ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaGradnjaIzbira med roletami ali žaluzijami ter možnosti pametnega upravljanja senčil

Izbira med roletami ali žaluzijami ter možnosti pametnega upravljanja senčil

Pred gradnjo ali obnovo hiše se pogosto sprašujemo, kaj vgraditi v naš dom. Rolete ali žaluzije? V nadaljevanju postrežemo z odgovori na pogosta vprašanja in vam podrobneje predstavimo dve sodobni rešitvi, ki sta na trgu trenutno pravi prodajni uspešnici. 

Rolete ali žaluzije? Vprašanje, ki si ga pogosto zastavljajo graditelji. Da bi bila odločitev lažja, bomo podrobneje razložili lastnosti ter prednosti enih in drugih.

Roleta je tradicionalno senčilo, ki zagotavlja odlično toplotno zaščito, saj poleti učinkovito prepreči toplotne prehode sončne energije v prostor, kar zmanjša potrebo po aktivnem hlajenju, ob spuščenih roletah pa se nam zmanjšajo toplotne izgube pozimi. Omogočajo nam popolno zatemnitev in intimo, pomemben pa je tudi varnostni vidik, saj imajo rolete v določenih kombinacijah lahko tudi protivlomno funkcijo. Pri roletah ne smemo zanemariti še enostavnega vzdrževanja in čiščenja. Danes se vgrajujejo predvsem aluminijaste rolete v podometnih, vidnih ali nad-okenskih omaricah, pogoni pa so možni od ročnih samo-navijalcev do motornih preko stikala, daljinca ali pametne naprave. Uporabniki so doslej pri običajnih roletah pogrešali predvsem premium izgled, primernost za širše steklene površine in pa nekaj svetlobe v prostorih, ki je pri klasičnih roletah, če so spuščene tako rekoč ni.

Roleta FALCON nudi nove dimenzije senčenja. Več o tej inovativni izvedbi rolete  👇

Roletarstvo Medle je  razvilo edinstveno roleto FALCON, ki omogoča vse osnovne funkcije, obenem pa je zaradi kompaktne zasnove primerna za večje steklene površine. Lamela ima posebno oblikovane reže, ki omogočajo v prostoru ob toplotni zaščiti kar 700% več svetlobe in 700% več zračnosti kot običajna roleta. Rolete FALCON enostavno spustimo v režim zračenja, kar pomeni, da so lamele spuščene, reže pa odprte. V omenjenem režimu lahko odpremo okna, prostor zračimo, ohranimo toplotno zaščito obenem pa je onemogočen dvig rolete, kar poveča varnost, ki je vse večjega pomena. Več o predstavljeni rešitvi preverite TUKAJ.

Prednost zunanje žaluzije je reguliranje svetlobe v prostoru.

Zunanje žaluzije zagotavljajo odlično toplotno zaščito, poglavitna prednost pa je reguliranje svetlobe v prostoru.  Na voljo so številne barvne kombinacije, različni tipi lamel in pogonov. Posebna prednost je izvedba v nepravilnih oblikah, izvedba za velike steklene površine in elegantne rešitve vogalnih elementov. V zadnjem obdobju so najbolj iskane kompaktne in masivne zunanje žaluzije, kot je žaluzija KRATER, podjetja Roletarstvo Medle. Patentiran sistem KRATER omogoča hkratno vgradnjo z okni in uporabo žaluzij ne glede na izvedbo fasade. Vodila in omarica se s sprednje strani v celoti pokrijejo, kar zagotavlja praktičnost in eleganco.

Zakaj je zunanja žaluzija KRATER več, kot le zunanja žaluzija lahko spoznate 👇

Zunanja žaluzija KRATER združuje univerzalnost vgradnje, takojšnjo uporabo, neodvisnost od izvedbe fasade, masivno izvedbo in številne druge koristi, ki so izdelku omogočile postati pravi prodajni hit. Krater je močna in kompaktna zunanja žaluzija. Pika na i izvedbe Premium so vgrajeni materiali, katerih lastnosti presegajo klasiko in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Krater, premium žaluzije, ki so jih razvili v slovenskem podjetju Roletarstvo MedleZunanja žaluzija KRATER je sinonim za PREMIUM zunanjo žaluzijo. Lastnosti PREMIUM žaluzije KRATER presegajo klasiko v smislu multifunkcionalnosti, kompaktne, debelostenske in elegantne izvedbe, kakor tudi v smislu enostavnosti vgradnje in fasaderke obdelave špalet. Poleg izredne kompaktnosti omogoča sistem KRATER hkratno vgradnjo z okni in tako uporabo žaluzij ne glede na izvedbo fasade. Krater je senčilo za vse, ki sledite TRENDOM. Več preverite TUKAJ.

Skratka, če vam je pomembnejša popolna zatemnitev, zračenje in varnostni element, boste posegli po FALCONU, če stavite na eleganco in uporabno vrednost odličnega reguliranja svetlobe, boste posegli po KRATERJU. Omeniti velja tudi, da sta oba sistema kompatibilna s številnimi vrstami integriranih komarnikov. Naj bo FALCON ali KRATER, v vsakem primeru boste izbrali najboljše senčilo v svojem razredu.

Upravljanje senčil

Tako rolete kot žaluzije poleg ročnega upravljanja lahko krmilijo tudi motorji. Osnovne izvedbe gredo preko stikala, možno je tudi upravljanje z daljinskimi upravljalci, ki poleg osnovne funkcije nudijo tudi časovno programirano upravljanje, krmiljenje v odvisnosti od klimatskih senzorjev, skupinsko upravljanje in podobno.

medle upravljanje senčil

V zadnjem času se vse več uporabnikov odloča tudi za pametni dom oz. upravljanje senčil preko pametnega telefona. Zelo priljubljena je rešitev, ki ne potrebuje centrale. Takšen krmilnik enostavno vgradimo pod stikalo vsake rolete/žaluzije (vgraden v standardno dozo 60mm), ga preko wi-fi-ja povežemo s hišnim modemom, naložimo aplikacijo in že lahko upravljamo senčila. Aplikacija je zelo dodelana, saj prikazuje tudi vreme na lokaciji, ima možnost formiranja različnih skupin upravljanja, scenarijev, priljubljenih pozicij, naklon žaluzije,  časovnega upravljanja itd.. V vsakem trenutku je na aplikaciji viden tudi dejanski položaj senčila na objektu.  Sam krmilnik je izjemno odziven, deluje pa tudi kot repetitor, kar pomeni, da se signal prenaša od enega na drugega, tako ne bo težav z dosegljivostjo, ne glede na velikost objekta. Prednost je tudi ta, da lahko neodvisno od pametnega telefona senčila upravljamo tudi s stikali. Poleg tega krmilnika so na voljo tudi krmilniki odprtega tipa (z-wave), ki se lahko povežejo z vsemi centralami na trgu, ki delujejo na tem protokolu in preko njih poleg senčil s telefonom upravljamo tudi ostale naprave v domu (razsvetljava, ogrevanje, prezračevanje, kontrola dostopa, pametne vtičnice itd…). Prednosti teh sistemov so predvsem oddaljeno upravljanje, spremljanje statusa ter varčevanje z energijo. Zakaj ne bi ob sončnem vremenu pozimi dvignili senčila in izkoristili brezplačno energijo sonca za ogrevanje. Prav tako se poleti lahko izognemo stroškov klimatizacije, če premišljeno uporabljamo senčila.

Pomembno je komu zaupate posel, zato izberite Roletarstvo  Medle. Blagovna znamka s skoraj pol stoletja izkušenj, ki ji zaupa največ Slovencev. Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno ter izjemna ekipa, ki vam nudi podporo pred in po nakupu, so garancija za vaše zadovoljstvo. Vsi sistemi so vam na voljo v salonih Roletarstva Medle in pri njihovih partnerjih.

Več na www.medle.si

Kontaktirajte ponudnika: Roletarstvo Medle d.o.o.

Pokličite 07 39 30 930 ali pišite na info@medle.si  I   www.medle.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo na območju, kjer želite postaviti...

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kakšno ograjo potrebujemo in čemu naj ograja služi. Je to večja mera zasebnosti...

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA