Kako izbrati primerno sedežno garnituro?

Je primerna za naš bivalni prostor? Bo dovolj udobna? Dimenzija in kvaliteta? Je to tisto kar iščemo? To so običajna vprašanja, ki si jih zastavljamo pred nakupom sedežne garniture. Da boste izbrali zares tisto, ki Vam bo ustrezala je dobro upoštevati tole:

 

Predlagamo, da barvo izberete glede na ostalo opremo in svetlost stanovanja.

Tako se bo vse skupaj lepo skladalo. Za majhne prostore tako predlagamo svetlejšo sedežno garnituro, v večjih prostorih pa se lahko odločite tudi za temnejši odtenek.

Za estetsko najbolj dovršene kombinacije  veljajo enobarvne tkanine z dekorativnimi vzorci.

Izbirate lahko med tapetniško tkanino, mikrotkanino, usnjem ter umetnim usnjem (skaj). Na voljo je res širok izbor vzorcev, tekstur in barv. Je pa pri izbiri tkanine potrebno posvečati pozornost gostoti tkanja, le ta namreč uvršča tkanino v različne kakovostne in cenovne razrede. Za estetsko najbolj dovršene kombinacije  veljajo enobarvne tkanine z dekorativnimi vzorci, ki jih uporabimo na blazinah ali naslonih in tako poživimo sedežno garnituro, ali pa jo barvno uskladimo z ostalimi dekorativnimi elementi prostora. Vse pogosteje se naročniki odločajo za mikrotkanine, ki spadajo med visokokakovostni tapetniški material. Ponašajo se z dolgotrajno življenjsko dobo, so prijetne in tople na otip ter enostavne za vzdrževanje. Za čiščenje sedežne garniture iz mikrotkanine je namreč dovolj le mlačna voda. Usnje in umetno usnje-skaj sta  prav tako materiala, čigar lastnosti zagotavljajo dolgotrajno kakovost, udobje in izgled prestiža sedežnih garnitur. Kvalitetno usnje zaradi svoje naravnosti diha, prilagaja temperaturo glede na prostor in na temperaturo telesa. Medtem ko umetno usnje ali skaj po izgledu spominja na pravo usnje, pa so njegove kakovosti precej manjše, zato je ta material primeren za oblazinjenje stranic ali zadnjega dela sicer usnjene sedežne garniture, tako lahko namreč nekoliko privarčujemo pri ceni sedežne garniture, so nam zaupali ob obisku salona Stepp.

Zdaj zagotovo že veste, katero bi izbrali vi, mi priporočamo model Naomi, ki velja za novost v podjetju Stepp.” Sedežna garnitura Naomi je modernega videza, blazine pa so snemljive in se lahko kombinirajo po želji – z barvami in vzorci. Izdela se lahko v različnih postavitvah in po meri.”

 

Kliknite in si izberite svojo postavitev sedežne garniture Naomi!

 

Družinsko podjetje Stepp se je na zemljevid sedežnih garnitur vpisalo pred 28. leti. Njihovo poslanstvo je izdelati po meri narejeno kakovostno oblazinjeno pohištvo, s katerim bo sedežna garnitura postala osrednji del bivalnega in družabnega prostora. V podjetju se ukvarjajo s proizvodnjo, prodajo in svetovanjem.

 

Moderni in klasični dizajni, funkcionalni sestavi, odlična kvaliteta in udobje … Vse to in še več je tisto, kar odlikuje sedežne garniture Stepp, ki so v celoti ročno in precizno izdelane. V podjetju ponujajo širok izbor modelov, blaga in usnja, prav tako pa ponujajo možnost, da sedežno garnituro izdelajo popolnoma po vaši meri, v kolikor prostor, kamor bo postavljena, ne dopušča standardnih mer. Dodatno, po želji lahko vgradijo pomožno ležišče, izvlečni ali dvižni predal ter nastavljive vzglavnike.

 

Kontaktirajte ponudnika: Stepp Proizvodnja in trgovina oblazinjenega pohištva, d.o.o., salon Podskrajnik 30,1380 CERKNICA

www.sedezne-stepp.si
E-mail: stepp@siol.net
T: 01 705 80 31
M: 051 444 602

 

Nikar ne spreglejte tudi naslednjih priporočenih vsebin: 

Ali je vaše spanje res zdravo?

 

Zakaj izbrati protivlomna vrata?

 

 

 

 

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: