nedelja, 27 novembra, 2022
DomaNa terasiNovosti na področju senčenja

Novosti na področju senčenja

Do nedavnega je veljalo, da so senčniki in tende najcenejša in najpogostejša izbira. Pri strokovnjakih za senčenje smo preverili, kako je s platni – se res umažejo in obrabijo, ter konstrukcije – se pokvarijo? Gospod Danijel Kraljič iz podjetja Senses d.o.o. pravi: “Ob pravilni uporabi, vam bo tkanina na tendi služila najmanj desetletje in več. Ogrodje iz trajnih materialov in z tehničnimi inovacijami je uporabno doživljensko. Tkanino je mogoče kadarkoli zamenjati in tako obnoviti vašo tendo.” Razvoj senčil je v zadnjih letih zelo intenziven, na trgu se je pojavila vrsta tehnološko in arhitekturno dovršenih izdelkov. V pomoč katero senčilo izbrati predstavljamo nekatere njihove osnovne značilnosti.

Alu pergole in pergotende

Alu pergole in pergotendele so celovite rešitve za zaščito pred soncem, dežjem in vetrom. Njihov moderni in atraktivni videz jih uvršča med najprivlačnejše in estetsko dovršene izdelke, ki so primerni v vsakem okolju.

Obstajajo alu pergole s pogonskimi sistemi ali s fiksno streho, pri vseh pa je z določenim naklonom poskrbljeno za odtok vode.Pergole je mogoče na vseh straneh zapreti s PVC stenami. Na voljo so polne stene ali stene tipa okna iz platna in trde stene, ki so narejene iz aluminija, stekla ali polikarbonata.

Lastnost, ki aluminijaste pergole s pomično streho dela edinstvene, je možnost vzpostavitve strehe s sistemom za “zaščito pred soncem” in “zaščito pred dežjem”. Sistema sta neodvisna drug od drugega, lahko pa sta obe različici nameščeni hkrati.

Zložljiva streha je narejena iz PVC tkanin, odpornih na sonce in dež.

Markize

Markize so namenjene senčenju objektov, balkonov in teras. Videz, ki ga prilagodimo s široko ponudbo dekorativnih platen, nudi udobje in vpliva na počutje v prostoru. Vrhunska platna so zaščita pred dežjem, saj so večkrat impregnirana prav tako pa ne prepuščajo UV žarkov.

Pogon markiz je lahko ročni ali električni. Vodljivost elektro-pogona je mogoča v dveh oblikah, preko daljinskega upravljanja ali preko fiksnega stikala. Možnost odpiranja ter zapiranja markiz je tudi avtomatska. Ta se odziva na sončno svetlobo in vetrne tresljaje.

 

Senčna jadra so moderna oblika senčila

Senčna jadra so moderna oblika senčila, ki zaradi različnih oblik postavitve predstavljajo sodobno in atraktivno zaščito pred soncem. Obogatijo vaš vrt, teraso ali dvorišče s prefinjenim in elegantnim izgledom. V podjetju Senses d.o.o. se pri izdelavi prilagodijo željam uporabnikov. Lahko se dobijo iz redne ponudbe, ali pa se priredijo glede na površino, kjer se postavijo.

 

Roloji

Roloji so odlično in učinkovito senčilo, katerega uporabniki nameščajo za zaščito pred vročino in tudi za zaščito pred vetrom, dežjem in snegom. Odvisno od namena, je nanj nameščena primerna tkanina.

Namestitev rolojev ob steklenih površinah tvori dodatni zračni most, ki nastane med steklom in senčilom. Izolacija tako uravnava temperaturo prostora, v katerem je senčilo nameščeno.

Pogon rolojev je lahko ročni ali električni. Vodljivost elektropogona je mogoča v dveh oblikah, preko daljinskega upravljanja ali preko fiksnega stikala. Možnost odpiranja ter zapiranja rolojev je tudi avtomatska. Ta se odziva na sončno svetlobo in vetrne tresljaje.

Možno je izbirati različne vrste tkanin, prav tako pa tudi barve, ki nato dodajo vrednost k izgledu vašega objekta.

 

Prispevek podjetja: Senses d.o.o.

Socka 53, 3203 Nova Cerkev

Kontakt: 041 675 638 

E-mail: info@senses.si

www.senses.si

 

Uredništvo priporoča, preberite tudi: Koristni nasveti ob menjavi oken


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...