ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaGradnjaGradnja in obnovaS premišljeno in celostno zasnovo doma je gradnja ali obnova enostavnejša 👌

S premišljeno in celostno zasnovo doma je gradnja ali obnova enostavnejša 👌

Ko se lotevamo gradnje ali obnove doma, zunanje ureditve ali notranje opreme je eno izmed osnovnih vodil pri izboru in postavitvi, kaj nam je všeč in kakšne materiale izbrati, da bo bivanje prijetno, udobno in zdravo. Običajno iščemo ideje po internetu, revijah in katalogih. Tako si ustvarimo v mislih predstavo o tem, kako bo naš prostor, okolica hiše, stanovanje ali hiša izgledala. A ko začnemo razmišljati o tem, kakšna naj bi bila končna rešitev, da bo le ta res najbolj funkcionalna postane projekt hitro kompleksen in vedno bolj zahteven. Investitorji, pa naj gre za manjša stanovanja ali obnovo celotne hiše, se zato vse pogosteje odločajo za sodelovanje s strokovnjaki. Skrbno načrtovanje gradnje ali obnove vaše hiše, okolice ali stanovanja ne samo pričara popolno predstavo bivanja v novem domu ali na vrtu, tudi obnova in ureditev z njim poteka bistveno enostavneje, prav tako pa se zelo natančno predvidijo tudi stroški same izvedbe. Investitorji se zato danes vse pogosteje odločajo za celovit pristop in podporo pri izvedbi v sodelovanju z arhitekti.

Na fotografijah: Vila »Iron Lady« v Istri

Projekt je zasnovan v neposredni bližini obale in ga sestavlja niz objektov na lokaciji, ki je namenjena tako bivanju, kot počitniškim objektom. S projektom so poiskali rešitev, ki zadovolji potrebe družine in poskrbi za osončenje ter poglede na čudovito cerkev in trg v Funtani.

V podjetju Magnet design svojim naročnikom nudijo popolno podporo pri ustvarjanju prostorov. Pri vašem projektu se lahko pridružijo v fazi načrtovanja kot arhitekti ali v fazi izvedbe kot ponudniki prvovrstnih gradbenih in obrtniških storitev ter dobavitelj vrhunske notranje obloge in opreme. Kot investitorju vam nudijo celosten pristop k oblikovanju notranjih in zunanjih interierjev za dom, delovno okolje ali za javne objekte. In kar je ključno, ponujajo le tisto, kar navdušuje tudi njih. Oblikujejo ambiente v celostnem pomenu in s tem sooblikujejo kulturo bivanja. Pri gradnji ali obnovi doma in opremljanju ni posebnih pravil, saj ima vsak svoj okus, svoje želje in potrebe. Prav tako nimamo vsi enakih prostorskih in finančnih možnosti. A ne glede na to, je faza načrtovanja ključna. Pri Magnet dizajn-u pravijo, da je njihov ključni cilj narediti vaše izkušnje pri ustvarjanju vašega bivalnega okolja čim bolj enostavne in prijetne.

Na fotografiji: Vila K

Projekt zasnove Vile K je prav poseben projekt. Gre za hibrid lesene in zidane hiše, ki na specifični lokaciji (rtu na zavoju ceste) išče svoj prostor pod soncem. Parcela se s pogledi odpira proti Karavankam in soncu na drugi strani objekta, zato sta bila snovanje in razpored prostorov poseben izziv. Sinergija in funkcionalnost sta danes na čudovitem tlorisu integrirani tako, da dajeta občutek povezanosti in miline.

In kakšna je cena takšnih projektov? Cena je seveda povsem odvisna od obsega zasnove, a na osnovi preteklih izkušenj je znano, da cene projektov znašajo le okoli 2% celotne investicije. Cena tako predstavlja, napram celotnemu vložku do končne izvedbe projekta, izredno majhen delež investicije. Prednosti, ki smo jih s takšnim pristopom zasnove in izvedbe deležni, pa so tiste, ki prepričajo. Izvedba je bistveno enostavnejša, stroški izvedbe so v naprej znani, ključno pa je predvsem to, da si ustvarite dom po vaši meri z visokim udobjem bivanja. Za več informacij in kontakt za izvedbo obiščite www.magnet-design.eu

Na fotografiji: Vila Trnovo

Na fotografiji: Zasnova dvostanovanjske hiše v Ljubljani

Kako razporediti prostor, da bo le ta najbolje služil svojemu namenu, glede na naše navade in način bivanja. Kako opremiti prostor in kakšne materiale izbrati, da bi si uredili varno, lepo, zdravo in udobno bivalno okolje so ključna vprašanja na katere je dobro odgovoriti pred pričetkom gradnje ali obnove, da bo vaš projekt v zaključni fazi res pisan na kožo vsem članom družine in bo ob enem izveden tudi v znanih in določenih finančnih okvirih. V nadaljevanju predstavljamo konkretne projekte in še nekaj koristnih napotkov, ki vas bodo prav gotovo prepričali, da se obnove lotite premišljeno in načrtovano.

Ne glede na to, kako velika bo vaša prenova je pametno pred izvedbo narediti dober načrt (kaj, kako, s čim in kdaj). Nakup in urejanje svojega doma je nedvomno eden najbolj vznemirljivih in težko pričakovanih dogodkov v našem življenju. Ko zatisnemo oči je vse videti popolno, a pot do sanjskega in kar se da funkcionalnega doma po navadi ni tako zelo enostavna. Zaplete se lahko že pri sami izbiri materialov ali razporeditvi prostorov, kako zasnovati okolico ali opremiti dom, da bo le ta udoben in nam pisan na kožo. Predhodna arhitekturna zasnova je ključna tudi takrat, ko boste projekt izvedli po posameznih fazah. V tem primeru jasen načrt, plan izvedbe po fazah, izbor materialov in pohištvenih kosov, še posebej pride do izraza. Izvedba je tako resnično lažja in povsem jasno je, kakšen bo naš končni cilj. Ker so bivalni prostori in zunanja ureditev, predvsem terasa in kotički za uživanje na prostem najpomembnejši, v Magnet design-u pri projektiranju posebno pozornost namenjajo prav vam in vaši družini ter posameznikom, katerim so prostori namenjeni. Skupaj z vami poiščejo prostorsko zasnovo, ki bo ustrezala prav vašim potrebam in navadam.

Inženiring projekt Canary Hills Compound Al Rashed And Sons, Kraljevina Saudova Arabija

Na fotografiji: Canary Hills Ryadh Saudska Arabija interier

Projekt s 160 stanovanji v mestu Khobar je bil izziv, saj gre za zasnovo, ki je blizu tako hotelu kot stanovanjskih enotam. Naročilo so dobili s strani kraljeve družine Al Rashed, ki ima zelo velik vpliv v Saudski Arabiji in se ukvarja z velikimi investicijami.

EXPO 202 Dubai, projekt slovenskega paviljona

Na fotografiji: Slovenski Paviljon na EXPO 2020 v Dubaiu

Na fotografiji: Slovenski Paviljon na EXPO 2020 v Dubaiu – interier

Eden izmed najodmevnejših projektov je zagotovo EXPO DUBAI 2020. Biro Magnet design je zmagal na natečaju z enkratno zasnovo projekta in v letu 2019 Sloveniji pomagal pridobiti vsa potrebna dovoljenja in strokovnjake, da danes paviljon tam tudi stoji.

Na fotografiji: Posestvo v Brdih

Na fotografiji: NLB prenova pisarniških prostorov

Zmaga na natečaju za zasnovo sodobnih, zdravih in odprtih prostorov je biroju pomenila veliko. Predvsem so dokazali, da niso samo estetski arhitekti ampak, znajo poskrbeti tudi za detajle, zasnovo in naročnika v vseh pogledih. Identiteta NLB-ja je za Slovenca posebna in tako so se lotili oblikovanja vsakega detajla posebej.

S premišljeno zasnovo bodočega doma si boste lažje predstavljali in “ZAČUTILI” ambient še preden se opremljanje stanovanja ali obnova hiše sploh začne. Znan bo tudi celoten stroškovnik za vse izbrane materiale, vključno z delom mojstrov. V podjetju Magnet design po dogovoru z naročniki, kot ponudniki prvovrstnih gradbenih in obrtniških storitev ter dobavitelj vrhunske notranje opreme, sodelujejo tudi v fazi izvedbe. Preprosto! Kar zasnujejo lahko tudi vgradijo. Za več informacij in kontakt za izvedbo obiščite www.magnet-design.eu

Zasnova hotelov [Magnet Design]

Na fotografiji: Hotel na Bledu

Na fotografiji: Hotel na Bledu

Na fotografiji: Austria Trend Hotel v Ljubljani

V podjetju Magnet Design ustvarjajo arhitekturne rešitve, v novem pohištvenem salonu v Ljubljani pa razstavljajo tudi kose vrhunskega slovenskega pohištva. In ja .. Njihov cilj je narediti vaše izkušnje pri ustvarjanju vašega okolja čim bolj enostavne in prijetne. Nov pohištveni salon Magnet Design v Ljubljani, je več kot pohištveni salon, je stičišče arhitekturnih idej, oblikovalskih presežkov in vrhunskih slovenskih izdelkov, ki bivalni prostor spremenijo v stimulativno, prijetno in zdravo bivalno okolje. Vsekakor je to prostor, ki ga je pred začetkom gradnje ali obnove doma, dobro obiskati.

V razstavnem prostoru si boste tako lahko ogledali izdelke znanega slovenskega proizvajalca oblazinjenega pohištva KLUN ambienti, vzorce kamna slovenskega proizvajalca MINERAL ter vzorce proizvajalcev lahke in kamnite opreme ter pametnih rešitev. Z veseljem vam bodo svetovali pri zasnovi vašega doma in/ali notranje opreme tako, da vam bo služila na najboljši možen način.

Pri Magnet design-u ustvarjamo ambiente …
“Dizajn magnetov se je rodil v družini Klun Ambienti, ki ima 40-letno tradicijo v proizvodnji oblazinjenega pohištva in ima pod svojimi škarjami številne opazne reference. Z naraščajočo potrebo po projektnem pristopu pri gradnji, obnovi in opremljanju doma in naraščajočim povpraševanjem po celoviti storitvi je bila ustanovljena ekipa za načrtovanje in pozneje še Magnet design. Za arhitekturne ali oblikovalske izzive vedno najdemo pravo rešitev. Posebno pozornost dajemo naravnim, slovenskim materialom in tudi slovenskim partnerjem, ki ustvarjajo za visoko kulturo bivanja.”

Robert Klun Arhitekt, lastnik projektivnega biroja Magnet Design
Foto: Mateja Jordovic Potocnik

Kontakt: Magnet design Ljubljana d.o.o.
Salon: Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana
T: 01 23 73 113
M: 041 790 777
E-mail: info@magnet-design.si


Prelistajte tudi REVIJO  Gradnja in obnova 👇

KLIK ZA OGLED

V ogled priporočamo še te aktualne REŠITVE za ureditev ali obnovo vašega doma 👇

https://gradnjainobnova.si/2021/04/20/oblazinjeno-pohistvo-ki-navdusuje-trendi-2021/

https://gradnjainobnova.si/2017/10/12/funkcionalne-in-inovativne-kuhalne-plosce-z-napo-elica-%f0%9f%98%8d/

https://gradnjainobnova.si/2017/03/12/kamin-ki-ne-potrebuje-dimnika/

Naravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Caparol notranje barve in sodobni trendi😍

Fasadne obloge in streha v istem stilu [PRIHODNOST GRADNJE]

V TRENDU: Pohodna ravna streha in bivalna terasa

Največji hit: Liner bazeni za domačo teraso 😍

WoodCore deske za terase, ograje in fasade 👌

Sodobna garažna vrata [ekskluzivno] 😍

https://gradnjainobnova.si/2018/02/06/vgradnja-prezracevalnega-sistema/

Marex DEKOR. Pločevina lepa kot les!

Svetila za sanjsko ureditev okolice in vrta [Sodobni TRENDI]

https://gradnjainobnova.si/2020/09/12/v-prenovo-z-gotovinskimi-krediti-delavske-hranilnice/

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN (KLIK)!

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kakšno ograjo potrebujemo in čemu naj ograja služi. Je to večja mera zasebnosti...

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih...

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo na območju, kjer želite postaviti...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA