Moderen sistem visoke grede

VISOKA GREDA – VRTNI TREND

Visoka greda je lahko odlična rešitev za vse, ki želite imeti v vrtu nekaj drugačnega ali pa nimate dovolj prostora za klasičen zelenjavni vrt. Posebej primerna je za majhne terase in vrtove in  za vse, ki želite negovati in pobirati zelenjavo brez pogosto utrujajočega klečanja in sklanjanja. Pričarajte si svojo gredico, tudi če imate le manjšo zelenico. v nadaljevanju vam predstavljamo edinstven program visokih gred iz čistega aluminija, ki zagotavlja izjemno trajnost. Visoka greda ALUMERO ima izjemno izolativno vrednost in ne potrebuje vzdrževanja.

 

 

 

 

 

Vse kar morate storiti je, da izberete ustrezno dimenzijo vaše visoke grede, pokličete na telefon 02 80 55 700 in se dogovorite za dobavo. ALUMEROV moderen sistem visoke grede vam zaradi dvignjene delovne površine prihrani veliko truda in moči.

 

Praktične in lepe so visoke grede ALUMERO

Visoke grede ALUMERO so na voljo v treh barvnih različicah. V sivi (aluminij), antracit in rjavi barvi. Montaža je hitra in enostavna.Pred postavitvijo visoke grede moramo dobro premisliti, kam jo bomo postavili, saj bo tam ostala desetletje ali več. Visoko gredo postavimo na sončno, a zavetrno lokacijo, smiselno blizu hiše oz. kuhinje. Za ponudbo lahko takoj pošljete povpraševanje na alumero@alumero.si 

 

 

Gredo vselej postavimo v smeri sever-jug, da bo ujela čim več svetlobe in blagodejne toplote zgodnjega pomladnega sonca, dobra lokacija za postavitev je tudi za rob stene na sončni legi.

 

Dimenzije visokih gred ALUMERO:

 • 1500 x 800 x 770 mm
 • 2000 x 1000 x 770 mm
 • 2500 x 1250 x 770 mm

 

Priprava visoke grede in kako jo napolnimo?

Skrivnost uspešne letine, v večini primerov ni odvisna od materiala iz katerega je visoka greda grajena, temveč v vsej masi organskega materiala, s katerim gredo napolnimo. Na dnu grede najprej položimo nekaj kar bo odganjalo glodavce (krte, miši, voluharje in druge zajedalce). Ena od možnosti je ovčja volna, ki predstavlja naravno prepreko za zemeljske živali, hkrati pa tudi zadržuje vodo in daje gredi toplotno izolacijo. Visoke grede so tisti kotiček zelenjave, ki si ga lahko pričaramo tudi kadar imamo le manjšo travnato zelenico. Z vsako sezono postajajo bolj in bolj priljubljene.

 

 

Visoko gredo nato polnimo po plasteh:

– 5 cm zemlje za začetek, da pokrijemo filc oz. ovčjo volno,
– 15 cm drenažne plasti – veje ki jih zlagamo prekrižano (v obliki mreže) cik-cak, kotičke med vejami zapolnimo z listjem ali zemljo.
– 10 cm vodo zadrževalne plasti – slama, listje.
– 15 do 20 cm kakovostne prsti. Priporočamo, da uporabite kakovostno zemljo. V kolikor uporabite navadno zemljo ji dodajte še hlevski ali konjski gnoj ali 100% organsko gnojilo in ga še rahlo prekrijete s prstjo in
– 10 cm komposta ali humusa v katerega direktno sejemo in sadimo.

 

 

ALUMERO visoka greda je sistem iz čistega aluminija iz visokokakovostnih korozijsko obstojnih zlitin. Iztiskani votlokomorni profili zagotavljajo visoko toplotno izolativnost in shranjevanje toplote za še boljšo rast v vašem vrtu. Integrirana zaščita proti polžem varuje pred nadležnimi in nezaželenimi vsiljivci. Visoka greda AL + ne potrebuje nobenega vzdrževanja in je izredno enostavno in hitro zmontirana. Poleg tega visoka greda olajša delo na vrtu zaradi dvignjene delovne površine. Moderen, preprost in sodoben design izpolnjuje najvišje zahteve. Visoka greda je dobavljiva v vseh barvah. Dolžine nad 2000 mm so dobavljive vključno z ojačitvenim setom. Oglejte si še predstavitveni letak z merami in cenami TUKAJ.

 

PREDNOSTI

 • barvno obstojna površina
 • oblikovni element vašega vrta
 • zaščita za polže po celotnem zgornjem robu
 • hitra in preprosta montaža
 • visoke izolativne vrednosti
 • različne velikosti
 • dvignjena delovna površina
 • okolju prijazna
 • 100% reciklirna
 • nerjaveča
 • nelomljiva
 • odporna proti toči
 • brez vzdrževanja

 

Nov dom za vaše zabojnike

Prvi vtis šteje: neurejeni smetnjaki vplivajo na celoten videz nepremičnine. Udobni, sodobni zabojniki za odpadke ALUMERO omogočajo, da smetnjaki izginejo ter skrbijo za red in čistočo. Integrirane plinske vzmeti olajšajo odpiranje in zapiranje pokrova. Pokrovi zabojnikov se odpirajo samodejno, kar vam omogoča enostavno in priročno praznjenje smeti v zabojnik. Zabojniki za odpadke so narejeni iz vremensko odporne aluminijaste, prašno barvane pločevine, tečaji pa so izdelani iz kakovostnega nerjavečega jekla. Dodatne informacije in modeli. 

 

Kontaktirajte ponudnika: Alumero d.o.o., Kolodvorska ulica 39, 2310 Slovenska Bistrica

02 8055 700 I alumero@alumero.si I www.ograje-okna-vrata.si

 

 

 

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: