window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Novost za ogrevanje in prezračevanje notranjih bazenov

V domačem bazenu je prijetno počutje ključno. Poleg temperature prostora in vode ima pomembno vlogo tudi vlažnost zraka. Notranji bazeni morajo biti dobro ogreti, da se v njih počutimo prijetno, priporočena temperatura notranjega bazena znaša 30 stopinj Celzija, kar je za cca 8 stopinj Celzija več kot v ostalih prostorih. Z višjo temperaturo prostora pa posledično izhlapeva tudi voda, s čimer se ustvarja vlažna bazenska klima. Če je le ta previsoka, se ne počutimo udobno. Posledično pa lahko visoka vlaga privede tudi do kondenzacije, ki povzroča korozijo in plesen. Prezračevanje in razvlaževanje je tako ključno za zagotavljanje prijetnega sproščanja v notranjem bazenu.

 

 

Sodobna rešitev: Multifunkcionalna prezračevalna naprava za popolno udobje v domačem bazenu 👌

V notranjih bazenih je zaradi izhlapevanja vode vedno visoka stopnja vlažnosti. Foto: Menerga d.o.o.

 

☝ Preverjena rešitev na trgu: ThermoCond izjemna naprava za ogrevanje in prezračevanje notranjih bazenov

Naprava družine ThermoCond je multifunkcionalna naprava, narejena posebej za ogrevanje in prezračevanje manjših in tudi večjih bazenskih prostorov (na voljo so štirje tipi, ki ustrezajo različnim potrebam glede na velikost bazenskega prostora, ki ga želimo ogrevati in prezračevati). Z integrirano toplotno črpalko in rekuperatorjem naprava ThermoCond prostor hkrati ogreva, razvlažuje in prezračuje. Poskrbi za odlično klimo in zagotavlja vedno varčne obratovalne režime pri najvišji stopnji ugodja (zimski in letni režim). Možen je priklop na obstoječo hišno toplotno črpalko. Vgradi se lahko tudi v obstoječe bazenske prostore.

 

Izbor ustreznega tipa naprave je odvisen od velikosti bazenskega prostora
Pri izbiri primernega tipa naprave ThermoCond upoštevamo velikost bazenskega prostora, vodno površino bazena, želeno temperaturo zraka in bazenske vode in pogostost uporabe bazena. V nadaljevanju še kratek pregled kako sistem deluje:

 

 

Optimalna cirkulacija zraka je ključnega pomena za optimalno klimo v bazenu. Ilustracija: Menerga d.o.o.

 

 

 

Pot zraka teče skozi razvlaževalnik z rekuperacijo toplote (vračanjem toplote v prostor), s čimer preprečimo toplotne izgube in zagotovimo prijetno klimo v prostoru. Ilustracija: Menerga d.o.o.

 

 

Naprava ThermoCond zagotavlja najvišjo stopnjo vračanja toplotne energije, odlikujejo jo majhni stroški obratovanja in robustna konstrukcija. Z integrirano toplotno črpalko in rekuperatorjem naprava ThermoCond prostor hkrati ogreva, razvlažuje in prezračuje. Dodatni sistemi ogrevanja, kot so radiatorji ali ploskovna ogrevanja, v večini primerov niso potrebni.

 

 

🤩 Priporočljiv dodatek: Talni linijski difuzorji
Linijski difuzorji spadajo med klima opremo, ki nikakor ne sme manjakti pri klimatizaciji bazena, saj bistveno zviša bivalno ugodje v prostoru. Pri podjetju Menerga poskrbijo tudi za vgradnjo talnih linijskih difuzorjev po meri. V primeru prezračevanja bazenskih prostorov je linijske difuzorje smiselno namestiti pred okenske površine, saj se na ta način prepreči rošenje na oknih in neprijetno kapljanje kondenza iz stropa. Prav tako pa talni linijski difuzorji preprečujejo prepih v področju tal, kar pomeni ugodnejše bivalne pogoje za kopalce in tudi tiste, ki v prostoru le počivajo. KLIK ZA VEČ

 

 

Na voljo so različni tipi naprave ThermoCond, ki zadostujejo potrebam ogrevanja in prezračevanja manjših domačih bazenov in tudi večjih bazenskih kompleksov. V nadaljevanju si oglejte video, ki sicer predstavlja rešitev za večje bazenske komplekse, a je princip delovanja pri vseh tipih naprave enak.

 

Oglejte si video in se seznanite z vsemi detajli učinkovite naprave ThermoCond:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika varstva osebnih podatkov.
I Accept

 

👉 Za več informacij kontaktirajte ponudnika, rešitev na slovenskem trgu vgrajuje podjetje Menerga d.o.o. Podjetje Menerga je visoko tehnološko inženiring podjetje, ki poskrbi za energetsko varčno klimatizacijo, prezračevanje, ogrevanje in hlajenje. “V novogradnjah in obstoječih zgradbah poskrbimo za zmanjševanje porabe energije in potrebe po energiji. Naša strategija je preprosta: zmanjšati potrebno energijo na minimum, reciklirati energijo iz okolja in ponovno uporabiti presežke energije. Z več kot 25 leti izkušenj in številnimi mednarodnimi nagradami za vzorne projekte, zagotavljamo trajnostne rešitve ambicioznim strankam”, so nam zaupali ob prijetnem pogovoru.

 

Kontakt: Menerga d.o.o., Zagrebška cesta 102, 2000 Maribor
Tel: 02 450 31 00   I    info@menerga.si  I  www.menerga.si

 

 

 

 

👀 Prelistajte tudi revijo na povezavi TUKAJ 

 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve? Priporočamo tole:

https://gradnjainobnova.si/2020/09/12/v-prenovo-z-gotovinskimi-krediti-delavske-hranilnice/

https://gradnjainobnova.si/2018/02/06/360-virtualna-predstavitev-prostorov/

https://gradnjainobnova.si/2019/09/02/suzenj-kljucev-nic-vec/

https://gradnjainobnova.si/2019/03/23/letne-kuhinje-sunday-melody/

https://gradnjainobnova.si/2018/02/12/betonski-izdelki-oblak/

 

Še več nadvse praktičnih vsebin za vašo sanjski dom najdete TUKAJ.

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title