Kaj je dobro vedeti pred pričetkom gradnje?

Preden se odločimo za nakup zemljišča oz. za gradnjo objekta, moramo vedeti, kakšen objekt sploh lahko gradimo na parceli, za katero dejavnost, kakšni so predpisi za streho, ali so omejitve glede velikosti objekta, ipd.  Ko se odločite za gradnjo hiše mora le ta potekati v pravilnem vrstnem redu. V celotnem procesu boste morali komunicirati z različnimi strokovnjaki in vsak vam bo predstavil svoje področje. Za pridobitev gradbenega dovoljenja boste v vsakem primeru potrebovali projektanta, ki vam bo svetoval, vam privarčeval čas z urejanjem dokumentacije, upošteval vaše želje in zahteve ter zagotovil skladnost projekta z zakonodajo.

Pri urejanju dokumentacije za zemljiško knjigo ne bo šlo brez notarja, lahko vam pomaga tudi nepremičninski posrednik. Opravka boste imeli z uradniki na občini ali upravni enoti. Če bo treba parcelo razdeliti, boste za parcelacijo potrebovali geodeta, prav tako boste potrebovali geodetski načrt in zakoličbo objekta pred gradnjo. V  fazi gradnje je potrebna dobra komunikacija z izvajalci.

Vse te podatke lahko v nekaterih primerih izbrskate sami, lahko pa vam v podjetju Idea gradbeni biro d.o.o. naročimo v vašem imenu lokacijsko informacijo in vam predamo povzetek vseh pogojev. Uredimo vam lahko tudi vpogled v zemljiško knjigo.

Uredništvo priporoča: Kaj je dobro vedeti pred nakupim zemljišča?

Vsebino prispevali iz podjetja Idea gradbeni biro.

IDEA gradbeni biro d.o.o.
Miklavška cesta 51b
SI-2311 Hoče
059 175 942

031 336 426

info@idea-gb.com

www.idea-gb.com

 

 

 

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: