S premišljeno in celostno zasnovo doma je gradnja ali obnova enostavnejša 👌

Ko se lotevamo gradnje ali obnove doma, zunanje ureditve ali notranje opreme je eno izmed osnovnih vodil pri izboru in postavitvi, kaj nam je všeč in kakšne materiale izbrati, da bo bivanje prijetno, udobno in zdravo. Običajno iščemo ideje po internetu, revijah in katalogih. Tako si ustvarimo v mislih predstavo kako bo naš prostor, okolica hiše, stanovanje ali hiša izgledala. A ko začnemo razmišljati o tem, kakšna naj bi bila končna rešitev, da bo le ta res najbolj funkcionalna postane projekt hitro kompleksen in vedno bolj zahteven. Investitorji, pa naj gre za manjša stanovanja ali obnovo celotne hiše, se zato vse pogosteje odločajo za sodelovanje s strokovnjaki. Skrbno načrtovanje gradnje ali obnove vaše hiše, okolice ali stanovanja ne samo pričara popolno predstavo bivanja v novem domu ali na vrtu, tudi obnova in ureditev z njim poteka bistveno enostavneje, prav tako pa se zelo natančno predvidijo tudi stroški same izvedbe. Investitorji se zato danes vse pogosteje odločajo za celovit pristop in podporo pri izvedbi v sodelovanju z arhitekti.

 

 

Na fotografiji: Zasnova vile v Istri, Magnet design d.o.o.

 

V podjetju Magnet design svojim naročnikom nudijo popolno podporo pri ustvarjanju prostorov. Pri vašem projektu se lahko pridružijo v fazi načrtovanja kot arhitekti ali v fazi izvedbe kot ponudniki prvovrstnih gradbenih in obrtniških storitev ter dobavitelj vrhunske notranje obloge in opreme. Kot investitorju vam nudijo celosten pristop k oblikovanju notranjih in zunanjih interierjev za dom, delovno okolje ali za javne objekte. In kar je ključno, ponujajo le tisto, kar navdušuje tudi njih. Oblikujejo ambiente v celostnem pomenu in s tem sooblikujejo kulturo bivanja. Pri gradnji ali obnovi doma, opremljanju ni posebnih pravil, saj ima vsak svoj okus, svoje želje in potrebe. Prav tako nimamo vsi enakih prostorskih in finančnih možnosti. A ne glede na to, je faza načrtovanja ključna. Pri Magnet dizajn-u pravijo, da je njihov ključni cilj narediti vaše izkušnje pri ustvarjanju vašega bivalnega okolja čim bolj enostavne in prijetne.

 

 

Na fotografiji: Zasnova dvostanovanjske hiše v Ljubljani, Magnet design d.o.o.

 

Kako razporediti prostor, da bo le ta najbolje služil svojemu namenu, glede na naše navade in način bivanja, kako opremiti prostor in kakšne materiale izbrati, da bi si uredili varno, lepo, zdravo in udobno bivalno okolje so ključna vprašanja na katere je dobro odgovoriti pred pričetkom gradnje ali obnove, da bo vaš projekt v zaključni fazi res pisan na kožo vsem članom družine in bo ob enem izveden tudi v znanih in določenih finančnih okvirih. V nadaljevanju predstavljamo konkretne projekte in še nekaj koristnih napotkov, ki vas bodo prav gotovo prepričali, da se obnove lotite premišljeno in načrtovano.

 

Ne glede na to, kako velika bo vaša prenova je pametno pred izvedbo narediti dober načrt (kaj, kako, s čim in kdaj). Nakup in urejanje svojega doma je nedvomno eden najbolj vznemirljivih in težko pričakovanih dogodkov v našem življenju. Ko zatisnemo oči je vse videti popolno, a pot do sanjskega in kar se da funkcionalnega doma, po navadi ni tako zelo enostavna. Zaplete se lahko že pri sami izbiri materialov ali razporeditvi prostorov, kako zasnovati okolico ali opremiti dom, da bo le ta udoben in nam pisan na kožo. Predhodna arhitekturna zasnova je ključna tudi takrat, ko boste projekt izvedli po posameznih fazah. V tem primeru jasen načrt, plan izvedbe po fazah, izbor materialov in pohištvenih kosov še posebej pride do izraza. Izvedba je tako resnično lažja in povsem jasno je, kakšen bo naš končni cilj. Ker so bivalni prostori in zunanja ureditev, predvsem terasa in kotički za uživanje na prostem najpomembnejši, v Magnet design-u pri projektiranju posebno pozornost namenjajo prav vam in vaši družini, ter posameznikom, katerim so prostori namenjeni. Skupaj z vami poiščejo prostorsko zasnovo, ki bo ustrezala prav vašim potrebam in navadam.

 

S premišljeno zasnovo bodočega doma si boste lažje predstavljali in “ZAČUTILI” ambient še preden se začne opremljanje stanovanja ali obnova hiše. Znan bo tudi celoten stroškovnik za vse izbrane materiale, vključno z delom mojstrov. V podjetju Magnet design po dogovoru z naročniki, kot ponudniki prvovrstnih gradbenih in obrtniških storitev ter dobavitelj vrhunske notranje opreme, sodelujejo tudi v fazi izvedbe. Preprosto! Kar zasnujejo lahko tudi vgradijo.

 

In kakšna je cena takšnih projektov? Cena je seveda povsem odvisna od obsega zasnove, a na osnovi preteklih izkušenj je znano, da cene projektov znašajo le okoli 2% celotne investicije. Cena tako predstavlja, napram celotnemu vložku do končne izvedbe projekta, izredno majhen delež investicije. Prednosti, ki smo jih s takšnim pristopom zasnove in izvedbe deležni, pa so tiste, ki prepričajo. Izvedba je bistveno enostavnejša, stroški izvedbe so v naprej znani, ključno pa je predvsem to, da si ustvarite dom po vaši meri z visokim udobjem bivanja.

 

 

Za več in formacij in kontakt za izvedbo obiščite www.magnet-design.eu

V podjetju Magnet Design ustvarjajo arhitekturne rešitve, v novem pohištvenem salonu v Ljubljani pa razstavljajo tudi kose vrhunskega slovenskega pohištva. In ja .. Njihov cilj je narediti vaše izkušnje pri ustvarjanju vašega okolja čim bolj enostavne in prijetne. Nov pohištveni salon Magnet Design v Ljubljani, je več kot pohištveni salon, je stičišče arhitekturnih idej, oblikovalskih presežkov in vrhunskih slovenskih izdelkov, ki bivalni prostor spremenijo v stimulativno, prijetno in zdravo bivalno okolje. Vsekakor je to prostor, ki ga je pred začetkom gradnje ali obnove doma, dobro obiskati.

 

V razstavnem prostoru si boste tako lahko ogledali izdelke znanega slovenskega proizvajalca oblazinjenega pohištva KLUN ambienti, vzorce kamna slovenskega proizvajalca MINERAL ter vzorce proizvajalcev lahke in kamnite opreme ter pametnih rešitev. Z veseljem vam bomo svetovali pri zasnovi vašega doma in/ali notranje opreme tako, da vam bo služila na najboljši možen način.

 

Pri Magnet design-u ustvarjamo ambiente …
Dizajn magnetov se je rodil v družini Klun Ambienti, ki ima 40-letno tradicijo v proizvodnji oblazinjenega pohištva in ima pod svojimi škarjami številne opazne reference. Z naraščajočo potrebo po projektnem pristopu pri gradnji, obnovi in opremljanju doma in naraščajočim povpraševanjem po celoviti storitvi je bila ustanovljena ekipa za načrtovanje in pozneje še Magnet design. Za arhitekturne ali oblikovalske izzive vedno najdejo pravo rešitev. Posebno pozornost dajejo naravnim, slovenskim materialom in tudi slovenskim partnerjem, ki ustvarjajo za visoko kulturo bivanja.

 

Kontakt: Magnet design Ljubljana d.o.o.
Salon: Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana

T: 01 23 73 113
M: 041 790 777
E-mail: info@magnet-design.si

ODPIRALNI ČAS:
Pon – Pet: 08:00 – 16:00
(možno tudi izven delovnega časa – ob najavi)

 


 

 

Prelistajte tudi REVIJO  Gradnja in obnova 👇

KLIK ZA OGLED

 

 

V ogled priporočamo še te aktualne REŠITVE za ureditev ali obnovo vašega doma 👇

Oblazinjeno pohištvo, ki navdušuje [Trendi 2021]

Vizionarske kuhalne plošče ELICA 😍

Kamin, ki ne potrebuje dimnika👌

Naravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Caparol notranje barve in sodobni trendi😍

Fasadne obloge in streha v istem stilu [PRIHODNOST GRADNJE]

V TRENDU: Pohodna ravna streha in bivalna terasa

Največji hit: Liner bazeni za domačo teraso 😍

WoodCore deske za terase, ograje in fasade

Sodobna garažna vrata [ekskluzivno] 😍

Vgradnja prezračevalnega sistema

Marex DEKOR. Pločevina lepa kot les! 😍

Svetila za sanjsko ureditev okolice in vrta [Sodobni TRENDI]

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN (KLIK)!

 

Avtor: Tanja Gostenčnik, urednica spletnega mesta

Deli članek na