Grill hiške.

Sedaj je pravi trenutek, da razmislite, kako se boste grilanja lotili letošnje leto. Da piknika in druženja s prijatelji zaradi nepredvidljivega vremena ne bi bilo potrebno odpovedati, vam predstavljamo idealno rešitev, zaradi katere boste lahko grilali ne glede na vreme, letni čas ali uro.

Grill hiške ali grillkoti so še ena odlična skandinavska pogruntavščina v šestero ali osmerokotni obliki in izmeri 6-15 m2. Gre pravzaprav za luksuzno različico lesenega vrtnega objekta, ki ima na sredini granitno mizo, v katero je vgrajen žar, okrog njega pa so klopi, ki so pravzaprav fiksirane na notranje stene hiške.

Grill hiške ali grillkote lahko dobite pri VrtneUte.si. Predstavljajo jih strokovnjaki, ki se ukvarjajo z oblikovanjem, izdelovanjem in dostavljanjem sodobnih vrtnih hišic. Pri tem jih vodi kakovost po nizkih cenah, praktičnost ter preprostost. Njihove produkte je mogoče najti po vsej Evropi – v Nemčiji, Avstriji, na Finskem, Irski, v Švici, … Vrtne hiške so narejene iz trajnostno pridelane nordijske smreke, kar zagotavlja visoko kakovost.

 

Za katero grillkoto ali grill hiško se odločiti?
Prav vse imajo nadstandardno opremo, ki vključuje osrednji žar na oglje, okroglo mizo iz granita, dimnik in nastavljivo napo, zato je potrebno izbrati samo še zunanji videz in njeno velikost. Obstaja namreč več kategorij, in sicer:

  • Majhne, ki merijo 6m2. Te so šestkotne oblike, okrog žara pa imajo 5 klopi kar pomeni, da je dovolj prostora za 10 oseb.
  • Velike, ki merijo med 12 in 15 m2 in imajo poleg žara na oglje še ločeno sobo z jedilnico in majhno kuhinjo.

Kako deluje?
Zelo enostavno, enako, kot ostali vrtni žari in grilli. Žar ima eno glavno fiksno rešetko na sredini mize in eno zgornjo nastavljivo rešetko za zelenjavo ali pa zato, da pečeno meso ostane vroče potem, ko ste ga spekli. Masivna granitna miza okoli žara nudi prostor za udobno obedovanje in za prigrizke, solate ter pijačo. Klopi okoli mize so fiksirane na steno. Vsaka je dovolj velika za 2 osebi. Manjše grill hiške imajo pet klopi, večje pa sedem. Napa je nastavljiva. Najbolje je, da je spuščena, kadar pečete, kasneje pa jo dvignete. Grill hiške ne potrebujejo elektrike, svetilk ali ogrevanja. Že samo kurjenje oglja vas pogreje, povrh tega pa ustvari posebno vzdušje z naravno toploto in svetlobo ognja.

 

Kakšna pa je njihova varnost?
Hiške so, kljub temu, da so lesene, zelo varne. Potrebno je upoštevati le nekaj napotkov, kot so vgradnja detektorja dima in ogljikovega monoksida, namestitev gasilnega aparata, seveda pa žara nikoli ne puščati prižganega brez nadzora.

 

Kako jih montirati?
Montaža je hitra in enostavno, zanjo ne potrebujete profesionalcev. Grill hiška ne potrebuje betonskih temeljev, temeljne tramove lahko položite na trdne in ravne kamnite plošče ali pa na podobno podlago, pri čemer pustite majhno razdaljo med tlemi in podlago hiške zaradi prezračevanja. V naslednjem koraku položite montažne talne elemente na temeljne tramove (6 elementov za šesterokotno hiško in 8 za osmerokotno hiško). Potem ko ste položili tla, dvignite in namestite montažne stenske elemente in jih pritrdite drug na drugega s priloženimi vijaki in okviri. (Vsi pritrdilni elementi so vključeni v komplet za montažo). Nazadnje položite montažne strešne elemente (strešnike po vaši izbiri so že v tovarni montirali na strešne panele) in vaša hiška je že skoraj končana. Na samem koncu boste morali montirati trak na strešno sleme, postaviti in fiksirati klopi, montirati police na stene, postaviti osrednji žar in montirati dimnik, skupaj z napo. Barvni premaz in zaščitni premaz za les morate nanesti takoj po končani montaži. Na ta način boste zaščitili vaš objekt in poskrbeli, da boste še leta in leta uživali v izvrstnih žar zabavah!

 

Kontaktirajte ponudnika: Vekoterm inženiring d.o.o.

031 290 943  I  www.vrtneute.si  I  info@vrtneute.si

 

Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

👀 Prelistajte revijo na povezavi TUKAJ 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

TOP 5 vrtnih kreacij, ki so nas navdušile!

Letne kuhinje COOKOUT

Nova ograja. In kakšno naj izberem?

Vrtne pipe Gala.

Letne kuhinje Sunday Melody

Okrasni zbiralniki deževnice

WoodCore deske za terase, ograje in fasade

😍 Preveri še večKlik na vstopno stran TUKAJ.

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: