petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnova☀ Celostna ureditev senčenja in aktualne novosti

☀ Celostna ureditev senčenja in aktualne novosti

Naše mnenje in mnenje strokovnjakov je, da imata sonce in svetloba najpomembnejšo vlogo pri ustvarjanju udobja v vsakem domu. V vsakdanjem življenju, v prostem času in predvsem v sodobni arhitekturi, še nikoli prej ni bilo toliko steklenih površin in transparentnosti v vsej zgodovini gradnje. Prav zato je pravilna izbira vrste sončne zaščite in načina vgradnje pomembnejša kot kadarkoli prej. V prostor prinaša veliko udobja, zagotavlja zadostno dnevno svetlobo in znatno izboljša hišno energetsko bilanco. Poiščite svoj navdih in si oglejte izjemne rešitve senčenja slovenskega proizvajalca senčil Sonal.

 

Senčenje terase s tendo Sonal, izvedba na stanovanjski hiši. TOP! 

Estetsko in funkcionalno zasnovana tenda Sonal je idealna rešitev senčenja vaše terase. Na voljo je v različnih barvnih izvedbah, nudi kvalitetno zaščito pred UV žarki, njena kakovostna izvedba omogoča senčenje tudi na večjih terasah. Na voljo pa so tudi manjše različice. Omogoča popolno prilagajanje uporabniku. Ob prvem pomladnem soncu je lahko le delno odprta, ob poletni pripeki pa omogoča, da učinkovito zasenčite tudi večje zunanje površine. Predstavljena rešitev tudi pri večjih steklenih površinah nudi dobro zaščito notranjih prostorov pred direktno pripeko sonca in pregrevanjem v poletnih mesecih. Senčilo vam vgradi podjetje Sonal, na vas pa je, da uživate!

 

 

Senčila Sonal so plod lastnega razvoja in proizvodnje in so popolnoma prilagojena slovenskemu trgu. Predstavljena rešitev, tenda Sonal, se namesti na steno objekta. Nameščena je v estetsko zasnovani kaseti in je tako tudi izven sezone varna pred vremenskimi vplivi. Odpiranje je možno ročno ali avtomatizirano.

 

 

 

Inovativna zasnova tende Sonal omogoča tudi vertikalno senčenje, s čimer senčilo svojo funkcijo senčenja opravlja resnično popolno. Udobje na terasi je v veliki meri odvisno od dobre zasnove, zraven pa vsekakor sodi tudi ustrezen izbor senčil.

 

 

 

 

Celostna ureditev senčenja na stanovanjskih objektih – referenčni objekti Sonal 👌

Pravilna izbira senčil in ustrezen način vgradnje je danes ključnega pomena za udobno bivanje. Velike steklene površine so trend sodobne gradnje, razvoj na področju senčenja je izjemen in prilagojen uporabniku kot nikoli poprej. V podjetju Sonal tako nudijo celovite rešitve senčenja na novogradnjah in obnovah starejših objektov. Sodobno zasnovana senčila so tako kos vsakršnim izzivom.

 

Zunanje žaluzije so zelo učinkovito okensko senčilo in so del vsake sodobne gradnje. Glede na arhitekturni izziv posameznega objekta ali gradnje, je zunanje žaluzije Sonal zaradi raznolikosti zelo enostavno prilagajati. Vgradijo jih lahko s poudarkom kot oblikovni arhitekturni element ali pa zelo docentno, skoraj nevidno. Na voljo je 10-barvna standardna paleta, individualne potrebe pa lahko zadovoljijo s katerokoli barvo iz RAL ter NCS barvne lestvice.

 

Tende, pergole in senčila Sonal, rešitev za vse vgradne situacije. Oglejte si še tele izvedbe 👇

Tende  in pergole za balkone in terase so na voljo v mnogih različnih izvedbah, med ponudbo senčenja so na voljo celo rešitve senčenja za zimske vrtove, ki v vročih poletnih dneh resnično odigrajo svojo vlogo. Klimo v prostoru lahko tako popolnoma prilagodite svojim potrebam in letnemu času. Screen platno ščiti, senči, zagotavlja barvno usklajenost, oblikuje in dekorira. Poleti zniža stroške klimatizacije tudi do 80%! Rešitev je na voljo tudi za kamp prikolice in kontejnerje.

 

 

Tekstilni Screen rolo, sodobno senčilo Sonal, ki nas je očaralo 🤩

Tekstilni screen roloji s svojo raznolikostjo barv in modelov, pa tudi zaradi različnih strukturiranih tkanin lahko postanejo zanimiva izbira senčenja. Aktivno oblikujejo prostor ali pa subtilno izvajajo samo svojo funkcijo. V odvisnosti od kvalitete in strukture izbranega materiala lahko obda prostor z mehko svetlobo ali pa ga povsem zatemni. Na to ima velik vpliv predvsem izbrana barva tekstila. Roloji ščitijo pred vročino, neprijetnim bleščanjem ter tako, v vašem domu, ustvarijo prijetno klimo in svetlobo.

 

Senčila Sonal s 50 letno tradicijo so zaradi lastnega razvoja in proizvodnje prilagojena slovenskemu trgu. Vgrajeni so najkvalitetnejši materiali s stalno kontrolo v proizvodnji in zagotovljenim servisom. Kontaktirajte ponudnika, dogovorili se boste za ogled ter skupaj našli najbolj optimalno rešitev za ureditev senčenja v stanovanju, na balkonu, terasi ali na celotnem objektu.

 

Vir fotografij: Sonal d.o.o., referenčni objekti

 

Kontakt ponudnika:  SENČILA SONAL d.o.o., Valvasorjeva 40, 2000 Maribor
info@sonal.si02 234 93 00 I  www.sencilasonal.si

👀 Prelistajte tudi revijo na povezavi TUKAJ 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

 

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve? Priporočamo tole: 

https://gradnjainobnova.si/2018/02/12/kaj-je-lesni-kompozit/

https://gradnjainobnova.si/2020/02/24/dve-izjemni-resitvi-podjetja-dukin/

Talne in stenske kamnite obloge

https://gradnjainobnova.si/2018/02/12/vrtne-pipe-gala/

https://gradnjainobnova.si/2018/02/12/betonski-izdelki-oblak/

Nova ograja. In kakšno naj izberem?

 

Obiščite vstopno stran in si oglejte še več zbranih rešitev za ureditev in obnovo vaše okolice in doma. KLIK TUKAJ.

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...