (2) Grelne cevi za priklop na sistem ogrevanja/hlajenja z vodo ali grelni kabel za priklop na sistem ogrevanja z elektriko vključno s termostati in sistemom E-nergy IQ Power controller za pametno in uporabniku prilagojeno ogrevanje.
 • (3) Izravnalna izolacija CF FLOOR TERM za suho vgradnjo.

 

Ob vgradnji sistema kot stensko ali stropno ogrevanje/hlajenje se na stene ali strop montirajo samo suhomontažne toplotno izolacijske plošče z utorom (2). Vgradnja sistema kot stensko ogrevanje/hlajenje (sistem voda):

 

 

S polaganjem neposredno na grelna telesa si zagotovite nizko vgradno višino!

Sistem kot talno ogrevanje ponuja možnost polaganja talnih oblog tudi neposredno na grelna telesa. S tem prihranimo vgradno višino in omogočimo hitro ogrevanje in hlajenje. V primeru vgradnje sistema kot talno ogrevanje, namreč zadostuje vgradnja sistema izključno s suhomontažnimi toplotno izolacijskimi ploščami (2), kar je odlično za prostore kjer je potrebno dosegati nizko vgradno višino (ključno pri obnovah).

Torej …

 

V kolikor imate težavo z višinami ob vgradnji talnega ogrevanja pri obnovi prostorov, Vam sistem površinskega ogrevanja MFH Systems, pripravljen za talno oblogo, omogoča izvedbo že na 15mm vgradne višine. Montaža pa je hitra, čista in tiha. Vgradnja talnega gretja/hlajenja (sitem voda):

 

Primerjava prehoda toplote (klasičen sistem vgradnje z estrihom in vgradnja s sistemskimi ploščami MFH Systems:

Inovativen sistem ogrevanja MFH Systems nameščen kot talno ogrevanje, je napram klasičnim načinom  polaganja talnega ogrevanja, bistveno bolj učinkovit. Zakaj? Preko toplotno izolativnih sistemskih plošč,  sistem enakomerno razprši toploto po celotni površini. Toplota se zaradi toplotne izolacije (stiropor in aluminij) porazdeli neposredno na zgornji del površine tal. Debelina materiala za prehod toplote v prostor je majhna (bistveno manjša kot v primeru klasične vgradnje z estrihom) zato se ogrevanje hitro in učinkovito odzove na zahteve in potrebe uporabnika. Prehod toplote od ogrevalne cevi do pohodne površine je tako hitrejši, kot pri klasični vgradnji z mokrim estrihom.

Z vgradnjo ogrevanja s sistemom MFH Systems, zaradi suhe vgradnje, prihranite na času. Katero koli talno oblogo lahko nanesete takoj saj ni sušenja, kot pri klasični vgradnji talnega ogrevanja z estrihom.

Nizka vgradna višina, visoko izolativna podlaga v primeru vgradnje s toplotno izolativnimi sistemskimi ploščami zagotavlja hitro odzivnost ogrevanja (boljši prehod toplote).

Ključno!

Sistem površinskega ogrevanja MFH Systems je na voljo tako za vgradnjo toplovodnega ogrevanja in hlajenja (E-nergy IDEAL), kot tudi za vgradnjo ogrevanja na elektriko (E-nergy IQ). Gre za dokazano najboljši in najučinkovitejši suhomontažni sistem na trgu. Preverite vse možne konstrukcije na povezavi TUKAJ. Spoznajte tehnološko napreden in inovativen sistem za vgradnjo ogrevanja. Postanite varčni.

Opcije nakupa in pameten samoregulacijski grelni kabel …

Toplotno izolacijske sistemske plošče z utorom za vgradnjo površinskega ogrevanja so v primeru vgradnje s cevmi za ogrevanje na vodo na voljo v nakup samostojno, lahko pa jih naročite skupaj s pripadajočimi grelnimi cevmi. V primeru vgradnje površinskega ogrevanja na elektriko pa je na voljo kompleten sistem E-energy IQ (toplotno izolacijske sistemske plošče, samoregulacijski grelni kabel vključno s termostati in sistemom POWERCOMANDER za pametno ogrevanje.

 

Električno talno, stropno ali stensko ogrevanje s samoregulativno funkcijo zagotavlja odzivno, učinkovito, pametno in zelo varčno ogrevanje. Sistem površinskega ogrevanja E-NERGY IQ je najsodobnejši sistem površinskega ogrevanja z elektriko, kjer je prenos in nadzor toplote združen v pametna energijska tla. Načelo delovanja je preprosto. Sistem združuje komplet rešitev za vgradnjo površinskega ogrevanja na elektriko. Tovarniško lepljene aluminijaste toplotnoizolacijske plošče zagotavljajo hitro segrevanje. Integrirani kabelski kanali pa zagotavljajo trdno podporo za edinstven samoregulacijski grelni kabel.

 

Posebnost: Pameten sistemski grelni kabel

Sistemski grelni kabel je močnostno spremenljiv in zato samostojno uravnava želeno temperaturo ter Boost funkcijo za hitro segrevanje. Integrirana varnostna omejitev po potrebi tudi zniža temperaturo kabla in omogoča prosto izbiro talnih oblog. Vrhunec: Gre za pameten kabel (Inovacija podjetja MFH Systems), ki zazna kadar je nad njim postavljeno pohištvo, preproga ali sedežna garnitura in tako samodejno uravnava temperaturo na omenjeni površini. Kar pomeni, da ima grelni kabel npr. pod sedežno garnituro drugačno izhodno moč (nižjo) kot v območju okna in drugih pohodnih površin – zaradi tega je E-NERGY IQ energetsko izjemno varčen in udoben sistem ogrevanja. Ker pameten grelni kabel samodejno uravna temperaturo na površinah, kjer stojijo posamezni elementi (jo ustrezno zniža), prav tako ne pride do pregrevanja s čimer se izognemo poškodbam grelnega kabla. Gre za edinstveno prednost, ki jo trenutno na trgu omogoča le MFH-jev sistem površinskega ogrevanja.

Z E-nergy IQ krmilnikom E-NERGY tudi upravlja vaše ogrevanje. Popolnoma preprosto in razumljivo. Vi se odločite, kdaj, koliko časa in kje se bo ogrevanje vklopilo ter katero sobno temperaturo želite v posameznem prostoru. Ogrevate torej takrat, ko je ogrevanje potrebno in tam kjer je potrebno – tako prihranite energijo.

Krmilnik E-NERGY se prilagodi vašim individualnim potrebam. Uporabniku prijazen vmesnik zaslona na dotik omogoča res preprosto upravljanje, vgrajena funkcija WiFi pa omogoča, da preko pametnega telefona sistem upravljate tudi na daljavo.

E-nergy IDEAL je sodoben sistem hidravličnega talnega ogrevanja in je zaradi svoje ploske zasnove idealen za obnove z omejeno višino prostora. Višina gotove izvedbe pripravljene za polaganje talnih oblog, znaša že neverjetnih 1,5cm. V kolikor se odločite za vgradnjo ogrevanja s toplotno izolacijskimi sistemskimi ploščami z utorom, so le te na voljo posamično ali v kompletu s cevmi za vgradnjo.

Prednosti in inovativna zasnova prepričajo!

Inovativno zasnovo sistema za površinsko ogrevanje MFH Systems odlikuje majhna vgradna višina. Preko toplotno izolativnih sistemskih plošč,  sistem enakomerno razprši toploto po celotni površini. Zahvaljujoč majhnim akumulacijskim masam je zagotovljen hiter prenos toplote v prostor. Tankoslojna struktura z nizko akumulacijsko maso pa omogoča nižje temperature dotoka in s tem prihranek na energiji. Tudi toplotna črpalka vam bo hvaležna!

Rešitev je razvila nemška družba MFH Systems z dolgoletno tradicijo na področju razvoja izdelkov in celotnih sistemskih rešitev za ogrevanje, prezračevanje in ohlajevanje objektov. Lasten razvojno-testni center, proizvodnja in izvedba ogrevalno – prezračevalnih sistemov zagotavlja strokovno in najhitrejšo rešitev za še tako kompleksno zahtevo in željo. MFH Systems GmbH je prejemnik nagrade TOP 100 Inovator 2021.

Sistem površinskega ogrevanja MFH Systems nudi veliko prednosti, tako iz tehničnega, kot izvedbenega in uporabniškega vidika in postavlja nove smernice, modernim, energetsko prijaznim in varčnim sistemom ogrevanja. Celotni sistem E-NERGY je preverila in certificirala družba TÜV Rheinland.

V podjetju MFH Systems Slovenija Vam z veseljem svetujejo, predstavijo vse prednosti, opravijo ogled na objektu in pripravijo ponudbo.

Kontakt: MFH SYSTEMS Slovenija, Dejan Dobrijevič

040 841 611    I   dejan.dobrijevic@mfh24.com

www.mfh-systems.com

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title