nedelja, 27 novembra, 2022
DomaOgrevanjeElektrično talno ogrevanje.

Električno talno ogrevanje.

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Talno ogrevanje velja za enega starejših načinov ogrevanja, saj so ga uporabljali že Rimljani. V tistem času je prenosnik toplote bil zrak, ki je krožil po kanalih pod hišo. Danes talno ogrevanje predstavlja enega najprimernejših in najbolj varčnih načinov ogrevanja. Prednost talnega ogrevanja je predvsem v enakomerni porazdelitvi toplotne v prostoru, kar posledično zagotavlja višje ugodje bivanja in maksimalen izkoristek energije. Temperatura zraka je pri talnem ogrevanju namreč za stopinjo ali dve nižja kot pri radiatorskem.

 

Dodatne prednosti talnega ogrevanja

  • Minimalno dvigovanje prahu: ker ni prisilnega kroženja zraka, je dvigovanje prahu minimalno. Prav zaradi tega je talno ogrevanje zelo primerno tudi za tiste, ki imate sicer nenehne težave z alergijami.
  • Minimalno izsuševanje zraka: zaradi nižjih temperatur je tudi izsuševanje zraka manjša, kot pa pri radiatorskem ogrevanju.
  • Več prostora: sistem je skrit, zato je prostora več, saj radiatorji ali paneli niso potrebni.
  • Ugodna razporeditev temperature od tal do stropa
  • Nižji stroški ogrevanja

 

Električno talno ogrevanje je mogoče namestiti v vse prostore v stanovanju – v predprostor oziroma vežo, na hodnik, v kuhinjo, kopalnico, sobe, delovne sobe … V prostorih, kjer je položena keramika priporočamo, da se vgradijo grelne preproge oz. grelne mreže, v prostorih z lesenimi ali PVC talnimi oblogami pa grelne folije. Sistemi EBECO ogrevanja so dobavljivi s termostati. Ti so opremljeni z napredno fuzzy tehnologijo za natančno uravnavanje sobne temperature in varčevanja z energijo. Vsi ti termostati imajo priložen tudi senzor za uravnavanje temperature tal. Na voljo so različni, in sicer EB 205EB 355 ter EB 800.

 

Termostat EB 800

Termostat EB 800 je univerzalni termostat, ki ga lahko uporabimo tako za talno ogrevanje kot tudi za sisteme proti zmrzovalne zaščite, za ogrevanje žlebov in žlot, kot tudi za taljenje snega na dvoriščih in klančinah. Pogosto se ga uporablja tudi v različnih industrijskih procesih.

 

Grelne preproge EBECO

Greln preproge EBECO so zasnovane na osnovi samolepilne mreže, ki ima po celotni površini nanešeno posebno lepilo ter grelnega kabla, ki je pritrjen na nosilno mrežo. Grelni kabel je vrhunski proizvod, njegova zasnova pa je robustna, zaradi česar ga pri vgradnji ni mogoče uničiti.

Prav vsi grelni kabli imajo narejen stresni test na visoko prenapetost. Njegova zasnova je narejena po skandinavskih smernicah, ki imajo izredno stroga merila, ko govorimo o elektromagnetnem sevanju. EBECO grelni kabli dosegajo najnižjo možno raven elektromagnetnega sevanja, kar je potrjeno tudi s strani SEMKO inštituta za certifikacijo, zato se lahko brez skrbi uporabljajo tudi v bivalnih prostorih.

 

Vsebino prispevali iz podjetje Tersus d.o.o.
Tersus d.o.o.,
Ulica Ivana Selana 15,
1351 Brezovica pri Ljubljani;

051 655 500
080 11 05
tersus@siol.net
www.tersus.si

www.ebeco.si

 

[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...