sobota, 25 junija, 2022
DomaGradnjaKakovostna osvetlitev izboljša učni uspeh!

Kakovostna osvetlitev izboljša učni uspeh!

V zimsko jesenskih mesecih je dnevne svetlobe manj, naši otroci pa preživijo precej več časa v svojih sobah. Izvedite, zakaj je kakovostna naravna osvetlitev tako dragocena in razsvetlite otrokom pod do dobrega šolskega uspeha.

 

👌 Majhno spoznanje, ki lahko vašemu otroku prinese VELIKO koristi!

Danes vsaj večina med nami najbrž ne pomisli, da bi lahko zaradi nezadostne naravne osvetlitve  prostorov imeli težave s storilnostjo. Kaj šele, da je prav od svetlobe odvisna tudi uspešnost otrok, pred katere kot družba postavljamo vedno večje zahteve; dejansko od vsake generacije pričakujemo več. Raziskava, ki so jo opravili pri Alberta Education, je dokazala, da se lahko ob optimalni osvetljenosti z dnevno svetlobo učne sposobnosti bistveno izboljšajo. V ozadju te organizacije je ministrstvo kanadske province Alberta, ki je odgovorno za predšolsko vzgojo, osnovnošolsko izobraževanje in srednješolsko izobraževanje v regiji, v njihovi raziskavi pa je sodelovalo kar 30.000 učencev.

 

👉 Najboljše rezultate na testiranju so dosegali tisti, ki so obiskovali pouk v učilnicah, osvetljenih s fasadnimi in strešnimi okni. Izidi testov – ne samo te, ampak tudi številnih drugih raziskav – so pokazali, da so koristi kakovostne osvetlitve raznotere in presegajo zgolj izboljšan učni uspeh.

 

🙏 Rezultati niso le ocene v šoli
Takšen način osvetlitve s fasadnimi in strešnimi okni pomeni, da so učenci prejemali dnevno svetlobo od strani in zenitalno svetlobo od zgoraj, kar je najbolj naravno za človeški organizem. Učni uspeh otrok, ki so imeli kakovostno osvetlitev s strešnimi okni,  je bil do 20 odstotkov boljši pri branju in do 26 odstotkov boljši pri reševanju testov iz matematike. To pa nikakor ni razlika, ob kateri bi lahko kdorkoli odmahnil z roko. Nenazadnje pa sploh ne gre le za slovenščino in matematiko, številne raziskave so že dokazale, da prinaša več dnevne svetlobe vsakomur boljše razpoloženje, višjo moralo, manjšo napetostjo oči in manjšo utrujenost organizma. Vse to verjetno privoščimo tudi sami sebi, kaj torej ne bi lastnim otrokom.

 

🔔 Ni vse v rokah ravnateljev
Jesen je pred vrati! Mladina je ponovno sedla v šolske klopi. Te dni so zagotovo še več odzunaj, kmalu pa bo nastopilo obdobje šolskih obveznosti in obšolskih dejavnosti, kar jim bo zapolnilo malodane od svita do mraka že tako skrajšane jesenske dni. Manj bo tako svežega zraka, kot dnevne svetlobe, vedno več časa bodo preživeli v zaprtih prostorih.

To je zgodba o nas “The indor Generation”   😲 Oglejte si TALE osupljiv video prispevek

 

Za pravo in zadostno naravno osvetljavo v šolah bodo morali poskrbeti šolniki, oziroma je to, če pogledamo širše, stvar pravne regulative države. Glede tega upajmo, da bomo kot družba znali v čim večji meri poskrbeti za takšne izboljšave, ki lahko imajo pozitiven vpliv na cele generacije naših zanamcev, saj je vpliv posameznika na tovrstne odločitve precej omejen; od številnih raziskav včasih minejo leta ali celo desetletja, preden takšna spoznanja zaživijo v praksi. Kakšne pogoje pa boste ustvarili za uspeh in razvoj vašega otroka v vašem domačem okolju, pa je odvisno izključno od  … saj veste koga.                                                                                                                                  

 

Zadostna dnevna svetloba ne vliva le na uspešnost in produktivnost, ampak izboljšuje razpoloženje, zmanjšuje splošno utrujenost in prinaša zaradi vsega tega tudi finančne koristi. Študije so dokazale, da lahko izboljšani pogoji naravne osvetlitve notranjih prostorov prinesejo tudi opazno boljše učne rezultate otrok.

 

👀 In kako oblikovati prostor, ki spodbuja otrokov razvoj, učenje in domišljijo?

Poiščite navdih v zbirki Otroška soba po novem. TOP! 
Preberite in oglejte si:

  • kako naravna svetloba vpliva na zdravje in dobro počutje otroka,
  • kako ustvariti najbolj kul prostor z zabavnimi in koristnimi dopolnitvami, o katerih sanja vsak otrok.
  • primere prenovljenih otroških sob s fotografijami »prej in potem«.

👉 Na voljo je na povezavi TUKAJ! 

 

 

 

Urejate mansardo in v njej tudi otroško sobo? Potem si tele ideje in inspiracije, za simpatično ureditev otroške sobe, preprosto morate ogledati. Ne spreglejte jih! Klik TUKAJ 😍

 

Popeljite otroke v domišljijski svet čarobnosti s strešnimi okni Velux. Za Vaš dom izberite kakovost.

Še več o rešitvah, ki jih ob prenovi mansarde preprosto morate poznati najdete na www.velux.si

 

 

Kontaktirajte ponudnika: VELUX Slovenija d.o.o., Ljubljanska 51 a, 1236 Trzin

01 724 68 68 I www.velux.si

 


 

 

Prelistajte tudi REVIJO  na povezavi TUKAJ 

Čaka vas 48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

 

 

V ogled priporočamo tudi TOLE:

Bližje zvezdam, bližje sebi.

https://gradnjainobnova.si/2019/09/04/mansarda-udobje-v-podstresnem-stanovanju-%f0%9f%a4%97/

Notranja vrata in aktualni trendi 🤩

6 nasvetov za ureditev majhne kopalnice

https://gradnjainobnova.si/2020/04/07/sodoben-dom-in-aktualni-trendi/

Novost za ogrevanje in prezračevanje notranjih bazenov

Multifunkcionalna roleta FALCON 👌

https://gradnjainobnova.si/2020/04/22/7-pomladnih-idej-za-ureditev-vase-terase/

https://gradnjainobnova.si/2020/04/20/7-atraktivnih-trendov-za-prenovo-ali-gradnjo-vase-hise/

 

Še več nadvse praktičnih rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma NAJDETE TUKAJ!


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...