četrtek, 28 septembra, 2023

Vgradnja geosonde [Prihodnost ogrevanja]

Rešitev z geosondo je pametna in trajna naložba za brezskrbno ogrevanje in hlajenje vašega doma.

Sistem je resnično najbolj varčen na trgu in deluje optimalno tudi na objektih s slabšo izolacijo in objektih večjih kvadratur. Da bi lahko izkoriščali geotermalno energijo, je potrebna vrtina, predhodno izdelana vrtalnim strojem. Več o sistemu ogrevanja predstavljamo v nadaljevanju, je pa pred samim začetkom vgradnje geosonde dobro poznati v kakšni meri so tla okoli nje prevodna. Strokovnjake na področju geometralne energije, smo povprašali kakšen je postopek izvedbe in kaj je dobro vedeti o geosondah. 

✍ Strokovnjak navaja: Kakovostna izvedba vrtine in vgradnja geosonde je ključnega pomena za brezhibno delovanje toplotne črpalke. Prednosti vgradnje geosonde in toplotne črpalke zemlja-voda je tudi ta, da postavitev ne kvari končnega videza okolice, saj se geosonda nahaja pod površjem. Zavzame skoraj nič oz. zelo malo prostora, vgradnja je tako možna tudi na manjša zemljišča. V globini zemlje se nahaja zadostna količina geotermalne energije, ki je na razpolago ves čas. Geotermalna energija ima ogromen potencial, saj celoten geotermalni sistem po nekaterih ocenah vsebuje več kot 50.000-krat več energije kot se je v optimalnih pogojih lahko pridobi iz zemeljskih plinov in naftnih goriv po vsem svetu. Ta energija se lahko učinkovito uporablja za ogrevanje, toplo vodo in hlajenje s toplotno črpalko, vendar je zavoljo prenosa te brezplačne energije na površje zemlje do toplotne črpalke potreben poseben proces geotermalnega vrtanja.

In kako poteka postopek vgradnje geosonde?

Pred začetkom izvedbe je potrebno pripraviti ustrezno dokumentacijo in pridobiti ustrezna dovoljenja, pridobitev dovoljenj se razlikuje glede na vrsto vrtine. Torej ali gre za vrtanje vrtine za toplotno črpalko voda – zemlja ali voda- voda. V podjetju Easy vrtine vam ponudijo celovito, trajno in varčno rešitev s kakovostno izvedbo. Pridobijo vsa potrebna dovoljenja in uredijo projektno dokumentacijo. Za vgradnjo geosond se običajno izvedejo vrtine globine 80 do 150 m. Najprej se opravijo vrtalska dela, nakar se vgradi geosonda, sledijo spremljevalna zemeljska dela, postavitev razdelivcev in povezava do objekta in kotlovnice, ter priključitev na sistem.

Kako pa je z vgradno toplotne črpalke in kakšno izbrati?

podjetju E-globe poskrbijo za celovito rešitev in glede na zahteve vašega objekta in glede na vaš plan energetske obnove priporočajo ustrezen izbor toplotne črpalke in sistema ogrevanja, ki ga tudi strokovno vgradijo in namestijo. Toplotno črpalko vgradijo v obstoječ sistem ogrevanja, tudi radiatorskega ali pa vam izvedejo celovito prenovo z vgradnjo talnega ali stenskega ogrevanja in toplotne črpalke. Celoten sistem nadgradijo tudi z vgradnjo sončne elektrarne. Kontakt: 051 650 296, info@eglobe.si

☝ Seznanite se s prednostmi izkoriščanja geotermalne energije TUKAJ:

  • Z geotermalnim sistemom boste zmanjšali stroške ogrevanja in hlajenja tudi do 70 %
  • Gre za okolju prijazno in zanesljivo ogrevanje in hlajenje vašega doma.
  • Sistem lahko energijo proizvaja 24 ur na dan.
  • Rešitev ni odvisna od vremenskih vplivov.
  • Naložba povečuje vrednost vaše nepremičnine.
  • Sistem odlikuje zelo dolga trajnost in življenjska doba sistema 30+ let, na geosondo je garancija 50 let.
  • Delovanje sistema je zelo tiho – samo notranja enota.
  • Stroški vzdrževanja so skoraj nični.
  • Na voljo je subvencija Eko sklada pri investiciji do 40 % naložbe ali največ 6.250 EUR.
  • Obratovalni stroški so nizki, izkoristki visoki.

Geotermalna energija bo v prihodnosti lahko nadomestila vse druge vire energije. Z uporabo geotermalne energije se zmanjšuje uporaba fosilnih goriv in posledično se zmanjšujejo tudi emisije toplogrednih plinov. Geotermalna energija se v mnogih državah po svetu že uporablja tako za ogrevanje domov in industrijskih obratov, kot za proizvodnjo električne energije. V naravi se geotermalna energija največkrat pojavi kot izvir tople vode ali gejzir. Geotermalni viri so lahko zelo blizu zemeljski površini, lahko pa so to več kilometrov globoki hranilniki tople vode in vodne pare, ki se jih lahko izkorišča in privedejo do zemeljske površine.

👉 Izračun in primerna rešitev za optimalno izbiro!

Pred odločitvijo kakšno toplotno črpalko izbrati pripročamo, da pridobite izračun za Vaš sistem ogrevanja tudi za izvedbo z geosondo in vrtino. Sistem je resnično najbolj varčen na trgu in deluje optimalno tudi na objektih s slabšo izolacijo in objektih večjih kvadratur.

V podjetju E-globe Vam naredijo izračun za sistem ogrevanja v sodelovanju s proizvajalcem toplotnih črpalk in Vam ponudijo najbolj primerno rešitev z vgradnjo geotermalne toplotne črpalke ter (po potrebi tudi) z ostalimi strojnimi inštalacijami. Referenčna lista nakazuje, da je kakovost storitev podjetja E-GLOBE nesporna in zelo kvalitetna. Lahko se pohvalijo z nazivom premium izvajalec. “Zadovoljna stranka” je glavno vodilo poslovanja. Zagotavljajo tudi visoko kakovost poprodajnih storitev (servis, pomoč pri usposabljanju in uvajanju ter rokovanje z novo vgrajenimi napravami).

👉Vas zanima tudi, kakšna dovoljenja je potrebno pridobiti, če želite vrtati vrtino za toplotno črpalko? Preberite več! 

📱 Za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke kontaktirajte:

E-GLOBE D.O.O., Perovo 7, 1241 Kamnik

051 650 296

info@eglobe.si

www.e-globe.si

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Izbira med roletami ali žaluzijami ter možnosti pametnega upravljanja senčil

Rolete ali žaluzije? Vprašanje, ki si ga pogosto zastavljajo graditelji. Da bi bila odločitev lažja, bomo podrobneje razložili lastnosti ter prednosti enih in drugih.

VIDEO VSEBINE

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA