četrtek, 30 junija, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaBrez lokacijske informacije ne bo šlo...

Brez lokacijske informacije ne bo šlo…

 

Lokacijska informacija ima značaj potrdila iz uradne evidence. Na podlagi uradnih evidenc jo izdaja občina v okraju, v katerem je zemljišče. Lokacijska informacija daje investitorju merila in pogoje za načrtovanje nameravane investicije, kot jih opredeljujejo veljavni prostorski akti, ter podatke o morebitnih varovanjih, omejitvah in prepovedih iz sprejetih prostorskih ukrepov.

Zahtevek za lokacijsko informacijo lahko vloži vsaka fizična ali pravna oseba, tudi če ni lastnik nepremičnine. Lastništvo namreč ni pogoj za izdajo lokacijske informacije, je pa treba v vlogi navesti, zakaj lokacijsko informacijo potrebujemo. V primeru, ko se posameznik odloča za nakup nepremičnine oziroma zazidljivega zemljišča, na katerem namerava graditi, je priporočljivo, da lokacijsko informacijo pridobi od prodajalca skupaj s preostalimi dokumenti o parceli. Za izdajo lokacijske informacije je pristojen upravni organ občine na območju, v katerem je nepremičnina oziroma parcela.

Na občini oddamo vlogo za pridobitev  lokacijske informacije. Lokacijska informacija je dokument, kjer so na parcelo natančno vpisani pogoji in omejitve iz prostorskih aktov. Podana je namenska raba, območja varovanja in omejitve, dopustne dejavnosti in dopustne gradnje.

Na podlagi lokacijske informacije projektant izdela idejno zasnovo, pri kateri upošteva pravila in omejitve iz nje. Projektant predloži načrt soglasodajalcem, to so komunalna in elektro distribucijska podjetja, ki preverijo, ali je načrt v skladu z obstoječo infrastrukturo in zakonodajo, ter podajo projektne pogoje in soglasja. Iz njih je med drugim razvidno, katere načrte je treba še izdelati (načrt priključka za kanalizacijo, vodovodni priključek).

Vsebino prispevali iz podjetja Idea gradbeni biro.

Uredništvo priporoča: Plačilo komunalnega prispevka je pogoj za izdajo gradbenega dovoljenja!

IDEA gradbeni biro d.o.o.
Miklavška cesta 51b
SI-2311 Hoče
059 175 942

031 336 426

info@idea-gb.com

www.idea-gb.com

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Sodobna vrata za sodoben dom

Pot do lastnega doma v poplavi venomer novih tehnologij in pametnih rešitev predstavlja vse kompleksnejši projekt. Kupci se pri izbiri materialov in opreme soočamo z neštetimi dilemami: v katere komponente vložiti več, kje prihraniti kakšen evro, kako izbrati dolgoročno najboljše rešitve, kaj pa okolje ...?

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge