petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaVaš sanjski plavalni ribnik

Vaš sanjski plavalni ribnik

Za vse, ki imate radi kopanje in sprostitev v naravni vodi, je plavanje v lastnem ribniku pravo doživetje.  Vaš vrt krasi v vseh letnih časih, daje tudi dodano vrednost hiši. Pokukali smo v svet naravnih plavalnih bazenov (ribnikov) in si ogledali kakšni so naravni ribniki, ki krasijo tudi slovenske domove. Govorili smo s strokovnjaki podjetja Svilene Linije in preverili, zakaj se vse več lastnikov zasebnih objektov odloča za izgradnjo naravnega plavalnega bazena.

Najprej pa preverimo, kako poteka sama izgradnja?

Vsaka hiša je zgodba zase in prav tako je s plavalnimi ribniki, na je zaupala ga. Čelan iz podjetja Svilene linije. Prav vsak od njih je unikat. Upoštevati je potrebno velikost prostora, specifičnost terena in želje naročnika ter jih združiti v celoto, ki bo kar najbolje povezala želje in danosti.

V ta namen se že pred načrtovanjem oglasijo pri naročniku, si ogledajo teren, se pogovorijo o željah in na podlagi informacij izdelajo idejno zasnovo. “Temelj, na katerem gradimo je individualen pristop k projektu in pripravljenost prisluhniti bodočemu lastniku ter njegovim željam in potrebam”, je še dodala in nas seznanila z idejno zasnovo, ki so jo pripravili za enega od njihovih naročnikov.

Naravni plavalni ribik nudi veliko več od klasičnih bazenov na domačem vrtu. Poleti lahko v njem zaplavate, spomladi in jeseni občudujete lepoto rastlin, pozimi pa morda celo drsate? Plavalni ribnik ali naravni plavalni bazen ponuja vse to in še veliko več. V podjetju Svilene linije je nudijo celovito storitev, od ideje do izvedbe. Po poglejmo nekaj primerov naravnih ribnikov, ki krasijo tudi slovenske domove.

 

Naravni plavalni ribniki izpod rok slovenskih mojstrov:

Še več naravnih plavalnih ribnikov si oglejte v galeriji naravnih plavalnih ribnikov podjetja Svilene linije.

 

Naravni ribnik – ekološko neoporečen del narave ob vašem domu

Ob pogovoru o prednosti naravnih plavalnih ribnikov smo bili očarani. In kaj je tisto, kar najbolj prepriča? Največja prednost naravnega plavalnega ribnika je v tem, da je to ekološko neoporečen del narave ob vašem domu, ki ga je lahko negovati in se popolnoma vključi v vrtno okolje in tako poskrbi za lepo skupno podobo.  Gosto poraslo obrežje ribnika z zanimivimi rastlinami in žuboreča voda v potočku nam dajejo idilično sliko, hkrati pa je to tudi primerno življenjsko okolje za številne živali, ki jih boste lahko občudovali čisto od blizu. Prednost plavalnega ribnika ali naravnega plavalnega bazena pred klasičnim je tudi ta, da ne potrebuje kemikalij za čiščenje in vzdrževanje vode. Poraba energije je do 70 odstotkov manjša kot pri klasičnih bazenih, letno vzdrževanje je minimalno, kar posledično pomeni manj denarja in časa. Velik prihranek je tudi v tem, da vode ni treba izpuščati in ker krasi vrt v vseh letnih časih, daje tudi dodano vrednost hiši.

Naravni plavalni bazeni so zaradi svoje ekološke naravnanosti zagotovo zanimivi, prav tako pa prispevajo k ozaveščanju ljudi o možnosti sobivanja z naravo, čemur bi morali v današnjem času nameniti veliko pozornosti, če jo želimo ohraniti za naše vnuke in pravnuke.

Več o sami izgradnji lahko preverite TUKAJ.

Kontaktirajte ponudnika: Svilene Linije d.o.o., Župančičeva ulica 29, 2331 Pragersko, pokličite: 041 339 875 ali pišite na info@svilene-linije.si, www.svilene-linije.si

Wellnes kotiček na domačem vrtu

Oljenje lesene terase, da ali ne?

Novosti na področju senčenja

 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...