ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaNa terasiPrezračevana fasada

Prezračevana fasada

Fasada je tista, ki jo na objektu najprej opazimo, saj poudari njegovo zunanjost. Prav zaradi tega njeni izbiri običajno posvetimo precej časa.
Kot verjetno veste jih poznamo več tipov, med drugimi tudi prezračevano. Ta se od običajne kontaktne razlikuje po tem, da ima med toplotno izolacijo in zaključnim fasadnim slojem še prezračevan zračni sloj, ki omogoča učinkovito odvajanje vlage iz objekta. Tudi pregrevanje objekta je v poletnem času manjše, saj se zaradi prezračevanega zračnega sloja toplota iz zaključne obloge ne prenaša naprej na toplotno izolacijo objekta. Vendar pa morate, če se odločite za tovrstno fasado, poskrbeti za resnično zelo natančno izvedbo toplotne izolacije objekta, sicer boste pozimi imeli težave z vdiranjem hladnega zraka skozi špranje pod toplotno izolacijo in nato dalje v objekt.

 

👉 Prezračevane lesene fasade Imont:

Prezračevane fasade so primerne za vse vrste objektov, predvsem pa za tiste, pri katerih je zračna vlaga v notranjosti zelo velika – različni industrijski objekti, bazeni in za tiste, pri katerih so fasade zelo izpostavljene padavinam.

 

V podjetju Imont d.o.o. prezračevane fasade z izolacijo izdelujejo iz globinsko impregniranega žaganega lesa iglavcev, smreke, jelke, bora. Po naročilu tudi iz macesna ali drugih vrst lesa. Izdelujejo jih v poljubnih dimenzijah, po vaših načrtih ali po naših predlogah. Prav tako uporabljajo materiale, ki ne vpijajo vlage in so paropropustni, kot je kamena volna. Obenem je tudi negorljiva in se enostavno vgrajuje ter dobro prilagaja podlagi, ki pa običajno ni ne gladka niti ravna. Debelina izolacije je poljubna (10 – 15 cm ali več), preko le-te je napeta UV odporna folija, čez njo pa fasadni elementi iz lesa. Letvice imajo romboidno obliko, ki omogoča odtekanje vode, širina letvic pa je lahko poljubna, tipska ~ 4 cm, debelina 3 ali 4 cm. Na podlago – steno jih je možno pritrditi z vijačenjem lesenih ali kovinskih nosilcev, večina vijačnega okovja je nerjaveča, drugi del vroče cinkan. Fasado vam po želji dostavijo in strokovno zmontirajo.

 

Na podlagi dolgoletnih izkušenj lahko trdimo, da tovrstna fasada nima pomanjkljivosti, kar se je izkazalo predvsem v zadnjih letih, ko je narasel delež montažnih hiš pri katerih se obloge običajno privijejo neposredno na zunanjo steno.

 

 

Kontaktirajte ponudnika: Imont d.o.o., Otiški Vrh 156, 2373 Šentjanž pri Dravogradu

02 87 85 082  I  info@imont.si  I  www.imont.si

 

 

 

Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

👀 Prelistajte revijo na povezavi TUKAJ 

 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

 

V ogled priporočamo še tele aktualne rešitve:

Navdihi in ideje: Naravni kamen in les 👌

Prenova ali gradnja hiše BREZ KOMPROMISOV!

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Preverite 4 ključne prednosti betonske strešne kritine

Skriti zabojniki za smeti. ALUMERO BOX 👌

☀ Celostna ureditev senčenja in aktualne novosti

 

Za še več idej in trenutno najbolj aktualnih rešitev za opremo ali obnovo doma obišči vstopno stran. KLIK TUKAJ.

 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Letne kuhinje CookOUT®

Ukvarjamo se z razvojem in proizvodnjo opreme za reševanje problematike odpadkov v gospodinjstvih ter izdelovo pohištva za zunanjo uporabo.

VIDEO VSEBINE

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kakšno ograjo potrebujemo in čemu naj ograja služi. Je to večja mera zasebnosti...

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo na območju, kjer želite postaviti...

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA