Preverite 4 ključne prednosti betonske strešne kritine

Streha je najbolj izpostavljen del hiše. Ravno zato je pomembno, da pri nakupu poleg aktualnih trendov in cene pomislimo tudi na obnašanje kritine v različnih vremenskih razmerah. Predvsem v poletnem času smo pogosto priča škodi, ki jo naredijo neurja s točo in vetrom. Da bo takšnih in podobnih nevšečnosti čim manj, smo v tem članku naredili kratko primerjavo treh najpogostejših vrst kritin na našem trgu in si pogledali, kako na njih vplivajo različni vremenski pojavi. Govorili smo s strokovnjaki iz vodilnega slovenskega podjetja na področju proizvodnje betonskih kritin, s strokovnjaki podjetja Strešniki Golob. Strešnike Golob (betonska kritina) bomo primerjali z glineno in pločevinasto strešno kritino, ki se poleg betonske strešne kritine na slovenskem trgu tudi najpogosteje uporablja.

 

😍 Strešniki Golob na modernem objektu, linija prestiž v antracit barvi 👇

 

☝ Prednosti betonske kritine napram glineni
Glavna prednost strešnikov Golob je ta, da vpijajo bistveno manj vode od glinenih, zaradi česar je manjša verjetnost nastanka poškodb zaradi vlage in zmrzali. Tudi toča manj poškoduje betonske strešnike Golob od glinenih. Izkušnje v krajih, kjer so pustošile hude nevihte s točo, so pokazale, da betonski strešniki bolje prenašajo točo, saj je tudi v najhujših primerih prišlo le do manjših poškodb. Tudi test Zavoda za gradbeništvo Slovenije je pokazal, da so betonski strešniki odpornejši na točo od glinenih in od valovitih plošč. Celoten članek o njihovem testiranju je bil objavljen v reviji Gradbenik (februar 2014). Zmotno je prepričanje, da je betonska kritina težja od glinene. Poraba glinene kritine je večja, zato je na kvadratni meter teža enaka, lahko pa je glinena kritina celo težja od betonske. Razlika v teži sicer ne igra velike vloge, saj največjo obremenitev strehe pravzaprav predstavlja snežna odeja.

 

💪 Betonska kritina v primerjavi s pločevinasto kritino
V primerjavi s pločevinastimi kritinami je kritina Golob stabilnejša v pogostih neurjih z vetrom. Obe vrsti kritine sicer točo zelo dobro prenašata. Kadar je toča zares velikih dimenzij, seveda lahko poškoduje tako posamezne betonske strešnike kot pločevinasto kritino. Prednost pri vgradnji betonski strešnikov pa je v tem primeru ta, da je  posamezne strešnike bistveno enostavneje in ceneje nadomestiti kot sanirati poškodovano pločevino. Sanacija pločevinaste kritine je v tem primeru dražja in zahtevnejša. Bistveno bolje od pločevinaste kritine se betonska kritina izkaže v neurjih z vetrom. Če je streha sestavljena iz manjših kosov, se pritisk skozi reže med strešniki izenači in v skrajnih primerih odnese le nekaj strešnikov, kar je enostavno sanirati. Pri kritinah, ki zatesnijo celo površino, pa močan veter večkrat odnese celo streho, včasih z ostrešjem vred.

 

👌 Strešniki Golob, klasični dvovalni, barva bordo rdeča:

 

Betonska kritina ima torej v primerjavi z glineno in pločevinasto številne prednosti. Z izborom le-te vas bo vaša streha dobro in dolgo ščitila. Vseeno pa pred nakupom pridobite vzorce in se še v živo prepričajte o kvalitetni izdelavi in obarvanosti. Držite se zanesljivih proizvajalcev, ki so na trgu že desetletja in vam bodo tudi pozneje na voljo za morebitnih reklamacije. Preverite slovenske proizvajalce z dolgoletno tradicijo in znanjem, ki je prehajalo iz roda v rod. Ne le da bo material vedno lahko dostopen, kar za razne uvoznike ne moremo vedno trditi, hkrati boste tudi podprli domačo proizvodnjo.

 

 

Strešniki Golob so primerni za različne objekte, klasični dvovalni strešnik v rjavi barvi.

 

Vodilni slovenski proizvajalec betonskih strešnikov je podjetje STREŠNIKI GOLOB, kjer je izdelovanje strešne kritine že več kot 50 letna tradicija.  Združena moč izkušenj, znanj in sodobne evropske tehnologije jim omogoča, da lahko na trg ponudijo trdno streho, varno v vseh vremenskih razmerah in streho, ki je estetska,  kljub vsem prednostim in 30 letni garanciji pa še vedno cenovno ugodna.

 

 

 

 

Priporočamo, da si ogledate najnovejši katalog strešnih kritin GolobOb enem pa ne spreglejte NOVOSTI v izdelavi strešnikov “strešniki briljant”, strešniki s posebnim zaščitnim lakom, ki daje kritini prefinjen lesk, zagotavlja izjemno obstojnost barve in nudi večjo odpornost na oprijem umazanije. Pridobite še nekaj dodatnih informacij o slovenskih strešnikih, strešnikih Golob z obiskom spletnega mesta www.stresniki-golob.si.

 

 

Prenesite si najnovejši katalog strešnih kritin

in preverite še več. Na voljo je na povezavi TUKAJ.

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktirajte ponudnika: Strešniki Golob d.o.o.
Borovje 3, 8216 Mirna Peč

07 30 78 990  I  www.stresniki-golob.si

 


 

 

Prelistajte tudi REVIJO  na povezavi TUKAJ 

Čaka vas 48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

 

 

V ogled priporočamo tudi tele aktualne REŠITVE za ureditev okolice ali obnovo vaše hiše 👇

SPLIT toplotna črpalka, ki greje in hladi 👌

Prva klimatska naprava, ki ne piha!

 

Vzroki za nastanek vlage in zidne plesni.

Potrebujem dovoljenje, če želim vrtati vrtino za toplotno črpalko ?

Proizvedite lastno elektriko na strehi vašega nadstreška

Vaša izolacija se pase na sosednjem travniku

Fasadni sistemi Caparol premikajo meje mogočega

Vpliv radona na zdravje

Enostavna rešitev postavitve škarpe.

👉 Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo vašega doma obiščite VSTOPNO STRAN

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: