nedelja, 27 novembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaNova generacija prezra─Źevanja in napotki za izbiro ­čĹî

Nova generacija prezra─Źevanja in napotki za izbiro ­čĹî

Prenove starogradenj in gradnja novih objektov narekuje uporabo sodobnih materialov. Ti materiali izbolj┼íujejo energetsko bilanco objekta zaradi svoje zrakotesnosti, ┼żal pa zrakotesnost pomeni, da lahko imamo konstrukcijske te┼żave na objektih ali zdravstvene te┼żave pri prebivalcih v teh objektih. Lokalno in centralno prezra─Źevanje re┼íujeta tovrstne te┼żave, vendar se pojavi vpra┼íanje kateri tip je najprimernej┼íi. Enozna─Źnega odgovora ni, saj je vsak primer druga─Źen, zato je pomembno da izberete sebi najprimernej┼ío re┼íitev. Glede predstavljene tematike, smo govorili s strokovnjaki iz podjetja e2e, ki na trg predstavlja novo re┼íitev. Sistem prezra─Źevanja s sodobno Bluberg napravo FRESHBOX.

 

 

Naravno prezra─Źevanje z odpiranjem oken je zamudno in predvsem energijsko zelo potratno. Z nezadostnim prezra─Źevanjem se v prostorih pojavlja onesna┼żen zrak – nezadostna koli─Źina kisika, preve─Ź ogljikovega dioksida, pove─Źuje se dele┼ż pra┼ínih delcev, bakterij, gliv (plesni). Posledice slabega prezra─Źevanja negativno vplivajo na zdravje (glavobol, srbe─Źe o─Źi, ka┼íelj, alergije) in po─Źutje. Prav tako se zaradi materialov, ki dobro tesnijo, pojavljajo te┼żave z odve─Źnim kondenzom, ki se ve─Źinoma nabira na notranji strani okenskih stekel, na zidovih pa se pojavijo temni, vla┼żni made┼żi in kasneje plesen. Vse te te┼żave lahko prepre─Źimo s kakovostnimi lokalnimi ali centralnimi prezra─Źevalnimi sistemi Blauberg.

 

Dejstvo je, da si v primeru 20% subvencije EKOSKLADA v va┼í dom lahko vgradite prezra─Źevalno napravo ┼że za┬á cca. 280ÔéČ plus monta┼ża na katero prav tako velja opcija kori┼í─Źenja 20% subvencije Eko sklada.

 

 

­čĹë Centralno ali lokalno prezra─Źevanje?

Vsak sistem ima svoje prednosti. Centralni sistem je zelo primeren za novogradnje, pri obstoje─Źih objektih pa je z uporabo lokalnega prezra─Źevanja manj┼íi gradbeni poseg pri namestitvi sistema. Zaradi dejstva, da ima Blauberg tako lokalni kot centralni tip prezra─Źevanja se nam v samem za─Źetku ni potrebno opredeliti, da je eden izmed obeh tipov edina pravilna re┼íitev. Posledi─Źno lahko vedno svetujemo najoptimalnej┼ío re┼íitev za va┼í primer.

 

 

ÔśŁ Kaj so lokalne prezra─Źevalne naprave z rekuperatorjem Blauberg?

To so naprave za prezra─Źevanje, ki z minimalno izgubo energije iz prostora iz─Źrpajo slab zrak in ga nadomestijo s sve┼żim. Ta proces traja 70 sekund v tla─Źno smer in 70 sekund v sesalno smer. Tak┼íno prezra─Źevanje je energijsko zelo u─Źinkovito, poteka enakomerno in nenehno zagotavlja sve┼ż zrak. Name┼í─Źanje je zelo enostavno, saj ne potrebujemo cevnega razvoda, temve─Ź le okroglo ali kvadratno odprtino ter elektri─Źni priklju─Źek. Lokalne prezra─Źevalne naprave se nahajajo na seznamu Eko sklada, ki kupcem povrne 20% vrednosti celotne investicije.

 

 

 

Na voljo je tudi posebna re┼íitev Vento Expert Duo prezra─Źevalna naprava narejena posebej za kuhinje, kopalnice in pralnice, vgrajen ima senzor vla┼żnosti, ki samostojno uravnava zra─Źenje. Izkoristek vra─Źanja toplote je 85%. Sistemi so na voljo z mo┼żnostjo kori┼í─Źenja EKO SUBVENCIJE.

 

V ponudbi podjetja Blauberg se nahajajo tudi centralne prezra─Źevalne naprave. Razlika v primerjavi z lokalnimi prezra─Źevalnimi napravami je, da imamo le eno centralno napravo ve─Źje kapacitete, ki s pomo─Źjo kanalske mre┼że distribuira zrak po prostorih. Subvencija Eko sklada zna┼ía 20% vrednosti celotne investicije. Re┼íitev je primerna za novogradnje.

 

 

­čśŹ OPA! Na trg vstopa nova generacija prezra─Źevanja s FRESHBOX sistemom

Predstavljamo vam novo generacijo prezra─Źevalnih sistemov, sistem FRESH BOX 100 Wifi. Nova lokalna prezra─Źevalna naprava nudi stalno in energetsko u─Źinkovito oskrbo s sve┼żim zrakom in ob enem odvaja slab zrak iz prostora. Namenjena je prezra─Źevanju ve─Źjih prostorov. Gre za u─Źinkovito in cenovno dostopno re┼íitev z izjemnim (do 96%) vra─Źanjem toplote in visoko kapaciteto pretoka zraka. Namestitev je preprosta. Na voljo je tudi re┼íitev za manj┼íe prostore Vento Expert, vgrajen ima senzor vla┼żnosti, ki samostojno uravnava zra─Źenje. Izkoristek vra─Źanja toplote je kar 97%. Sistemi so na voljo z mo┼żnostjo kori┼í─Źenja EKO SUBVENCIJE. Izberite prezra─Źevanje brez kompromisov, izberite Blauberg. Ve─Ź na www.e2e.si

 

ÔśŁ Pred odlo─Źitvijo za nakup se dobro informirajte, ni vse za vse! Izberite prezra─Źevanje brez kompromisov, izberite Bluberg. Ker je v ponudbi na voljo ve─Ź sistemov prezra─Źevanja, vsak pa ima svoje specifike, vam pred odlo─Źitvijo za nakup prezra─Źevalnega sistema za va┼í dom ali poslovni prostor resni─Źno priporo─Źamo, da o nameri vgradnje pi┼íete┬ána info@e2e.si ali pokli─Źete 02 62098 05 in se na kratko pogovorite s strokovnjaki iz e2e. Sistem prezra─Źevanja vgrajujete za dolgi rok, vsaka re┼íitev pa ni primerna za vsakogar. Pomembno je, da se informirate in izberete najbolj ustrezno re┼íitev glede na va┼íe potrebe ali te┼żave. Ve─Ź o opremi Blauberg in o sistemih prezra─Źevanja, ki so na voljo si preberite na www.blauberg.si.

 

Kratek pregled nad cenovnimi razponi vgradnje prezra─Źevalnih sistemov najdete s┬á┬áKLIKOM TUKAJ┬á

 

 

­čĹÇ Oglejte si ┼íe tale video:┬áMonta┼ża lokalne prezra─Źevalne naprave Blauberg Vento expert je nadvse enostavna!

 

­čô▒ ­čôĹ ­čĹë Kontaktirajte ponudnika:┬áE2E d.o.o. na telefonsko ┼ítevilko┬á01 620 94 32 (Ljubljana) ali 02 620 98 05 (Maribor) ali pi┼íite na elektronski naslov info@e2e.si.┬á┬áwww.blauberg.si

 

 

Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

­čĹÇ┬áPrelistajte revijo na┬ápovezavi TUKAJ┬á

POZOR!┬áZa vas smo na 48 straneh zbrali ┼íe ve─Ź trenutno najbolj aktualnih re┼íitev za var─Źno, enostavno in sodobno obnovo va┼íega doma. Dobro si jih je ogledati┬á­čśë

 

Preverite tudi: 

­čĹë Katera TOPLOTNA ─îRPALKA je zame najprimernej┼ía?

https://gradnjainobnova.si/2019/06/18/preden-narocite-vasa-okna-preverite-tole/

Estrih – element. Za hitro in suho vgradnjo!

https://gradnjainobnova.si/2020/02/25/lip-bled-pesem-gozda-v-vasem-domu/

TOP 5 vrtnih kreacij, ki so nas navdušile!

­čĹÇ┬áOglejte si ┼íe ve─Ź re┼íitev┬áza ureditev va┼íe okolice, stanovanja ali hi┼íe.┬áPreverite trenutno TOP ponudbo.┬á Pokukaj na vstopno stran.

Takole ÔÇŽ

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa va┼í dom urejate celoviteje vam priporo─Źamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in re┼íitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezpla─Źno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVE┼ŻA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

Obo┼żevalciV┼íe─Źkaj
SledilciSledite
Naro─ŹnikovNaro─Źite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Mo┼żnosti uporabe transportnega vozi─Źka

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogo─Źajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dose┼żen ┼żelen cilj in ni─Źelne po┼íkodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvar─Źnej┼íih toplotnih ─Źrpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih ─Źrpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmo┼żne so delovati vse do -25┬░C in...

Vrhunska okna, vrata, sen─Źila do┼żivela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...