Čas sušenja estrihov

Strojni tlaki in estrihi. Čas sušenja in praktične rešitve ☝ Pred polaganjem talne obloge, parketa, keramike je potrebno tla ustrezno pripraviti. Med tlakom in betonsko ploščo pa se zvrsti kar nekaj plasti in napeljav. Najbolj klasična rešitev je mokri estrih iz cementne malte, ki jo sestavlja cement, pesek in voda. Strojni tlaki se izdelujejo z ustreznimi stroji, ki mešajo, črpajo in prenašajo beton po ceveh do želenega prostora.

 

Čas sušenja estrihov

Po izvedbi estrihov je pred polaganjem finalnih tlakov najpomembnejši čas sušenja estriha. Okvirno se centimeter estriha suši teden dni tako, da se debelejša plast estriha lahko suši celo nekaj tednov.  Priporočeno je, da se estrih izvaja poleti, pri višjih temperaturah. Kasneje, pozno jeseni ter spomladi se zaradi nizkih temperatur in večje vlažnosti v zraku, strojni tlaki lahko sušijo tudi dva meseca in več. Zima je za izdelavo mokrih estrihov neprimerna. Čas sušenja estriha je odvisen od materiala, ki se polaga na strojno izvedeni tlak: za keramiko, kamen in marmor je doba sušenja 20 – 30 dni, za parket in laminat pa okoli 45-60 dni.

 

Več o vgradnji strojnih estrihov in tlakov preverite v prispevku na povezavi TUKAJ 

 

 

Izbor zanesljivih izvajalcev 👇

 

      

Za izvedbo na področju Osrednje slovenske, Gorenjske, Goriške in Dolenjske regije priporočamo izvajalca TLAKI KOS, kjer so specializirani za izdelavo estrihov, industrijskih tlakov in sanacijo obstoječih tlakov. So podjetje z več kot 10 letnimi izkušnjami, poleg izdelave strojnih estrihov in tlakov vam lahko ponudijo še kvalitetno polaganje hidroizolacije in toplotne izolacije. Za strojne tlake uporabljajo savski prani pesek. Strojne tlake debeline od 4 cm do 5 cm s peskom, cementom, mikro armaturo in delom dobite že od 7,5 € na m2 / cena ob izvedbi nad 150m2. Kontakt: 031 689 832  I  tlaki.kos@gmail.com  I www.tlaki-kos.si 

 

 

 

 

Za izvedbo na področju vzhodne Slovenije priporočamo izvajalca BB Isabelis Nival, d.o.o., kjer  nudijo kakovostno izvedbo estrihov in svetovanje pri izbiri primernega estriha glede na potrebe. Specializirani so za izdelavo strojnih estrihov in sanacijo obstoječih estrihov. Pred izdelavo ponudbe si objekt za naročnika brezplačno ogledajo, kjer naročniku na osnovi videnega svetujejo izbiro najprimernejšega tipa estriha. Izvajamo sledeče tipe strojnih estrihov: klasične cementne estrihe (tudi mikroarmirane), hitrovezoče (hitrosušeče) estrihe, vezne cementne estrihe in samorazlivne estrihe. Kontakt: www.nival-group.com  I   bojana.struc@nival-group.com  I  041 757 821 (Bojana Štruc)

 


 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili kakšen je postopek izvedbe, kakšen je čas sušenja estrihov in kateri so preverjeni in zanesljivi izvajalci za izvedbo na vašem področju. Vam pa priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami za področje gradnje in obnove doma.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

Izsuševanje vlage pri novogradnjah ali obnovah 👇

😍 Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Celostna 3D prenova na konkretnih projektih

Toplotna izolacija prihodnosti – SuperFOIL

Naravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Fastre strešne kritine za sodoben izgled vaše hiše 💕

Trije edinstveni suhomontažni sistemi ogrevanja in hlajenja, ki jih je dobro spoznati!

Estrih – element. Za hitro in suho vgradnjo!

 

Za še več praktičnih in izjemnih rešitev za področje gradnje in obnove vašega doma obiščite vstopno stran. Klik TUKAJ!

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: