četrtek, 30 junija, 2022
DomaNa terasiZaščita lesenih vrtnih ut, vrtnega pohištva in nadstreškov

Zaščita lesenih vrtnih ut, vrtnega pohištva in nadstreškov [Priporočila]

Les je topel in naraven material in zato vse bolj priljubljen. V kolikor les na prostem ni primerno zaščiten, se to najprej odrazi na propadanju površine, kasneje pa na propadanju celotnega lesenega predmeta. Počasi, a vztrajno prihajajo toplejši dnevi in kmalu bomo spet posedali na balkonih in terasah. Da vam bo vrtno pohištvo dolgo služilo, priporočamo, da ga še pred začetkom sezone piknikov dobro zaščitite…

 

Predstavljamo vam JUB-ovo široko paleto izdelkov za zaščito lesa 👇

A najprej preverimo, kaj je za dobro zaščito lesa res pomembno. V kolikor želite vaše vrtne izdelke zaščititi kakovostno je pomembna tako konstrukcijska zaščita lesa –  zagotovljeno mora biti hitro in varno odtekanje vode, les naj ne bo v neposrednem stiku z zemljo, kakor tudi kemična zaščita z uporabo zaščitnih sredstev, ki vsebujejo aktivne snovi, ki preprečujejo razvoj lesnih škodljivcev in seveda sama fizikalna zaščita lesa – zaščita s premaznimi sredstvi, ki učinkujejo vodoodbojno in les ščitijo pred vremenskimi vplivi. Površinska obdelava je zadnja faza pri izdelavi lesenih elementov. Z njo izdelek zaščitimo pred vremenskimi vplivi in mu tako podaljšamo življenjsko dobo. S premazovanjem pa dosežemo tudi različne dekorativne lastnosti (barva, otip, sijaj …) in les zaščitimo tudi pred škodljivci (glive, insekti). V kolikor les na prostem ni primerno zaščiten, se to najprej odrazi na propadanju površine, kasneje pa na propadanju celotnega lesenega predmeta.

 

 

Kakovostna zaščita lesa pred vplivi okolja. Kaj za kakovostno zaščito lesa priporočajo strokovnjaki iz JUB-a?

JUBIN Wood impregnation UV je brezbarvni impregnacijski premaz. Za razvoj lesnih škodljivcev so potrebni ustrezni pogoji, kot sta vlaga in toplota. Predvsem pri lesu, vgrajenem zunaj, stika z vlago ne moremo povsem preprečiti, zato je pomembno, da les najprej zaščitimo s biocidnimi pripravki (impregnacijo), ki preprečijo razvoj škodljivcev. TOP IZBIRA za zaščito izpostavljenih zunanjih površin, kot npr. lesena ostrešja, okna, vrata, polkna, balkonske ograje, vrtno pohištvo, lesene lope, vrtne ograje, zidanice ipd. Poseben primeren tudi za les, ki je v stiku z zidom. JUBIN Wood impregnation UV učinkovito ščiti les pred vremenskimi vplivi in propadanjem, primeren je za vse vrste lesa. Vsebnost UV absorberja zagotavlja dodatno UV zaščito lesa. Dlje časa ohrani naravni videz in odlično povezuje lesna vlakna.

 

JUBIN Lasur je lazura na vodni osnovi, ki les obarva, ker pa je transparentna, ostane struktura lesa še vedno vidna. Lazura je vodoodbojna in paropropustna, tako, da voda, ki prodre v les, iz njega izhlapi. Obnavljanje je preprosto – površino je potrebno le rahlo obrusiti in obrisati, da se odstranijo prah in neoprijeti delci. 👉Debeloslojni lazurni premaz bo dolgotrajno zaščitil les pred vremenskimi vplivi, zato ga resnično priporočamo pri vaših domačih projektih. 👌😁 👉 Pred kratkim je nastal tale čudovit nadstrešek, pod katerim bo zagotovo ustvarjenih veliko lepih spominov. Oglejte si video (KLIK)

 

JUBIN Decor universal je pokrivni premaz na vodni osnovi. Pokrivni premazi vsebujejo več pigmentov, tvorijo debelejši film in za razliko od lazurnih premazov strukturo lesa popolnoma prekrijejo in s tem tudi morebitne napake. Ker pokrivne barve niso paropropustne, je njihovo obnavljanje zahtevnejše.

 

 

Tako JUBIN Lasur in JUBIN Decor universal imata certifikat, da sta primerna za stik z živili, zaradi česar bo odločitev pri izbiri premaza za zaščito in dekoracijo vrtnih garnitur, še posebej miz, toliko lažja. Izdelka sta na voljo v gotovih barvnih odtenkih, lahko pa ju zniansirajo v željenem odtenku v JUMIX mešalnih centrih.

 

 

 

Kako kakovostno zaščitimo novo vrtno pohištvo, nadstrešek ali vrtno uto? In kako začeti z obnovo?

V kolikor je vaša vrtna uta, nadstrešek ali vrtno pohištvo popolnoma novo, priporočamo, da les najprej premažete z osnovnim premazom: JUBIN Decor primer – osnovni premaz za les, ki blokira vodotopne lesne substance (tanin) in tako prepreči pojav rumeno-rjavih madežev na površini zaključnega premaza.

Za popravilo površinskih napak in poškodb na lesu priporočamo JUBIN Akrilin – kit za les, ki učinkovito sanira površinske napake do 1mm. Napake in poškodbe popravimo pred dokončno površinsko obdelavo – finim brušenjem, nanašanjem lazur in drugih premazov.

 

Vsi navedeni izdelki so na vodni osnovi, hitro sušijo in nimajo neprijetnega vonja. Svetujejo premazovanje pri temperaturi od +5°C do + 25°C. Zelo pomembna je izbira orodja – za izdelke na vodni osnovi je najbolje uporabiti čopiče z razcepljenimi sintetičnimi ščetinami ali kratkodlake valjčke iz velurja.

 

 

 

S pravilno zaščito lesu podaljšamo življenjsko dobo. S premazovanjem pa dosežemo tudi različne dekorativne lastnosti (barva, otip, sijaj …). Nikakor pa ne smemo pozabiti na pravočasno in redno obnavljanje, saj se premazi s časom izrabljajo zaradi različnih dejavnikov. Več o kakovostni zaščiti za les najdete TUKAJ.

 

 

 


 

 

Prelistajte tudi REVIJO  na povezavi TUKAJ 

Čaka vas 48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

 

 

 

V ogled priporočamo tudi tele aktualne REŠITVE za ureditev okolice ali obnovo vaše hiše 👇

Ureditev okolice s soškimi prodniki – ideje

https://gradnjainobnova.si/2021/03/12/edinstveni-vrtni-kamini-za-gurmanske-uzitke-na-domaci-terasi/

https://gradnjainobnova.si/2020/09/19/lope-za-orodje-biohort-evropa/

Lexan, vrhunska prosojna kritina za nadstreške in fasade

V PRENOVO s krediti Delavske hranilnice

Vrtne pipe Gala

Največji hit: Liner bazeni za domačo teraso 😍

Sodobne in trendovsko oblikovane linije tlakovcev 😍

PVC robniki – enostavna rešitev za urejeno okolico.

 

😍 Za še več idej za ureditev Vaše okolice , ter gradnjo ali obnovo doma obiščite vstopno stran. KLIK TUKAJ!

 

 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...
Alpod talne obloge