Čas sušenja estrihov

Strojni tlaki in estrihi. Čas sušenja in praktične rešitve ☝ Pred polaganjem talne obloge, parketa, keramike je potrebno tla ustrezno pripraviti. Med tlakom in betonsko ploščo pa se zvrsti kar nekaj plasti in napeljav. Najbolj klasična rešitev je mokri estrih iz cementne malte, ki jo sestavlja cement, pesek in voda. Strojni tlaki se izdelujejo z ustreznimi stroji, ki mešajo, črpajo in prenašajo beton po ceveh do želenega prostora.

 

Čas sušenja estrihov

Po izvedbi estrihov je pred polaganjem finalnih tlakov najpomembnejši čas sušenja estriha. Okvirno se centimeter estriha suši teden dni tako, da se debelejša plast estriha lahko suši celo nekaj tednov.  Priporočeno je, da se estrih izvaja poleti, pri višjih temperaturah. Kasneje, pozno jeseni ter spomladi se zaradi nizkih temperatur in večje vlažnosti v zraku, strojni tlaki lahko sušijo tudi dva meseca in več. Zima je za izdelavo mokrih estrihov neprimerna. Čas sušenja estriha je odvisen od materiala, ki se polaga na strojno izvedeni tlak: za keramiko, kamen in marmor je doba sušenja 20 – 30 dni, za parket in laminat pa okoli 45-60 dni.

Več o vgradnji strojnih estrihov in tlakov preverite v prispevku TUKAJ (KLIK)

 

 

Za izvedbo na področju Osrednje slovenske, Gorenjske, Goriške in Dolenjske regije priporočamo izvajalca TLAKI KOS, kjer so specializirani za izdelavo estrihov, industrijskih tlakov in sanacijo obstoječih tlakov. So podjetje z več kot 10 letnimi izkušnjami, poleg izdelave strojnih estrihov in tlakov vam lahko ponudijo še kvalitetno polaganje hidroizolacije in toplotne izolacije. Za strojne tlake uporabljajo savski prani pesek. Strojne tlake debeline od 4 cm do 5 cm s peskom, cementom, mikro armaturo in delom dobite že od 7,5 € na m2 / cena ob izvedbi nad 150m2. Kontakt: 031 689 832  I  tlaki.kos@gmail.com  I www.tlaki-kos.si 

 

Za izvedbo na področju vzhodne Slovenije priporočamo izvajalca BB Isabelis Nival, d.o.o., kjer  nudijo kakovostno izvedbo estrihov in svetovanje pri izbiri primernega estriha glede na potrebe. Specializirani so za izdelavo strojnih estrihov in sanacijo obstoječih estrihov. Pred izdelavo ponudbe si objekt za naročnika brezplačno ogledajo, kjer naročniku na osnovi videnega svetujejo izbiro najprimernejšega tipa estriha. Izvajamo sledeče tipe strojnih estrihov: klasične cementne estrihe (tudi mikroarmirane), hitrovezoče (hitrosušeče) estrihe, vezne cementne estrihe in samorazlivne estrihe. Kontakt: www.nival-group.com  I   bojana.struc@nival-group.com  I  041 757 821 (Bojana Štruc)

 

 

☝ NOVOST in ODLIČNA REŠITEV

Fermacell® Estrih elementi s katerimi boste na zelo hiter in enostaven način zgradili izjemno kakovostna tla

Elementi Fermacell suhih estrihov so namenjeni za suho gradnjo talnih konstrukcij. Izdelani so kot paneli iz dveh medsebojno zlepljenih in zamaknjenih 2 x 10 mm ali 2 x 12,5 mm Fermacell mavčno vlaknenih plošč (velikosti 1500 x 500 mm). Po primerni, sistemski izravnavi tal je polaganje je hitro in enostavno. Na voljo so tudi kot kaširani z različnimi izolacijskimi materiali za doseganje želene toplotne ali zvočne izolacije. So hitro pohodni in pripravljeni za polaganje večine običajnih talnih oblog. Primerni so tudi za uporabo v mokrih stanovanjskih prostorih. Za uporabo v prostorih s trajno ali dalj časa prisotno vlago, paro ali vodo so primerni Fermacell Powerpanel TE estrih elementi, izdelani iz dveh medsebojno zlepljenih in zamaknjenih 2 x 12,5 mm cementnih plošč, velikosti 1250 x 500 mm. 👀 Preverite več in si oglejte video prispevek kako poteka postopek vgradnje Fermacell suhih estrihov. TUKAJ

 

 

 

😲 Suha, hitra, enostavna, varčna in cenovno ugodna rešitev so tudi VERMITAL pohodne plošče 

Edinstvena pohodna in negorljiva izolacija tik pod zaključnim podom. Suha, hitra, enostavna, varčna in cenovno ugodna rešitev. VERMITAL pohodne plošče za suhi estrih se lahko lepijo na betonska ali lesena tla, enostavno z lepilom za ploščice ali nizkoekspanzijsko peno. Enostavno se režejo in prilagajajo različnim sistemom polaganja cevi. Pri suhomontažnem estrihu z električnim talnim ogrevanjem ali brez, se plošče enostavno lepijo obrnjene z utori navzdol. Vse odrezano se uporabi, tako da praktično ni odpada. Na plošče direktno nalepite keramiko ali položite laminat oz. gotovi parket. Pri lepljenju parketa, vinila in ipd., je potrebno prej nanesti še izravnalno maso.Vermital plošče so popolnoma naraven izdelek, narejene so iz Termo vermita, ki je odličen izolator. 100% naravni izolacijski material. Odlična toplotna izolacija in estrih v enem sloju predstavljata prihranek energije in časa!

👀 Kako enostavne so za montažo si oglejte tale – video KLIK!

 

 

 

 

 

Prelistajte tudi REVIJO  na povezavi TUKAJ 

Čaka vas 48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

 

 

 

V ogled priporočamo tudi tele aktualne REŠITVE za gradnjo ali obnovo vašega doma 👇

Izsuševanje vlage pri novogradnjah ali obnovah 👇

Epoksidni tlaki vse večji trend! 👀

Navdihi in ideje: Naravni kamen in les 👌

😍 Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Celostna 3D prenova na konkretnih projektih

Kakovostna osvetlitev izboljša učni uspeh!

Toplotna izolacija prihodnosti – SuperFOIL

Naravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Fastre strešne kritine za sodoben izgled vaše hiše 💕

12 Atraktivnih Trendov Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

Edinstveni tlakovci in povozne travne rešetke [InovGreen]

 

 

Za še več praktičnih in izjemnih rešitev za področje gradnje in obnove vašega doma obiščite vstopno stran. Klik TUKAJ!

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: