PRILAGODITE SVOJ DOM SODOBNIM STANDARDOM Z VARČNIM OGREVANJEM MYSUN

Električno ogrevanje MySun se je na trgu uveljavilo zaradi učinkovitosti, kvalitete in nizke začetne investicije, ki jo spremljata dolga življenjska doba in garancija. Za vgradnjo ni potrebnih večjih gradbenih del, pa tudi vzdrževanja ne, hkrati pa so sistemi popolnoma neodvisni in omogočajo 100 % svobodo pri vgradnji in upravljanju. Največji del ponudbe MySun predstavljajo IR-paneli in električno IR-talno gretje, ki je najučinkovitejši sistem IR-ogrevanja.

Zakaj je IR-ogrevanje tako varčno in učinkovito?

To, kar naredi sisteme IR-ogrevanja učinkovite in varčne, je sam način delovanja. Pri IR-ogrevanju sistemi direktno ogrevajo površine in predmete okoli sebe, ne zraka. Ker so predmeti v prostoru razgreti, občutite isto raven udobja pri od dveh do treh stopinjah nižji temperaturi zraka kot pri sistemih, ki direktno ogrevajo zrak. Ker se toplota akumulira v predmetih, ne prihaja do takšnih prezračevalnih izgub, v nasprotju s klasičnimi centralnimi sistemi ogrevanja pa pri električnem IR-ogrevanju tudi ne prihaja do izgub prek cevovodov, saj se vsa elektrika dejansko spremeni v toploto. Dobro pa je vedeti, da pod IR-ogrevanje ne spadajo samo IR-paneli. Vrsta IR-ogrevanja je tudi električno IR-talno gretje, ki velja za enega izmed najučinkovitejših sistemov ogrevanja.

Kdaj izbrati električno talno gretje in kdaj IR panele?

Če gradite ali prenavljate in še nimate položenih končnih talnih oblog, je električno talno gretje najbolj smiselna izbira. Električno IR-talno gretje je namreč najučinkovitejše IR-ogrevanje, saj ima skoraj idealen profil toplote, ki ga z radiatorskim ogrevanjem in IR-paneli ne moremo doseči. Je cenovno ugodna, energetsko varčna in zdrava rešitev za vaš dom, ki ob nizki začetni investiciji in dolgi življenjski dobi zagotavlja visoko bivalno udobje.

Električno talno gretje zagotavlja raven udobja in učinkovitosti, ki ju klasični ogrevalni sistemi preprosto ne morejo doseči. Z izbiro električnega talnega gretja si zagotovite številne prednosti:

 • Energijska učinkovitost: Pri električnem talnem gretju se vsa elektrika spremeni v toploto in ne prihaja do izgub preko medijev, tako kot pri centralnih sistemih ogrevanja. Zaradi velike ogrevalne površine in nizke temperature ogrevanja je električno talno gretje zelo varčno. Hkrati je sistem popolnoma neodvisen in omogoča 100 % svobodo pri vklopu in regulaciji po posameznih prostorih, s čimer si zagotovite znatne prihranke pri ogrevanju. 
 • Nizka začetna investicija: Cena električnega talnega gretja je ugodna, skupna začetna investicija pa neprimerljivo nižja od začetne investicije v centralne ogrevalne sisteme. Medtem, ko bi za povprečno hišo 100 kvadratnih metrov za električno talno ogrevanje odšteli med 2.500 € in 3.500 €, bi za toplotno črpalko z vsemi grelnimi telesi in inštalacijami plačali tudi 5x več. 
 • Lahka vgradnja brez velikih gradbenih del: Montaža IR-talnega gretja je preprosta, hitra in poteka brez večjih gradbenih del. V primerjavi s klasičnim talnim gretjem je električno IR-talno gretje lažje in tanjše ter ne potrebuje kotla, kotlovnice in cevi.
 • Izjemno tanko in primerno za vgradnjo pod skoraj vse vrste talnih oblog: Električno talno gretje lahko vgradite pod večino končnih talnih oblog, kot so parketi, vinili, laminat, ploščice, PVC in topli pod. Glede na način vgradnje in izbiro talne obloge lahko izbirate med grelnimi preprogami (za pode, ki se lepijo na tla, npr. ploščice) in grelnimi folijami (za pod plavajoče pode, npr laminat). Tako grelne preproge kot tudi grelne folije so zelo tanke, zato so idealna rešitev za adaptacije, kjer ste omejeni z višino tal. 
 • Najvišji standard udobja: Električno talno gretje vam zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote po prostoru, hkrati pa ne izsušuje zraka, ne dviga prahu in je popolnoma neslišno.

IR-paneli so s svojimi podobnimi prednostmi dobra alternativa električnemu talnemu gretju takrat, ko ne želite posegati v tla in želite hitro rešitev ogrevanja brez kakršnih koli gradbenih del.

Za kakšne objekte je IR-ogrevanje odlična rešitev?

IR-ogrevanje je najbolj ekonomsko smiselno kot primarno ogrevanje v toplotno dobro izoliranih objektih. Začetna investicija v električno IR-ogrevanje je namreč neprimerljivo nižja kot v katerikoli sistem centralnega ogrevanja. Čeprav so mesečni operativni stroški nekoliko višji kot npr. pri toplotni črpalki, pa se pri dobro izoliranih objektih, kjer je potreba po ogrevanju relativno majhna, toliko višja začetna investicija v toplotno črpalko pogosto ne povrne v celotni življenjski dobi sistema. Tu je seveda treba upoštevati tudi stroške vzdrževanja, ki jih pri IR-ogrevanju v nasprotju s centralnimi sistemi ogrevanja ni.

IR-ogrevanje je odlično tudi kot dodatno ogrevanje namenskih prostorov v vseh objektih, kot so npr. kopalnice, kjer si z majhnim vložkom zagotovite več prijetne toplote samo tam, kjer jo dejansko potrebujete. Ta rešitev je dobrodošla še posebej v prehodnih obdobjih, ko vam še ni treba ogrevati celega doma, v posameznih prostorih pa vam je že hladno. Za takšne primere je IR-ogrevanje vedno prava izbira, saj poleg nizke začetne investicije zagotavlja varčnost in prijetno bivalno udobje.

IR-ogrevanje je dobra izbira tudi za ogrevanje vikendov in počitniških objektov, kjer je hitra odzivnost sistema ključnega pomena. Ker v teh objektih navadno redkeje potrebujemo ogrevanje, je električno IR-ogrevanje ugodnejše in bolj smiselno od precej dražjih centralnih sistemov, kot so npr. toplotne črpalke.

Gradite ali prenavljate, pa ne veste kje začeti?

MySun-ova ekipa vam lahko izpelje celoten projekt, od svetovanja pri izbiri vrste električnega talnega gretja, do projektiranja na podlagi vašega tlorisa in vgradnje. Pred začetkom projekta vgradnje električnega talnega gretja je dobro vedeti:

 • Katere končne talne obloge boste položili: Od vrste končne talne obloge je odvisna sama izbira sistema električnega talnega gretja. Za pod ploščice in talne obloge, ki se lepijo na tla, so primerne grelne preproge, medtem ko se pod plavajoče pode (laminati, vinil, ipd.) položijo grelne folije, kjer gre za suho-montažni sistem.
 • Koliko ste omejeni z višino tal: Oba sistema električnega talnega gretja sta v primerjavi s klasičnim talnim gretjem izjemno tanka. Debelina grelnih preprog je 4 mm – 5 mm, medtem ko je debelina grelne folije le 0,2 mm. Pri višini je potrebno vzeti v zakup tudi druge sloje, kot je npr. talna izolacija, sloj lepila (v primeru grelne preproge) in sama debelina vaše končne talne obloge.
 • Kakšno pokritost potrebujete: Generalno pravilo je, da se v primeru osnovnega ogrevanja priporoča 80 % pokritost tal. Pokritost pa je odvisna tudi od same izolacije objekta in drugih faktorjev, zato lahko v primeru dobro izoliranega objekta ali želje po občasni uporabi talnega gretja kot dodatnega ogrevanja v praksi pokrijete tudi manjšo površino prostora. 
 • Kakšen termostat izbrati: Na voljo je širok nabor termostatov za električno talno gretje. Izbirate lahko med analognimi, digitalnimi in WiFi termostati. Dobro pa je vedeti, da si z MySun-ovimi digitalnimi termostati lahko natančno nastavljate urnike ogrevanja po prostorih in tako dodatno optimizirate delovanje in porabo. 

 

STOPITE V STIK S STROKOVNJAKI ZA ELEKTRIČNO OGREVANJE MYSUN ALI JIH OBIŠČITE V SALONU V BREŽICAH

Če imate specifično vprašanje in nanj ne najdete odgovora, kontaktirajte MySun-ovo ekipo, ki vam bo z veseljem brezplačno svetovala. MySun lahko obiščete tudi v salonu v Brežicah in si ogledate delovanje sistemov električnega talnega gretja in IR-panelov v živo.

www.mysun.si

Brezplačna tel. številka: 080 73 07

Obiščite salon: Cesta bratov Cerjakov 43, 8250 Brežice

MySun je registrirana blagovna znamka podjetja Koop trgovina d.o.o.

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title