[Naravni kamen] Večna eleganca!

Kamen je trdna, naravna snov, ki je nastala iz enega ali več mineralov. Obstaja na tisoče vrst kamna, ki so bili izkopani skozi stoletja. Kamnolomi se nahajajo po vsem svetu. Večina naravnega kamna prihaja iz Italije, Španije, Turčije, ZDA, Mehike, Kitajske, Tajvana, Indije, Grčije, Kanade, Francije in Brazilije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

💎 Kamen vsebuje naravne kristale. Ti kristali odbijajo svetlobo in tako se zagotovi sijaj na površini.

 

 

Nujno je natančno poznati vrsto kamna, ki ga je treba ohraniti. Kamen je naravna snov, zato lahko različne kemikalije za čiščenje pustijo na kamnu nezaželene učinke.
Imena kamna so po navadi sestavljena iz dveh besed. Prvi del opisuje barvo kamna, drugi pa kje je bila kamnina izkopana.

 

Eleganca kamna v vaš dom 👌

Ste v fazi, ko se sprašujete kateri material vnesti v vaš dom, da bo občutek naravnosti, domačnosti večji? Naravni kamen vsekakor sodi med material, ki bo s svojo teksturo in strukturo izpolnil pričakovanja in obenem ohranil moderni in estetski videz domovanja.

 

 

 

 

Čisti naravni kamen predstavlja dejansko odrezano strukturo materiala 👉

 

 

 

Naravni kamen je zgodovinsko zelo zasidran med Slovenci, danes pa je dobro zastopan pri kuhinjskih pultih, stopniščih in kaminih.

 

Naravni kamen je enostaven za vgradnjo, saj se postopek ne razlikuje bistveno od vgradnje keramičnih ploščic, s tem da smo pri naravnem kamnu svobodnejši pri formatih.

 

 

 

Primeren je tako kot stenska in kot talna obloga. 👌

 

 

 

Pri urejanju zunanjosti, se uporabniki bolj usmerjajo v granite, v notranjih prostorih pa v marmor in druge apnence. Dovolite si, da so manjše stene obložene v enem kosu, kar pričara zelo estetski vtis.

 

‼ Pomembno: mediteranskih kamnov ne uporabljajte za talne obloge zunanjih ureditev, še posebno če so polirani, saj kamen izgubi sijaj.

 

 

Kontaktirajte ponudnika: 

Kamnoseštvo Korpar, Boštjan Korpar s.p., Dvorjane 65B, 2241 Dvorjane

+386 40 240 491 I www.korpar.si

 

Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

👀 Prelistajte revijo na povezavi TUKAJ 

 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

V ogled priporočamo tudi TO 👇

 

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja