window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Z NOVIMI SUBVENCIJAMI ŠE KRAJŠA POVRAČILNA DOBA HIBRIDNIH SISTEMOV

Sončne elektrarne s hranilniki električne energije predstavljajo eno izmed najbolj obetavnih rešitev za prehod na obnovljive vire energije, kar je ključnega pomena za trajnostno prihodnost. V zadnjih letih so te postale dostopnejše, učinkovitost pa se je občutno izboljšala. V Sloveniji je prehod na obnovljive vire energije prioriteta, kar se kaže tudi v številnih spodbudah in subvencijah, ki jih država ponuja za namestitev sončnih elektrarn.

Soncna Elektrtarna Enertec

Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Borzenom, operaterjem trga z elektriko, je v preteklem tednu predstavilo nov paket subvencij namenjen za vse, ki so vlogo za soglasje oddali v letošnjem letu. S temi ukrepi država spodbuja uporabo čiste energije in zmanjšanje ogljičnega odtisa, hkrati pa poenostavlja postopek za pridobitev finančne podpore za zelene projekte.

Subvencije za sončne elektrarne po novi uredbi

Vsi, ki so v letu 2024 oddali vlogo za soglasje, imajo na voljo subvencije po novem modelu samooskrbe, ki ne vključuje neto merjenja. Te subvencije nudijo še višje finančne spodbude za nakup in namestitev naprav za individualno in skupnostno samooskrbo, ki proizvaja električno energijo s pomočjo sončne energije v kombinaciji z baterijskimi hranilniki električne energije.

Višine naložbene pomoči po novi samooskrbi:

675 EUR na 1 kW inštalirane nazivne električne moči za naprave za samooskrbo z baterijskim hranilnikom, vendar ne več kot 40 % upravičenih stroškov naložbe.

250 EUR na 1 kW inštalirane nazivne električne moči za naprave za samooskrbo brez baterijskega hranilnika, vendar ne več kot 25 % upravičenih stroškov naložbe.

725 EUR na 1 kW inštalirane nazivne električne moči za naprave za skupnostno samooskrbo z baterijskim hranilnikom, vendar ne več kot 45 % upravičenih stroškov naložbe.

300 EUR na 1kW inštalirane nazivne električne moči za naprave za skupnostno samooskrbo brez baterijskega hranilnika, vendar ne več kot 30 % upravičenih stroškov naložbe.

Vse te možnosti subvencij predstavljajo izjemno priložnost za vse, ki razmišljate o namestitvi sončne elektrarne. Zdaj je pravi čas, da se odločite za izgradnjo lastne sončne elektrarne, še posebej ob jasnih in privlačnih subvencijah. Z investicijo v sončno elektrarno ne boste le prispevali k čistejšemu okolju, ampak boste tudi finančno koristili od nižjih stroškov energije in povečane neodvisnosti.

 

Primer IzraČuna Simulatorja Energetskih ReŠitev

Pozitivni ekonomski učinki in krajša povračilna doba

Na podlagi najbolj optimalne rešitve Simulatorja energetskih rešitev, ki ga ponuja podjetje Enertec in temelji na vhodnih parametrih posameznih strank ter lastnem algoritmu, vključno z višino nepovratnih sredstev iz subvencij, je ekonomski vidik izgradnje in doba vračila investicije postala ponovno zelo privlačna. Natančneje, povračilna doba investicije se bo s tem občutno skrajšala, kar pomeni, da stranke hitreje dosežejo finančno rentabilnost.

Izkoristite to priložnost in investirajte v svojo energetsko prihodnost še danes. Kontaktirajte nas za brezplačno svetovanje in izvedite, kako lahko znižate svoje stroške ter prispevate k bolj trajnostni prihodnosti!

 

Enertec – Moja elektrarna

Brezplačni telefon: 080 23 90

www.moja-elektrarna.si

 

Logo Moja Elektrarna

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]