Tipi garažnih vrat.

Garažna vrata postajajo nepogrešljiv element vsakega doma, vse pogosteje tudi poslovnih prostorov. Namenjena so varovanju avtomobila – poleti ga varujejo pred točo in vročino, pozimi pa nam prihranijo nekaj dragocenega časa, ki bi ga sicer namenili praskanju stekel.

Panela garažna vrata so izdelana iz materialov vrhunske kakovosti, ki so odporni na udarce in poškodbe. So tehnično brezhibna, izjemno vzdržljiva in predvsem zelo varna. Delujejo izjemno tiho in za okolico niso moteča. Vgrajen imajo tudi varnostni sistem, ki zaznava ovire pod vrati, ter varnostno zapahnitev. Uporabnik je tako ob uporabi naših vrat popolnoma varen pred tem, da ga ta stisnejo ali drugače poškodujejo, saj vrata sama zaznajo ovire, ki se pojavijo pod njimi. Vrata niso občutljiva na elektromagnetne motnje in so odporna na veter. Nevarnosti, da si priprete prste tako praktično ni, saj je zaščita pred priprtjem prstov integrirana v lamele vrat. Prav tako so vrata varovana proti porušitvi vzmeti. Pri podjetju Panela, kjer kakovost podpirajo s kar 10-letno garancijo, ponujajo različne vrste garažnih vrat – tako po namembnosti kot po materialu.

Vrste

Dvižna garažna vrata
Za njihov dvig ter spust skrbi pogon, za upravljanje pa je potreben samo pritisk na gumb. Delovanje je tiho in gladko, kar zagotavljajo uležajna tekalna vrata. Vrata imajo tudi protivlomno zapahnitev in varovalo proti porušitvi vzmeti, 10-letno garancijo na lamele in 5-letno garancijo na motor.

Rolo garažna vrata
Tovrstna vrata ne zavzamejo veliko prostora in imajo možnost vgraditve svetlobnih lamel. Motorni pogon je vgrajen serijsko, njegovo delovanje pa je tiho. Upravljanje takšnih vrat je preprosto, enako velja za vzdrževanje ter čiščenje.

Industrijska garažna vrata
Izdelana so iz lamel debeline 40 mm in polnjene s polivretansko peno brez FCKW. Z njimi dosežemo dobre izolacijske sposobnosti in zaradi posebne konstrukcije lamele veliko stabilnost. Bolj kompaktni in trdnejši konstrukciji so prilagojeni tudi motorni pogoni in mehanika dviganja, ki prenaša večje obremenitve in pogostejše odpiranje. Vanje lahko vgradimo tudi osebni prehod.

Stranska drsna garažna vrata
Prav vsaka Panel garažna vrata pa so izdelana v skladu z evropskim standardom EN 13241-1 in imajo protivlomno zapahnitev.


Vsebino prispeval:
Panela

Mojca Bolta s.p.
Šmartinska cesta 220A
Ljubljana

T: 041 691 540
panela@panela.si
www.panela.si

 

UREDNIŠTVO PRIPOROČA -> preberite tudi “Kakšno vrsto vrat naj izberem“.

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: