Vgradnja geosonde [Prihodnost ogrevanja]

Rešitev z geosondo je pametna in trajna naložba za brezskrbno ogrevanje in hlajenje vašega doma.

Sistem je resnično najbolj varčen na trgu in deluje optimalno tudi na objektih s slabšo izolacijo in objektih večjih kvadratur. Da bi lahko izkoriščali geotermalno energijo, je potrebna vrtina, predhodno izdelana vrtalnim strojem. Več o sistemu ogrevanja predstavljamo v nadaljevanju, je pa pred samim začetkom vgradnje geosonde dobro poznati v kakšni meri so tla okoli nje prevodna. Strokovnjaka na področju geometralne energije, gospoda Mateja Lešnik, predstavnika podjetja Easy vrtine smo povprašali kakšen je postopek izvedbe in kaj je dobro vedeti o geosondah. 

 

✍ Strokovnjak navaja: Kakovostna izvedba vrtine in vgradnja geosonde je ključnega pomena za brezhibno delovanje toplotne črpalke. Prednosti vgradnje geosonde in toplotne črpalke zemlja-voda je tudi ta, da postavitev ne kvari končnega videza okolice, saj se geosonda nahaja pod površjem. Zavzame skoraj nič oz. zelo malo prostora, vgradnje je tako možna tudi na manjša zemljišča. V globini zemlje se nahaja zadostna količina geotermalne energije, ki je na razpolago ves čas. Geotermalna energija ima ogromen potencial, saj celoten geotermalni sistem po nekaterih ocenah vsebuje več kot 50.000-krat več energije kot se je v optimalnih pogojih lahko pridobi iz zemeljskih plinov in naftnih goriv po vsem svetu. Ta energija se lahko učinkovito uporablja za ogrevanje, toplo vodo in hlajenje s toplotno črpalko, vendar je zavoljo prenosa te brezplačne energije na površje zemlje do toplotne črpalke potreben poseben proces geotermalnega vrtanja.

 

In kako poteka postopek vgradnje geosonde?

Pred začetkom izvedbe je potrebno pripraviti ustrezno dokumentacijo in pridobiti ustrezna dovoljenja, pridobitev dovoljenj se razlikuje glede na vrsto vrtine. Torej ali gre za vrtanje vrtine za toplotno črpalko voda – zemlja ali voda- voda. V podjetju Easy vrtine vam ponudijo celovito, trajno in varčno rešitev s kakovostno izvedbo. Pridobijo vsa potrebna dovoljenja in uredijo projektno dokumentacijo. Za vgradnjo geosond se običajno izvedejo vrtine globine 80 do 150 m. Najprej se opravijo vrtalska dela, nakar se vgradi geosonda, sledijo spremljevalna zemeljska dela, postavitev razdelilcev in povezava do objekta in kotlovnice, ter priključitev na sistem. 👀 Postopek izvedbe si lahko ogledate v foto galeriji tudi TUKAJ.

 

☝ Seznanite se s prednostmi izkoriščanja geotermalne energije TUKAJ:

  • Z geotermalnim sistemom boste zmanjšali stroške ogrevanja in hlajenja tudi do 70 %
  • Gre za okolju prijazno in zanesljivo ogrevanje in hlajenje vašega doma.
  • Sistem lahko energijo proizvaja 24 ur na dan.
  • Rešitev ni odvisna od vremenskih vplivov.
  • Naložba povečuje vrednost vaše nepremičnine.
  • Sistem odlikuje zelo dolga trajnost in življenjska doba sistema 30+ let, na geosondo je garancija 50 let.
  • Delovanje sistema je zelo tiho – samo notranja enota.
  • Stroški vzdrževanja so skoraj nični.
  • Na voljo je subvencija Eko sklada pri investiciji do 40 % naložbe ali največ 6.250 EUR.
  • Obratovalni stroški so nizki, izkoristki visoki.

Geotermalna energija bo v prihodnosti lahko nadomestila vse druge vire energije. Z uporabo geotermalne energije se zmanjšuje uporaba fosilnih goriv in posledično se zmanjšujejo tudi emisije toplogrednih plinov. Geotermalna energija se v mnogih državah po svetu že uporablja tako za ogrevanje domov in industrijskih obratov, kot za proizvodnjo električne energije. V naravi se geotermalna energija največkrat pojavi kot izvir tople vode ali gejzir. Geotermalni viri so lahko zelo blizu zemeljski površini, lahko pa so to več kilometrov globoki hranilniki tople vode in vodne pare, ki se jih lahko izkorišča in privedejo do zemeljske površine.

V podjetju Easy vrtine prejmete celovito storitev vrtanja vrtin, izdelave vodnjakov, geosondiranja in dobave ter montaže toplotnih črpalk. Ponujajo vam celovito, trajno in varno rešitev za ogrevanje in hlajenje vašega doma ter pripravo tople sanitarne vode z brezplačnim geotermalnim obnovljivim virom energije. Uporabljajo najsodobnejšo opremo za vrtanje.  Za pridobitev potrebnih dovoljenj in izdelavo projekta v celoti  poskrbijo v podjetju Easy vrtine, prav tako pomagajo pri dokumentaciji za Eko sklad.

 

👉 Izračun in primerna rešitev za optimalno izbiro!

Pred odločitvijo kakšno toplotno črpalko izbrati pripročamo, da pridobite izračun za Vaš sistem ogrevanja tudi za izvedbo z geosondo in vrtino. Sistem je resnično najbolj varčen na trgu in deluje optimalno tudi na objektih s slabšo izolacijo in objektih večjih kvadratur. V podjetju Easy vrtine Vam naredijo izračun za sistem ogrevanja v sodelovanju s proizvajalcem toplotnih črpalk in Vam ponudijo najbolj primerno rešitev v kompletu vključno z izvedbo vrtine, vgradnjo geosonde in toplotne črpalke. Garnatirajo najboljšo ceno v Sloveniji. Za informativni izračun kontaktirajte ponudnika Easy vrtine. Izpolnite spletni obrazec in naročite izračun KLIK TUKAJ.

 

👉Vas zanima tudi, kakšna dovoljenja je potrebno pridobiti, če želite vrtati vrtino za toplotno črpalko? Preberite več! 

 

📱 Kontaktirajte ponudnika: Easy vrtine na brezplačni telefon 080 88 89 ali pišite na info@easy-vrtine.si

Lokacija: Cesta ob železnici 4, 3310 Žalec.

www.easy-vrtine.si

 

 

 

👀 Gradite ali obnavljate? Prelistajte revijo na povezavi TUKAJ 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

Prenova ali gradnja hiše BREZ KOMPROMISOV!

TOP 5 vrtnih kreacij, ki so nas navdušile!

 

😍 Za še več rešitev za gradnjo ali obnovo obiščite vstopno mesto TUKAJ.

 

 

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: