nedelja, 27 novembra, 2022
DomaOgrevanjeRewaTemp - nov mejnik v tehnologiji toplotnih črpalk

RewaTemp – nov mejnik v tehnologiji toplotnih črpalk

Edinstvena toplotna črpalka RewaTemp greje in hladi. A to, kar je pri tej toplotni črpalki najbolj edinstveno je, da proizvedeno toploto ali hlad tudi akumulira (hrani) ter v eni napravi združuje celo opcijo hkratnega ogrevanja in hlajenja ter priprave sanitarne tople vode.
Sistem je enostaven in zato tudi za vzdrževanje nezahteven. Za vir ogrevanja in hlajenja izkorišča plitvo geotermalno energijo, zato spada med izjemno učinkovite sisteme tudi v primeru oskrbe večjih poslovnih objektov, šol, vrtcev, hotelov, javnih institucij, bazenov, industrijskih objektov, itd. Investicija se povrne v manj kot treh letih ☝

 

RewaTemp, toplotna črpalka in hladilni agregat v eni hibridni napravi z možnostjo akumulacije energije

Hibridna naprava RewaTemp je resnično presežek na področju učinkovite rabe energije. Povsem nadomešča toplotno črpalko voda-voda in hladilni agregat, saj sta obe funkciji integrirani v eni napravi, ki omogoča celo hkratno delovanje obeh režimov. Ogreva in hladi lahko hkrati ali po potrebi glede na letni čas (poleti hladi, pozimi greje). Preklop iz enega režima v drugega je simultan, kar napravi prav tako daje prednost napram klasičnim toplotnim črpalkam, kjer je potreben fizičen preklop naprave iz enega na drug režim. In kar je še posebej izstopajoče je to, da lahko naprava viške toplote ali hlada akumulira. Poleti, ko proizvajamo hladilni energent lahko torej nastale viške toplote akumuliramo in jih kasneje izkoriščamo za ogrevanje in obratno, nam je pojasnil gospod Danijel Muršič, predstavnik podjetja Menerga d.o.o.

 

In kako deluje koncept akumulacije energije? Gre za povsem naraven tok. Predstavljajte si, da imamo na eni strani zgradbe geosondo preko katere (v poletnem času za hlajenje) črpamo energijo, v primeru izkoriščanja podtalnice torej vodo, v sistem in na drugi strani ogret medij (vodo) vračamo v zemljino. Ogreta voda tako akumulira energijo v zemljini (celo nad 6 mesecev), kar pomeni, da jo sistem za režim ogrevanja lahko ponovno izkorišča takoj ali z zamikom. Režim ogrevanja in hlajenja pri napravi RewaTemp lahko poteka vzporedno, kar pomeni da lahko določene prostore grejemo in druge hladimo in to z vgradnjo ene naprave! To je še posebej primerno v periodnih obdobjih (jesen / zima) ali za večje stavbe, kjer imamo v notranjosti zmeraj viške toplote. Navedena prednost se najpogosteje izkorišča predvsem v poslovni rabi (proizvodni obrati, turistični kompleksi). Naprava je namreč dobavljiva v kapaciteti za hlajenje od 30 – 660 kW in kapaciteti za ogrevanje od 40 – 780 kW, torej je primerna za manjše in velike zgradbe.

 


Hibridna naprava RewaTemp se optimalno in samodejno prilagaja potrebam po hladilni in toplotni energiji stavbe. Oglejte si predstavitveni letak KLIK TUKAJ

 

 

 

 

 

Hibridna naprava RewaTemp izkorišča najbolj učinkovit vir energije 👌 Naprava RewaTemp za svoje delovanje izkorišča geotermalno energijo, ki na področju ogrevanja in hlajenja s toplotno črpalko, velja za najbolj učinkovit obnovljivi vir energije. Izkorišča torej podtalnico ali površinsko vodo ali morsko vodo in tudi tehnološke vode oz. energijo iz zemlje preko geosond. Sistem je zasnovan enostavno, kar pomeni da njegova uporaba zagotavlja tudi preprosto in stroškovno nizko vzdrževanje.

 

Ključne lastnosti in prednosti naprave

 • Istočasno proizvaja ogrevalni in hladilni medij ter zagotavlja nižanje potrebne vložene energije.
 • Dejansko paralelno delovanje – brez preklopa med hladilnim/ogrevalnim režimom (kakor to počnejo reverzibilne toplotne črpalke) – zagotavlja minimalno porabo energije za obratovanje.
 • Optimalno samodejno prilagajanje potrebam po hladilni in toplotni energiji stavbe je mogoče s pomočjo zvezne regulacije.
 • Integracija hladilnega agregata, toplotne črpalke in sistema za dogrevanje sanitarne vode v eni napravi zagotavlja minimalno električno priključno moč v zgradbi.
 • Vsak hladilni kompresor ima integriran »oljni management« – upravljanje in nadzor nivoja olja ter sistem za avtomatsko dopolnjevanje, kar zagotavlja visoko zanesljivost sistema in dolgo življenjsko dobo.
 • Proizvodnja toplotne energije temelji na osnovi 100% izrabe obnovljivih virov energije.
 • Hlajenje, ogrevanje in dogrevanje tople vode s pomočjo enega hladilnega cikla.
 • V primeru desuperheaterja se lahko izognemo visokotemperaturni toplotni črpalki za dodatno ogrevanje sanitarne vode na višji temperaturni nivo.
 • Hkratna dogrevanje oz. priprava tople sanitarne vode je mogoča pri vseh režimih delovanja naprave, kar omogoča še dodatno znižanje priključnih moči (opcija).
 • Najsodobnejša tehnologija spiralnih kompresorjev zagotavlja minimalne vibracije in nizko porabo energije.
 • Vgradite en sistem, ki omogoča preprosto in stroškovno nizko vzdrževanje.
 • Majhne prostorske potrebe.
 • COP nad 5.
 • EER nad 6.
 • Okolju prijazno hladilno sredstvo R410a.

Oglejte si video predstavitev sistema RewaTemp 👇

 

Napravo RewaTemp je mogoče enostavno umestiti prav v vsak novodobni sistem ogrevanja in/ali hlajenja. Primerna je za vse, ki želite povečati svoj potencial za varčevanje energije in še dodatno znižati stroške obratovanja na način, da znižate stroške proizvodnje energije za ogrevanje ali hlajenje zgradbe. Naprava ima visok energetski izkoristek, kar pomeni, da gre za izjemno donosno naložbo, ki se povrne v manj kot treh letih. Če upoštevamo, da je življenjska doba ob ustreznem vzdrževanju okoli 20 – 25 let, je slednje odlična investicija. Prihranki so izjemni sploh pri večjih stavbah. Rešitev odločno pripomore k trajnostnim zelenim donosom. Gre za domačo slovensko inovacijo, ki je res vzorna na tem področju. Za izračun investicije in potrebne moči sistema glede na potrebe vaše zgradbe kontaktirajte strokovnjake podjetja Menerga d.o.o.

 

Kontaktirajte ponudnika: Menerga d.o.o., Zagrebška cesta 102, 2000 Maribor

Tel: 02 450 31 00   I    info@menerga.si  I  www.menerga.si

 

👀 Prelistajte tudi revijo na povezavi TUKAJ 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve? Priporočamo tole:

Novost za ogrevanje in prezračevanje notranjih bazenov

https://gradnjainobnova.si/2018/03/07/soncna-elektrarna-korak-naprej/

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

https://gradnjainobnova.si/2019/01/04/postopek-izvedbe-vrtine-in-vgradnja/

Vaš sanjski plavalni ribnik

Wellnes kotiček na domačem vrtu

[Solna infra kabina] Za popolno regeneracijo 🔝

 

Še več nadvse praktičnih vsebin za vašo sanjski dom najdete TUKAJ.


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...